Folyik a verseny a fenntarthatóságért, és a témában elnyerhető címekért

forrás: Prím Online, 2016. január 26. 11:10

Immár harmadik egymást követő évben választotta be az LG Electronicsot (LG) a világ 100 legfenntarthatóbb vállalata közé (Global 100 Most Sustainable Corporations in the World) a torontói székhelyű Corporate Knights. 

Az LG emellett a Davosban megtartott Világgazdasági Fórumon kiérdemelte az arany fokozatot is a RobecoSAM befektető cég által összeállított 2016-os Fenntarthatósági Évkönyvben. A legfrissebb globális fenntarthatósági listán az LG 44. helyen végzett, vagyis hét helyet javított az egy évvel korábbi eredményén. 

 

A Corporate Knights egy olyan átfogó rendszert alkalmaz a vállalatok fenntartható működésének mérésére, mely azok környezeti és társadalmi hatásait pénzügyi teljesítményükkel együtt vizsgálja. A kutató- és médiatársaság mintegy négyezer vezető globális vállalatot vizsgált, és közülük állította össze a világ száz legfenntarthatóbb társaságának végső listáját. Minden vállalatot tizenkét kulcs teljesítménymutató mentén térképeztek fel. Olyan jellemzők tartoztak ide, mint a kutatás-fejlesztésen alapuló innováció, az állótőke-menedzsment, a fenntartható energiafelhasználás, az üvegházhatású gázok kibocsátása, illetve a meglévő dolgozók számára stabil munkahely biztosítása az új dolgozók hatékony integrálásával párhuzamosan. A kihívásokkal teli globális üzleti feltételek dacára az LG évről-évre növelte k+f beruházásait azért, hogy a vállalat továbbra is a világ egyik vezető kutatási szereplője maradhasson. Az LG a k+f beruházások jelentős részét az új piacok megteremtésére, valamint tehetségkutatásra és -gondozásra fordította.

 

Az LG Electronics az iparág egyik legjobb pontszámát érte el, így kvalifikálta magát a RobecoSAM 2016-os Fenntarthatósági Évkönyvébe is. Az LG aranyfokozatú Iparági Vezető elismerésben részesült a fenntarthatóság terén elért teljesítményéért. A Fenntarthatósági Évkönyv 2004 óta minden évben a legfenntarthatóbb működésű vállalatokat rangsorolja iparáganként a RobecoSAM éves Vállalati Fenntarthatósági Minősítésén (Corporate Sustainability Assessment, CSA) elért pontszámaik alapján. A Fenntarthatósági Évkönyv a korábbi évekhez hasonlóan idén is bemutat néhány gondolatébresztő trendet, kihívást, illetve lehetőséget, amelyek összekapcsolják a fenntarthatóságot szolgáló vállalati célkitűzéseket és a fenntarhatóság érdekében tett beruházásokat.

 

 

Külön is elismerték az LG környezetvédelemi elkötelezettségét, az üvegházhatású gázok kibocsátásának és a vízfelhasználás csökkentését célzó tevékenységét. 2014 márciusában az ENSZ az LG-t az elektronikai vállalatok közül elsőként részesítette hitelesített kibocsátás-csökkentési tanúsítványban (Certified Emission Reduction, CER). Az LG szigorúan ellenőrzi a különböző gyártást végző telephelyeinek, illetve üzleti partnereinek munkaügyi, etikai, környezetvédelmi, munkabiztonsági és egészségügyi gyakorlatát, biztosítva, hogy azok megfeleljenek az EICC (Electronic Industry Citizenship Coalition – az elektronikai iparág vállalati felelősségvállalását összefogó szervezet) magatartási szabályzatának.

 

„Az előttünk álló év során is folytatjuk az olyan, innovatív termékek megalkotását, melyek javítják a vásárlóink életminőségét, miközben kitartunk a társadalmilag felelős üzleti gyakorlat iránti elkötelezettségünk mellett. Ezek az LG vállalati identitásának alapértékeit jelentik, és hiszünk benne, hogy ez a filozófia nagyban javítja a vállalatunk piaci ökoszisztémára gyakorolt hatását” - mondta Lee Choong-hak, az LG Electronics alelnöke.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50