Készítsen minőségi képeket egyszerűen és stílusosan

forrás: Prím Online, 2016. január 14. 09:57

A Nikon COOLPIX kompakt fényképezőgép családja két újabb taggal gazdagodott, amelyek tervezésénél az egyszerűség volt a vezérelvünk – az elegáns, 20,1 megapixeles, könnyen szállítható, karcsú vázú COOLPIX A100-zal, valamint az egyszerűen kezelhető gombkiosztással és kényelmes fogású markolattal rendelkező 16,1 megapixeles COOLPIX A10-zel, amellyel élvezet a fényképezés.

Az akkumulátorral és az SD-kártyával együtt összesen 119 gramm súlyú COOLPIX A100 olyan könnyű, hogy zsebben vagy táskában hordva szinte észrevehetetlen, mégis rengeteg olyan funkciót csomagoltunk bele, amelyek a fényképezést egyszerűvé teszik. Amellett, hogy az (a Dynamic Fine Zoom használatával 10x-re kiterjeszthető) 5x optikai zoommal rendelkező NIKKOR objektív gyönyörű közeli képeket készít a barátokról és a családtagokról, a speciális hatások és gyors effektusok segítségével fotóit egyedivé is teheti. Az automatikus programválasztó a téma és a fényképezési körülmények elemzése után automatikusan kiválasztja a megfelelő módot. Egy gombnyomással készíthet HD-videókat, míg az elmosódáscsökkentés segítségével a fotók tiszták és élesek lesznek. 

 

A célkereső AF-nek köszönhetően a fényképezőgép automatikusan beazonosítja a főtémát, és beállítja rá az élességet, legyen az akár kisebb tárgy vagy élő személy. A glamour retusálás tizenkét utólagos retusálási effektusával (szemfesték, szempillafesték és púder opciók) sminket vihet fel, vagy elrejtheti a szem alatti táskákat. Az akkumulátor hosszú élettartama (körülbelül 250 fénykép vagy egyórányi videó) lehetővé teszi, hogy folyamatosan fényképezzen, a 20,1 megapixeles CCD-képérzékelő pedig nagy felbontású, kiválóan kinagyítható fényképeket hoz létre. A több divatos színben kapható Nikon COOLPIX A100 segítségével az emlékezetes pillanatokat egyszerűen örökítheti meg. 

 

A COOLPIX A10-et a könnyű kezelhetőség szempontjainak észben tartásával fejlesztettük ki. Az 5x optikai zoomos NIKKOR objektív (35 mm-es formátumban kifejezve: 26–130 mm) rendelkezik azzal a rugalmassággal, hogy mind közeli arckifejezéseket, mind széles csoportképeket képes legyen megörökíteni. A tisztán olvasható 6,7 cm-es LCD-monitor leegyszerűsíti a felvételek megkomponálását, míg az automatikus programválasztóval a fényképezőgép automatikusan kiválasztja a fényképezett helyzethez leginkább illő programot. A külön Videofelvétel gomb használatával könnyedén válthat fényképezésről HD-videofelvételre, az elmosódáscsökkentés pedig csillapítja a fényképezőgép rázkódását azért, hogy élesebb képeket és simább, természetesebb videókat hozhasson létre. 

 

 

A fényképeit fényképezés előtt rengeteg speciális hatással javíthatja fel, valamint gyors effektusokat adhat hozzájuk a fényképezőgépben rögtön a fényképezés után. A mosoly időzítő használatával akkor exponál a gép, amikor felismeri, hogy a fotóalany elmosolyodik, a pislogásmentesítés pedig figyelmeztet, ha a portréalany a felvétel elkészítésekor pislogott. Továbbfejlesztettük a bőr lágyítás effektus arcfelismerő funkcióját, és javítottuk a bőrtónus expozícióvezérlését, így a portréalanyok mindig hibátlannak tűnnek majd. 

 

Ines Bernardes, a Nikon Europe COOLPIX termékcsaládért felelős termékmenedzsere a következő szavakkal mutatta be az új, egyszerűen kezelhető és divatos fényképezőgépeket: „A COOLPIX A100 tökéletesen illeszkedni fog az Ön életstílusához, ha egy olyan, minden nap használható fényképezőgépet keres, amely könnyedén elfér a zsebében vagy a táskájában, emellett kristálytiszta fotók készítését teszi lehetővé akár otthon, akár külföldön. A COOLPIX A10 stabil fogású markolata nem csak a tudatos tervezést tükrözi, hanem hatékonyan csökkenti a fényképezőgép mozgásából eredő elmosódást a fényképezés folyamata során. Az AA méretű elemmel történő áramellátás azt jelenti, hogy sokkal könnyebb folyamatosan fotózni, bármerre is járjon.”

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50