12 induló vállalkozás az Intel, a Cisco és a Deutsche Telekom közös inkubációs programjában

forrás: Prím Online, 2015. július 15. 14:40

Az Intel, a Cisco és a Deutsche Telekom kiválasztotta azt a tizenkét startup vállalkozást, melyek a Challenge Up! elnevezésű, induló vállalkozásokat segítő kezdeményezés következő fázisában vehetnek majd részt. A csapatok egy 4 hónapos inkubációs programban vehetnek részt, amely kifejezetten a dolgok internetén alapuló megoldásokkal foglalkozó vállalkozások számára hoztak létre.

A nyertes csapatokat több mint 300 jelentkező közül választották ki a Challenge Up! Acceleration Week, egy ötnapos intenzív program során, ahol workshopokon és mentortalálkozókon vettek részt. A workshopokon többek között prezentációs technikát, termékfejlesztést, üzleti modelltervezést, értékesítési stratégiatervezést és felhasználói élményre fókuszáló felülettervezést (UX design) tanulhattak.

 

Az inkubációs program július és november között zajlik Krakkóban, Berlinben és Londonban. A programot sikeresen befejező startup cégek befektetésekhez, illetve termékeik gyorsabb piacra jutását célzó támogatáshoz is hozzájuthatnak.

 

 

A programba jutó vállalkozások között megtalálható egy szabad parkolóhelyeket felkutató okostelefonos alkalmazás, egy okoskesztyű fejlesztője, üzletek látogatóinak számáról pontos statisztikát készítő szoftver, de önmagát lekapcsolni képes szobai lámpa is. A Challenge Up! kezdeményezést az Intel, a Cisco és a Deutsche Telekom azért hozta létre, hogy a dolgok internetének (internet of things, IoT) technológián alapuló megoldások piacra jutását elősegítse.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50