Új igazgatóval erősíti kiberbiztonsági üzletágát az EY

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 29. 10:52

A kiberbűnözés mára az egyik legjelentősebb bűnözési formává nőtte ki magát. Globális szinten évi 1000 milliárd dolláros kárt okoz a cégeknek. 

A fenyegetettségekkel párhuzamosan növekvő piaci igényekre válaszul idén augusztustól az EY Magyarország Zala Mihály vezetésével fejleszti tovább kiberbiztonsági tanácsadó üzletágát. Az új vezető a Magyar Államkincstártól érkezik, ahol miniszteri biztosként a szervezet informatikai szakrendszereinek áttekintéséért volt felelős. 

 

A digitalizáció előnyei mellett az egyre növekvő adatmennyiség és ennek nem megfelelő kezelése miatt a nagyvállalatok mind több folyamata válik célponttá kiberbűnözők számára. Míg az egyes bűnözési formák közül egyre nagyobb méreteket ölt az informatikai visszaélés, az EY tapasztalatai szerint a kiberbűnözési formák közül az ipari kémkedés a legjövedelmezőbb a bűnözők számára, így a cégeknek is egyre fontosabbá válik, hogy megvédjék adataikat az illetéktelen behatolók ellen. 

 

 

Ennek a trendnek megfelelően az EY bővíti hazai kiberbiztonsági üzletágát, aminek a vezetését Zala Mihály, a Nemzeti Biztonsági Felügyelet korábbi vezetője vette át. 

 

A szakértő évtizedes tapasztalattal rendelkezik az információbiztonság területén. Nevéhez köthető többek közt a Cyber Defence Management Authority (E-biztonsági Intelligencia Központ) létrehozása a Nemzeti Biztonsági Felügyeleten belül, legutóbb pedig a Magyar Államkincstár informatikai szakrendszereinek áttekintéséért felelt miniszteri biztosként. Legutóbbi megbízatása után a kiberbiztonsági üzletág igazgatójaként csatlakozott az EY-hoz. 

 

Az EY jelenleg mintegy 2000 kiberbiztonsági szakértővel dolgozik világszerte. A cég budapesti irodája folyamatosan bővülő létszámával az EY közép-európai kiberbiztonsági központját hozza létre, ahonnan szolgáltatásainak teljes palettájával segíti hazai és nemzetközi ügyfeleit Európa szerte. 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

2024. április 30. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14