A magyar internethasználók 80 százalékának van okostelefonja

MTI Sajtóadatbank, 2015. július 16. 16:55

 

Az internethasználó magyar lakosság több mint 80 százalékának van okostelefonja, és további közel 10 százalék tervezi, hogy a jövőben vásárol ilyet - derült ki a Huawei megbízásából készített kutatásból.

 Az online reprezentatív kutatást az Ipsos Zrt. készítette a 21 közép-, dél- és észak-európai országot magába foglaló régióban, így Magyarországon is. A kutatás során arra keresték a választ, hogy melyek a megkérdezettek okostelefon-vásárlási és használati szokásai, valamint mik a készülékekkel szemben támasztott legfontosabb igényeik, elvárásaik. A felmérést a 18 és 50 év közötti internethasználó lakosság körében végezték 2015 áprilisában.

 
A magyarok 68 százaléka minden nap internetezik okostelefonján. A leggyakoribb online tevékenység az e-mailezés (80 százalék), de a top 3 között van a közösségi média aktivitás (77 százalék), és az üzenetek küldése/fogadása (50 százalék) is. A megkérdezettek kevesebb mint a fele használja online zenehallgatásra (45 százalék) a készüléket, ugyanakkor napilapokat, folyóiratokat csak 34 százalékuk olvas rajta. 
 
Itthon az okostelefont legkevésbé a chat szobák látogatására, filmek, sorozatok online megtekintésére, illetve interneten keresztül történő ételrendelésre használják. A válaszadók egynegyede legalább hetente egyszer, 39 százalékuk legalább havonta letölt applikációkat.
 
A felmérés szerint a készülék kiválasztásakor a válaszadók leginkább az akkumulátor teljesítményét, majd az árat és a telefon operációs rendszerét veszik figyelembe.
 
A kutatás rávilágított, hogy a szolgáltatóknak kiemelt szerepük van az okostelelefonok elterjedésében: az ilyen típusú készülékeket a megkérdezettek 65 százaléka mobilszolgáltatókhoz köthető csatornákon vásárolja. A megkérdezettek nagy többsége, közel 80 százaléka saját maga vásárolja az okostelefont privát használatra, és csak 3 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy saját maga vásárolja, de üzleti céllal. A hazai munkáltatóktól mindössze az egytizedük, ajándékba pedig 7 százalékuk kap ilyen készüléket.
 
Kulcsszavak: okostelefon

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38