Cyber-divat a kifutón

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. szeptember 25. 11:30
A divatirányzatokban már a jövőre gondolnak. Hogyan lehet ötvözni a divatot a legújabb, legmodernebb technikával? Erre a kérdésre kereste a választ egy amerikai divatcég.
Modelljei futurisztikus öltözetben, kommunikációs eszközökkel felszerelve léptek ki a kifutóra. Felszereléseikkel leginkább egy fantasztikus film főszereplőire hasonlítottak.

A jellegtelen ruhák a testeket gyengéden ölelték át, miközben beléjük építették a legújabb technológiákat. A modellek felszerelése egy jelvényből, egy átlátszó "szemellenzőből" és általában a vállak fölött elvezetett kábelekből állt.

A Charmed Technology az Internet World konferencián, Londonban tartotta bemutatóját, ahol demonstrálta, mit is jelent az úgynevezett "wireless everywhere". A "mindenhol kapcsolódva" irányzat lehetőséget ad az embereknek, hogy technikai eszközöket vegyenek magukra, s viseljenek, bárhová is mennek, ugyanúgy, ahogy ma egy zoknit húzunk a lábunkra.

"Az emberek félnek a technológiáktól, mert úgy érzik, hogy elveszítve emberi mivoltukat, személyiségi jogaikat, cyborgokká válhatnak. Az egyik módja, hogy megakadályozzuk az ilyen gondolkodásmód kialakulását, hogy divatosabbá tesszük a technológiákat" - mondta az AP-nek Katrina Barillova, a Charmed Technology társalapítója.

A tervek szerint még az idén megjelennek olyan eszközök (ékszerek), melyeket egyszerűen csak fel kell húznunk, s értesítenek, ha e-mailt kapunk, vagy átveszik a személyi hívók szerepét.

Kulcsszavak: divat trend

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55