Napi Doodle, heti összefoglaló (frissítve vasárnap reggel)

forrás: Prím Online, 2016. március 5. 17:47

Egyre sűrűbben emlékezik meg a Google valamelyik ország valamilyen évfordulójáról a Google logó rajzos kicsavarásával, animációs filmecskével, úgynevezett Google Doodle-lel. Az elmúlt munkahét minden napjára jutott megrajzolható - és az adott országban egy napra a keresőbe beépíthető - évforduló. (Frissítés: a szombati kihagyás után vasárnap duplázott a Doodle-rajzoló csapat, így megvan a "hét nap - több, mint hét doodle" rekord.)

Hétfőn - február 29-én - India kivételével a plusz egy nap nyuszikája ugrált be február 28. és március 1. közé, de Indiában az alábbi rajzocskát láthatták a Google keresőjében, s ezzel a táncos koreográfus,  Rukmini Devi Arundale 112. születésnapja előtt tisztelgett a kereső.

 

Kedden a wales-iek által ünnepelt Szent Dávid Napra lehetett rákeresni egyből a logót helyettesítő képből:

Szerdán ismét egy születésnap, ezúttal Marija Juric Zagorka, horvát írónő,  születésének 143. évfordulója ihlette meg a rajzfilmeseket.

 

 

 

Csütörtökön a Hinamatsurit ünnepelte a japánokkal együtt a Google, ez a lányok/babák napja.

A péntek a Rio-Niterói híd átadásának 42. évfordulója, amikor is csak a híd pilléreinek árnyéka rajzolta ki a Google-t.

A héten ma először pihent meg a rajzoló. Talán nem tudta, hogy Magyarországon ez a szombat épp nem munkaszüneti nap, rajzolhatott volna nekünk valamit mondjuk  Árpád-házi Szent Kingáról, IV. Béla király lányáról, Lengyelország és Litvánia védőszentjéről, aki 792 éve, 1224-ben március 5-én született. Ennél jelentősebb magyar évfordulót hirtelenjében én se tudnék a mai naphoz rendelni...

===

Frissítés: A Google rajzolói is érezhették, hogy ez a szombati lazítás nem illeszkedik a szépen elkezdett sorozatba, ezért azután vasárnap dupláztak:

Írországban, az Egyesült Királyságban és Nigériában az Anyák Napját ünneplik ma egy anyakutyussal,

míg Ghanában a függetlenség napját egy kisfilmmel.

 

Kulcsszavak: doodle Google

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

A CEU Határtalan Tudás előadássorozatán részt vett kiváló magyar tudósok előadásaiból tanulhatnak a középiskolások a CEU digitális oktatási platformján. Ürge-Vorsatz Diana, Barabási Albert-László, Spiró György, Pléh Csaba, Falus András, Csaba László, Bányai Éva. Csak néhány név azok közül, akik előadásait a középiskolai pedagógusok segítségül hívhatják a tanítás során a tananyag kiegészítéséhez.

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

A Continental technológiai vállalat a 2024-es Consumer Electronics Show-n mutatta be új kijelzőjét, az úgynevezett Crystal Center Display-t. A prémium kategóriás járművekbe gyártott terméket egy elegáns, keret nélküli, félig átlátszó kristályba ágyazták, mely megjelenésével teljesen új lehetőségeket nyújt a minimalista luxus integrálására. 

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

A csevegőprogramok térhódításának folyamatát vizsgálta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb kutatása. A hagyományos telekommunikációs eszközök folyamatos visszaszorulása évről évre megfigyelhető, és mára eljutottunk oda, hogy a „– Holnap hívlak. – Melyiken?” –párbeszéd már nem a vezetékes vagy mobiltelefonra vonatkozik, hanem valamelyik csevegőfelületre vagy alkalmazásra.

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

A közösségi média önértékelésre gyakorolt hatásával és a petfluencer jelenséggel foglalkozó témák nyerték az IAB Legjobb szakdolgozat versenyét.

2024. március 25. 15:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59