A TraffiHunter lett az Appra magyar győztese

forrás: Prím Online, 2015. január 23. 15:23

Az Appra magyar! – Watify sikeres applikációt fejlesztek 2014-es versenyén a magyar fejlesztői közösség legizgalmasabb munkái indultak versenybe. A szakmai zsűri által legjobbnak értékelt megoldások nem kizárólag technikai értelemben jó termékek, de tökéletes példái is annak, hogy az élet egy-egy területét hogyan teszi jobbá, kényelmesebbé, hatékonyabbá a digitális és mobil világ.

Az idei megmérettetésre életmód, szórakozás, üzlet és kereskedelem kategóriában lehetett nevezni. A tét pedig nem volt kicsi: a kategóriagyőztes és a közönségdíjas appfejlesztő csapatok 1-1 tagja részt vehet az idei év 7 legfontosabb hazai technológiai konferenciáján. Az év alkalmazása díj győztese pedig két hétig vendégként pillanthat be a Ustream amerikai irodájának életébe. A megmérettetés legjobbjai pedig a díjkiosztó helyszínén, a Telenor Okostelefon Akadémia kiállítóterében is bemutatkozhattak.

 



A kereskedelmi kategória győztese a Barion, a minden hivatalos engedéllyel rendelkező új generációs mobilpénztárca, ami érzékeli, hogy milyen boltban vagyunk és milyen más Barion felhasználók vannak körülöttünk, feledtetve a QR kód és az NFC kényelmetlenségeit. Az üzleti kategória díját egy profi fogászati nyilvántartó rendszer, a Flexi-dent nyerte, ami magát a pácienst helyezi a működés középpontjába, hogy legalább az adminisztráció, leletek, röntgenek rendezése és az időpontfoglalás legyen kellemes élmény a fogorvosnál.

Az életmód kategóriában idén egy kreatív és nagyon eredeti nyelvoktató program, a Xeropan nyert, ami játékos, az élő szituációkat szimuláló módszertannal tanít idegennyelvet felnőtteknek és akár gyerekeknek is - egyelőre csak angolul, de máris hét nyelvről. A szórakoztató kategóriában pedig egy garázscsapat által fejlesztett, nehéz kihívásokat kedvelő játékosok igényeit is figyelembe vevő, gyönyörű szép androidos platformjáték a Gangsters of the Boardwalk nyert, ami a 20-as évek Amerikájába repít vissza.

Az Év Alkalmazása díjat a tavalyi közönségdíjas TraffiHunter nyerte: a fejlesztők tavaly óta is sokat dolgoztak és az egyéb fejlesztések mellett alkalmazásukat elkészítették Windows platformra is. Az app így még szélesebb közönséget segít az utakon való mindennapi tájékozódásban.

A közönségdíjat, a tavalyihoz hasonlóan, egy nagy tömeg által használt hiánypótló alkalmazás a MoziMánia nyerte.  Az alkalmazáson belül egyszerűen foglalhatunk jegyet, böngészhetünk az óriási filmadatbázisban és olvashatunk online filmes magazint is.

A legjobb platformfüggetlen alkalmazás a Traffi Hunter traffipaxjelző és autósokat segítő megoldás lett: „A tavalyi közönségdíj is óriási lökést adott nekünk. Ennek köszönhetően is fejlesztettük tovább alkalmazásunkat, amely már minden mobilplatformon, így a Windows piactéren is elérhető az autósok számára. Örülünk, hogy a zsűri is kiválóra értékelte munkánkat, és reméljük, használni tudjuk majd a Ustream fejlesztőitől tanultakat is” – mondta Borbély Roland, a Traffi Hunter fejlesztője.

A győzteseknek biztosított konferenciacsomag tartalma: Evolution / Mobile Hungary, Smartmobil, Prezi/Ustream Craft Conf, IVSZ Startup konferencia, a BBJ tavaszi üzleti konferenciája, Forbes Flow, HWSW App! Mobile 2015.

Az NHIT védnökségével rendezett verseny célja a legkiválóbb magyar alkalmazásfejlesztői teljesítmények elismerése és a tudatos mobileszköz-használat terjesztése. A kezdeményezés támogatói a Microsoft, a Core Venture, az eNET a Telenor és a Ustream, médiatámogatók a HWSW, a BBJ és a Marquard Média.

Az Appra magyar! mobilalkalmazás-fejlesztői versenyt az IVSZ az Európai Unió Watify kampánya részeként szervezi, amelynek célja a digitális technológiákra alapozott vállalkozások létrejöttének támogatása, illetve a digitális technológiák alkalmazásának elősegítése más szektorokban.
 

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59