Az olasz TIM részt vesz a lengyel UMTS-tenderen?

Nyíri Miklós, 2000. szeptember 19. 10:51
A Telecom Italia Mobile (TIM), Olaszország legnagyobb mobilszolgáltatója lehetségesnek tartja a lengyel UMTS-tenderen való részvételt.
A TIM szakemberei és a varsói központú Politel távközlési vállalat igazgatója, Vincenzo Ciccarelli szeptember 4-én találkozott Rómában Tomasz Szyszko lengyel távközlési miniszterrel. A résztvevők közül senki nem volt hajlandó beszámolni a történtekről. Annyi megtudható volt, hogy a megbeszélés technikai kérdések körül forgott. A felek titoktartási kötelezettséget vállaltak.

Anna Frecassi TIM-sajtófőnök Warsaw Business Journal-beli nyilatkozata szerint „a vállalat folyamatosan építi nemzetközi kapcsolatait, és ez nem szorul kommentárra”. Ciccarelli ennek ellenére azt mondta, reméli, hogy a TIM a Politelt fogja partnerül választani a versenyben.

A Politel adatközvetítő szolgáltatásokat nyújt szatellites rendszeren és lízingelt vonalakon keresztül. A cég többségi tulajdonosa a lengyel Overseas Management Group, és 20-20%-os részesedéssel bír két Telecom Italia-vállalat, a Telespazio és a Telemedia. A fennmaradó 9% az olasz külkereskedelemi minisztérium kezében van.

Ciccarelli úgy tudja, hogy a TIM különböző pénzügyi vállalkozásokkal tárgyal jelenleg, de az biztos, hogy egy helyi partnert is bevonnak a pályázaton való részvételbe. A közeljövőben várható döntés a TIM részéről. A vállalatnak stratégiai célja a terjeszkedés. Ez év során már megszerezték az egyik spanyol UMTS-engedélyt, és részt vesznek természetesen az olasz pályáztatáson is.

Elemzők szerint könnyen elképzelhető, hogy más európai telecom cégek is részt fognak venni a tenderen. A lengyel távközlési minisztérium november 6-ig fogad el jelentkezéseket.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09