Vodafone a fogyatékkal élők szolgálatában

Különleges készülék-kedvezmény a Siketek Világnapján

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 26. 14:44

A több mint 14 ezer tagot számláló Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) és a Vodafone Magyarország a Siketek Világnapján jelentette be, hogy meghosszabbítja flottaszerződését, amely lehetővé teszi a hazánk harmadik legnagyobb nyelvi kisebbségének számító siketek és nagyothallók számára, hogy a lehető legnagyobb mértékben részesülhessenek a mobilkommunikáció előnyeiből.

A Vodafone Magyarország kiemelten fontosnak tartja az esélyegyenlőség megteremtését és törekszik arra, hogy termékeivel, szolgáltatásaival a fogyatékkal élők igényeihez is igazodjon.

„A már több éve elérhető SINOSZ flotta ajánlatunkat úgy alakítottuk ki, hogy megfeleljen mind a siketek, mind pedig a nagyothallók igényeinek”-
mondta Alexandre Froment-Curtil, a Vodafone Magyarország Lakossági szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese. Vállalatunk arra törekszik, hogy speciális ajánlataival hozzájáruljon a fogyatékkal élők kommunikációjának, ezáltal életminőségének javításához. – tette hozzá.

A csomag már kevesebb, mint havi 3 ezer forintért elérhető, a flotta tagjai ingyen beszélhetnek és küldhetnek üzenetet egymásnak, havi 2GB adatot használhatnak fel, és a csomag tartalmaz 100 egységet, amit kimenő hívásra, vagy SMS küldésre lehet felhasználni. Emellett a SINOSZ tagoknak a szokásosnál kedvezőbb áron kínál a Vodafone kiegészítő adatopciókat (1000 Ft / 1GB, 2990 Ft / 3GB).

A SINOSZ flottához megfelelő igazolással családtagok is csatlakozhatnak, és a szeptember 27-i világnap alkalmából a Vodafone különleges készülék kedvezményt is kínál a tagoknak.

A Vodafone a SINOSZ flottacsomag mellett további fejlesztésekkel is igyekszik megkönnyíteni a több mint 70 ezer siket és nagyothalló ember életét. A Vodafone Magyarország Alapítvány immár 10 éve működik együtt a Hallatlan Alapítvánnyal, támogatva a jelnyelv elterjedését. A közös munka eredménye az online elérhető, okostelefonra és táblagépre is letölthető Hallatlan jelnyelvi szótár, amely a magyar jelnyelv hatékony oktatási formáját nyújtja. A jelnyelvi szótár gyermekek számára íródott változata, az iOS és Android eszközökre ingyenesen letölthető “Jeles” alkalmazás a tavalyi Sziget Fesztiválon debütált. Szintén a siketek és hallók közti kommunikáció megkönnyítését célzó kezdeményezés a 2013-ban indult Hallatlan videós jelnyelvi tolmácsszolgálat, amelynek legfőbb előnye, hogy a mobiltechnológiának köszönhetően a jelnyelvi tolmácsnak immár nem szükséges személyesen jelen lennie. A szolgáltatás siketek számára ingyenesen elérhető a nap 24 órájában egy okostelefon vagy táblagép, illetve egy ingyenesen letölthető videóchat-program segítségével.  A tolmácsszolgálat 2014 tavasza óta egyedülálló módon kilenc budapesti Vodafone üzletben már elérhető a kihelyezett táblagépeken is.

Akadálymentes Flotta

A Vodafone – figyelembe véve ügyfelei speciális igényeit – igyekszik biztosítani az akadálymentes kommunikációt a siket és nagyothalló emberek mellett más fogyatékkal élők számára is. Az ingyenes hívást és SMS küldést lehetővé tevő Akadálymentes flottacsomag felhasználói kiválaszthatják a számukra leginkább megfelelő szolgáltatás kombinációt, függően attól, hogy a hang, szöveg, vagy adat alapú megoldásokat tudják inkább igénybevenni. A flottacsomagban – amelyhez szervezeti tagság nélkül, a Magyar Államkincstár által kiállított Hatósági Igazolvánnyal, vagy Mozgáskorlátozottak számára kiállított Parkolási Igazolvánnyal is csatlakozhatnak a rászorulók és családtagjaik – természetesen elérhetőek a Go, Go+ és Red EU csomagok flotta verzió is.


További információk az akadálymentes flotta tarifacsomagokkal kapcsolatban a gyengén látók számára Akadálymenetes Flotta oldalon találhatóak.


A jelnyelvi tolmácsszolgálataz alábbi budapesti üzletekben érhető el:

Mammut I. Márkaképviselet
Allee Márkaképviselet
Duna Plaza Márkaképviselet
West End City Center Márkaképviselet
Vodafone Belváros
Europark Márkaképviselet
Arena Plaza Márkaképviselet
Millenium City Center Márkaképviselet
Köki Terminál Márkaképviselet

 

Mobilszolgáltatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14