Az Oracle kibővíti a világ legátfogóbb vállalati felhőportfólióját

forrás: Prím Online, 2015. június 23. 12:16

Larry Ellison, az Oracle igazgatótanácsának elnöke és technológiai vezetője új kiegészítéseket jelentett be az Oracle Cloud Platform megoldáshoz, amely átfogó, integrált szolgáltatáscsomagként lehetővé teszi a fejlesztők, IT-szakemberek, üzleti felhasználók és elemzők számára, hogy felhőben futó alkalmazásokat, szolgáltatásokat hozzanak létre, terjesszenek ki és integráljanak. Több mint 24 szolgáltatásával az Oracle Cloud Platform tovább erősíti a világ legnagyobb SaaS, PaaS és IaaS portfóliójával rendelkező Oracle vezető szerepét. Az új Oracle Cloud szolgáltatások közé tartoznak az Oracle Database Cloud - Exadata, Oracle Archive Storage Cloud, Oracle Big Data Cloud, Oracle Integration Cloud, Oracle Mobile Cloud, és az Oracle Process Cloud megoldások.

Az Oracle Cloud Platform segítségével a felhasználók új alkalmazásokat készíthetnek, kibővíthetik a meglévőket, illetve könnyen mozgathatnak helyi munkafolyamatokat a felhőbe anélkül, hogy változtatni kellene az alkalmazásokon. A szolgáltatásokat úgy fejlesztették, hogy maximalizálják a felhasználói élményt és a produktivitást; lehetővé tegye a fejlesztőknek, hogy kezeljék és elemezzék az adatokat, gyorsan fejlesszenek, teszteljenek és telepítsenek alkalmazásokat; segítse a rendszertervezőket a helyi megoldások és felhőalkalmazások gyors integrálásában; valamint betekintést kínáljon az felhasználók számára az üzleti folyamatokba és segítse a vállalati együttműködést.

Az Oracle Cloud Platform elterjedése gyors ütemben növekszik és már a világ legismertebb márkái és szervezetei közül többen is használják. A megoldás már több mint 1800 ügyféllel rendelkezik, amelyből 1419 az utolsó negyedévben csatlakozott a felhasználók táborához. Az Australian Finance Group, Avaya, és a Calix csak néhány azok közül a szervezetek közül, akik az Oracle Cloud Platform keretében például a Database Cloud, Java Cloud, Documents Cloud, Business Intelligence Cloud, vagy a Database Backup Service megoldásokat használják.

Az új Oracle Cloud Platform and Infrastructure szolgáltatás mostantól elérhető részei:


·    Az Oracle Database Cloud – Exadata Service megoldás az Oracle Exadata adatbázisának minden szolgáltatását elérhetővé teszi a felhőben.
·    Az Oracle Archive Storage Cloud Service szolgáltatás az iparág legolcsóbb tárolási lehetőségét biztosítja a hosszú távú archiválást igénylő alkalmazásoknak és munkafolyamatoknak.
·    Az Oracle Big Data Cloud Service és Big Data SQL Cloud Service megoldások nagyteljesítményű és biztonságos platformot kínálnak a Hadoop és NoSQL adatbázisokat futtató különféle munkafolyamatok számára, amelyek segítenek a big data információinak kinyerésében és kezelésében.
·    Az Oracle Integration Cloud Service egyszerűsíti a felhőben és saját adatközpontban futó Oracle és más gyártóktól származó alkalmazások közötti integrációt.
·    Az Oracle Mobile Cloud Service a háttér infrastruktúra összetettségének csökkentésével egyszerűsíti a vállalati mobilizációt.
·    Az Oracle Process Cloud Service lehetővé teszi az üzleti felhasználók számára, hogy a fejlesztőktől függetlenül folyamatalkalmazásokat találjanak ki és készítsenek el.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

2024. április 30. 09:57

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14