Parthus-Psion mobilchip

Kiss Ádám Zoltán Kiss Ádám Zoltán , 2000. október 18. 20:36
Az ír Partus Technologies bejelentette, hogy sikerült áttörést elérnie egy mobilprocesszor kifejlesztése során, melynek célja egyesíteni a PC-, mobiltelefon- és GPS-funkciókat.
A cég reményei szerint piacvezető helyet elérő processzor amolyan számítógép-egy-chipben megoldást használ, melyet InfoSreamnek neveztek el. A brit Psionnal közösen kifejlesztett egység egy sor jövőbeli mobilfelhasználási területen alkalmazható, például mobiltelefonoknál vagy mobilinternetes készülékekhez. Az újdonságot az amerikai Motorola is használni fogja új „smartphone” termékeiben.

A Partus szerint az InfoStream processzor rendkívül olcsó lesz, nagy mennyiségekben mindössze néhány dollárért beszerezhető, és töredékére csökkenti az új mobilinternet-alkalmazások piacra jutását. A globális helyzetmeghatározó rendszert az otthoni számítógépek kapacitásával és a harmadik generációs mobiltelefonokra jellemző megoldásokkal kombináló alkatrész éppen a WAP viszonylagos sikertelenségén szeretne túllépni - írta a ZDNet -, és más internet alapú, hordozható számítógépes rendszerek magjává válni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09