Az első komplex behatolásdetektor

, 2000. október 22. 23:18
Újabb jelentős állomásához érkezett az internetes adatbiztonsági megoldások kínálata, amikor a múlt héten az Internet Security Systems (ISS) bejelentette, hogy kereskedelmi forgalomba hozta a RealSecure Server Sensor programot.
A Server Sensor egy új, hibrid megközelítés az IDS-eszközök terén, amely egyesíti magában a network, illetve host alapú eszközök előnyös tulajdonságait. A program, amely a RealSecure Network Sensor és a RealSecure OS Sensor IDS család harmadik tagja, közvetlenül a védett gépen analizálja annak forgalmát, amivel megoldja a hálózati eszközöknek a sebesség, a kapcsolt hálózatok, illetve a titkosított kommunikáció területén jelentkező problémáit, ugyanakkor sokkal teljesebb védelmet nyújt a hagyományos host alapú eszközök loganalizáló funkciójánál.

A Server Sensorban alkalmazott további új technológia, a SecureLogic nagymértékben csökkenti a téves riasztásokat, azonnali és részletes analízist tud végezni, és akár blokkolhatja is a támadásokat, mielőtt azok a hostra hatást tudnának gyakorolni.

"Ma egyetlen más termék sem figyeli párhuzamosan a védett gép hálózati forgalmát az applikáció, a hagyományos log és a kernel szintjén egyidejűleg. Ez a biztonsági szint - amelyet network vagy host alapú eszközökkel önállóan nem lehet elérni - alapvető követelmény a korszerű e-business infrastruktúra megbízható üzemeltetéséhez" - kommentálja a hírt dr. Kőrös Zsolt, a Noreg Kft. ügyvezető igazgatója.

A Noreg Kft. 1997-ben szerezte meg az ISS Solution Partner minősítést, amely azóta is egyedüli a magyar piacon.

Kulcsszavak: ISS Noreg security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36