E-papírból lesz a közlekedési tábla

forrás: Prím Online, 2015. augusztus 3. 08:33

Nem olcsó mulatság minden alkalommal táblákat kihelyezni, ha valamilyen forgalmi változásra, útlezárásra kell figyelmeztetni az autósokat.

Becslések szerint Los Angeles városa például évente 558 ezer ideiglenes parkolási korlátozásról helyez ki tájékoztató táblákat, melyek költsége 9,5 millió dollárra rúg.

A hagyományos táblákkal szemben az e-ink kijelzős közlekedési táblák sokkal kevesebbe kerülnek, mivel tetszés szerint és mobil kapcsolattal távolról átszabhatóak a rajtuk megjelenő üzenetek. Erős napfényben is jól láthatók, éjjel pedig beérik csekély megvilágítással is.

 



Sydneyben, Ausztráliában ezért döntöttek úgy, hogy a hosszabb távú költségekre tekintettel próbaképpen e-papírra cserélnek táblákat.

A fejlesztést végző Visionect szlovéniai cég vezetője szerint a táblákat kezelő szoftvert úgy programozzák, hogy meghatározott időnként „felébredjen”, s így a kijelző tartalma 3G technológiával frissülhessen.

Forrás: hirado.hu

Kulcsszavak: e-papír

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Harmadszor is világcsúcs: a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata nyerte Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyét

A kontinens legnevesebb egyetemeit megelőzve ismét az első helyen végzett a győri Széchenyi István Egyetem elektromos járművet fejlesztő hallgatói csapata, a SZEnergy Team Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyén önvezető és elektromos meghajtású városi kisautó kategóriában. Utóbbiban saját világcsúcsát másodszor megdöntve szerezte meg az első helyet.

2024. május 25. 16:17

10 éves a Craft Conference: Budapestre érkezik a Google, a Spotify és az OpenAI is

Ami a technológiai innovációnak a CES, az a szoftverfejlesztésnek a Craft – idén ünnepli tizedik születésnapját Közép-Európa legnagyobb IT szakmai konferenciája, amely évről évre többezer szakembert szólít Budapestre. A kétnapos Craft Conference igazi sztárparádéval várja az érdeklődőket május végén a Vasúttörténeti Park látványos díszletei között: érkeznek a Google, a Tesla, a Spotify, a Microsoft, az OpenAI és az Ebay szakértői, de a keynote előadók között szerepel majd a világ egyik legolvasottabb tech hírlevelét író Orosz Gergely is. A szakmai fesztiválon kiderül, hogyan lehet MI-eszközökkel vagy digitális csapattagokkal növelni a produktivitást, hogy tényleg a jövő sikerszakmája lesz-e az AI Engineer és hogy miért „ült le” kicsit az IT-piaci az utóbbi hónapokban.

2024. május 25. 12:30

Szintet léphet a mikrohálózatok fejlesztése, megérkezett BESS

Költséghatékony energiabeszerzés és -tárolás egyetlen megoldásban – ezt kínálja BESS, a Schneider Electric legújabb fejlesztése. A különleges berendezés újabb lökést adhat a mikrohálózatok kialakításának és támogatja az energiabiztonság megteremtését. 

2024. május 25. 10:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17