Új fájlmegosztó szolgáltatás

Nyerges Tibor Nyerges Tibor, 2000. október 24. 22:33
A Groove Networks kedden bemutatott egy olyan programot, melynek segítségével fájlokat oszthatunk meg az interneten keresztül.
A Lotus Notes készítőjének, Ray Ozzie-nak az új programja képes adatok, fájlok és "ötletek" megosztására. A szoftvert három évig, nagy titokban körülbelül 100 programozó fejlesztette, s végül megszületett a Groove Networks első programterméke, a Groove.

Ray Ozzie 1997-ben alapította a céget, melybe azokat az internetes szolgáltatásokat próbálták meg összegyúrni, amik az utóbbi években nagyon népszerűek voltak a hálón. Ezzel a programmal lehet videokonferenciát folytatni, zenét, videofilmeket, fényképeket és fájlokat cserélni, de többek között üzengethetünk (instant messaging) egymásnak, sőt cseveghetünk is.

A szoftver nagy előnye, hogy míg mások ezeket a szolgáltatásokat több szoftvertermék segítségével vehetik igénybe, a Groove-ot használóknak elég mindössze egy programot telepíteniük és futtatniuk.

Örömteli, hogy a program szinte minden Windows-verzión elfut, sajnos azonban kényes a memória mennyiségére. 64 MB ajánlott, bár a cég szerint 32 MB-nyi tárkapacitással is eldöcög. A program bemutató változatát bárki ingyen letöltheti a cég kikötőjéről.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50