Szafarizz a Codecoolban!

forrás: Prím Online, 2017. április 18. 14:18

Április 20-án és 21-én Budapestet ellepik a Startup Safary keretében az informatikai és startup-szcéna illusztris helyszíneit végiglátogató érdeklődők. 

A programsorozat egyik legautentikusabb helyszínének a Codecool Nagymező utcai oktatóközpontja ígérkezik, ahol egyébként sincsenek unalmas és csendes hétköznapok. A diákok és mentoraik egyébként is szinte itt élnek, és az informatika szelleme minden ébren töltött percüket áthatja. A látogatók ebbe a közegbe nyerhetnek bepillantást, izgalmas előadásokat hallgathatnak meg, workshopokon vehetnek részt, és a gyakorlatban is kipróbálhatják magukat a programozás terén.

 

A Codecool programozóiskola tavalyhoz képest is sokat nőtt, immár 4, egyenként 70 fős kurzust kiszolgálni képes előadótérrel rendelkezik, de örömmel szorítanak helyet a Startup Safary rendezvényeinek is, aktívan részt is vállalva, önálló és tartalmas programok kialakításával, valamint mások előadásainak befogadásával.

 

„A Codecool nem titkolt célja, hogy a Startup Safary alkalmából nálunk megfordulók adott esetben később jelentkezzenek is képzésünkre, ha úgy érzik, hogy szorosabb viszonyt akarnak kialakítani az informatikával, a programozással.” – mondja Boda József, a Codecool alapító-ügyvezetője.

 

Az iskola sajátos oktatási rendszeréről Beöthy Miklós, a Codecool egyik mentora fog prezentálni. Beöthynek meggyőződése, hogy unalmas előadásokon való passzív részvétellel lehetetlen piacképes programozói tudást szerezni, ezért megmutatja, hogy a szakmai kompetenciák miként adhatók át interaktív módon, illetve rámutat arra, hogy a jó programozóvá váláshoz mennyiben fontosak bizonyos egyéb képességek, úgy nevezett soft skillek.

Péntek, 17.30 – 18.00 Hogyan hozzuk meg a kedved a tanuláshoz?

 

 

A puding próbája

A másik oldal tapasztalatait mutatja be két jelenlegi Codecool diák az előadásában. Bosskay Ágnes és Fehér Dániel egyetemi tanulmányaikat befejezve, a diploma után tudásuk bővítése mellett döntöttek, azon belül is a Codecool képzését választva. Személyes történeteiken keresztül állítják szembe a Codecoolt a felsőoktatási intézményekben tapasztaltakkal. Szintén a pályamódosításról szól Kalóz Eszter és Nagy Réka ’A végtelenbe és tovább’ című előadása, rácáfolva bizonyos előítéletekre: hiszen ők maguk eredetileg bölcsészettudományokkal foglalkoztak.

Péntek, 18.00 – 18.30 Miben különbözik a Codecool a felsőoktatástól?

Csütörtök, 18.00 – 18.30 A végtelenbe és tovább - Egy Codecool-sztori

 

Jó papok

A szintén Codecool mentorként dolgozó Erdős Szilveszter Nádas Dávid soft skill mentor segítségével vezeti workshopját, ahol megtudhatják az érdeklődők, hogy milyen felelősségek hárulnak a tudást átadó kiképzőkre és hogy hogyan kell a saját képességeiket szükségszerűen nekik is fejleszteni. Molnár Attila a Codecoolerek problémáiról ad elő, hogy milyen gyakorlatok mentén ismerkednek meg a programozáshoz szükséges szakmai kompetenciákkal. 

Csütörtök, 17.30 – 18.00 Miként lesz a Codecooler cool coder

Csütörtök, 18.30 – 20.00 Hogyan fejleszd a fejlesztőt

 

Bárki csatlakozhat

A Codecool saját programjai mellett mások előadásainak is örömmel nyújt szó szerint teret. Hogy miként lehet programozást tanulni zenén keresztül és lehet-e programozva tanulni zenélni, azt a Sonic Pi workshopjából tudhatjuk meg. A zeneszerkesztő alkalmazásban a zenét programkódok segítségével lehet írni, az érdeklődők ezen keresztül játékos formában elsajátíthatják a programozás alapjait. További előadás lesz az okosbicikliről, ami életet menthet és az ipari forradalom 4.0-s verziójának előfutárairól, a tapintó robotokról is a Codecoolnál.

Péntek, 16.15 – 17.15Hang-os programozás tanulás - avagy a programozás találkozása a zenével

 

Aki kikapcsolódásra vágyik az előadások közben, vagy után, annak érdemes körülnéznie a Codecool oktatóközpontjában is, hiszen már-már san francisco-i tech céget idéz a belvárosi iskola folyton zsezsgő hangulata, a kisebb nagyobb csoportba tömörülő programozó, prezentáló, vagy éppen jógázó fiatalok sokszínűsége. A Codecool tereit nem csak a babzsákfotel, a csocsó, a raklapbútor vagy a játékgép teszi startupossá, hanem az a haladó és kíváncsi szellemiség, amit bennszülöttei képviselnek.

 

Regisztráció és jegyvásárlás a budapestsafary.com oldalon.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50