Tíz szál gyertya a HMS-tortán

, 2000. november 16. 00:17
Tizedik születésnapját ünnepli ezekben a napokban a Hypermedia Systems (HMS) is. Érdekesség, hogy a szülinap kapcsolódik a KFKI-csoport egyik tagjához: a HMS és az IQSoft szoros kapcsolata közismert volt az informatikai szakmában, az együttműködés középpontjában az ArchiWare állt, amelyhez a HMS elsősorban a műszaki tartalmat, a fejlesztést és a támogatást biztosította, az IQSoft pedig a piaci megjelenéssel kapcsolatos feladatokat látta el. A két cég kiválóan kiegészítette egymást ezen a területen, a jó munkakapcsolatokhoz pedig hozzájárult a fizikai közelség, ugyanis a HMS az IQSoft Teleki Blanka utcai épületében bérelt irodát.
A HMS történelmének korai szakaszában meghatározó szerepet játszott az ArchiWare, amely az 1991-ben indított fejlesztés után hamar piaci sikereket aratott, részben az IQSofttal és később a Digitallal (Compaqkal) való együttműködés révén. Az ArchiWare mint iktató, archiváló és dokumentumkezelő rendszer több közép- és nagyvállalat irodai rendszerének alapját adta, és számos speciális megoldás is létrejött AW-alapokon, mint például az Inter-Európa Bank aláíráskarton-nyilvántartó rendszere.

Emellett a HMS az igényes elektronikus publikációk előállításában jeleskedett (Bartók Béla és József Attila CD-ROM-ok, Testbeszéd, Budapest multimédia), majd az első hazai internetes elektronikus banki rendszer kifejlesztésével szerzett hírnevet. Az utóbbi években termékportfóliója kibővült faxrendszerekkel, csoportmunka-támogató, ügyfélkapcsolat-kezelő és biztonságtechnikai megoldásokkal, s integrált informatikai rendszerek megvalósítására vállalkozik.

A HMS azonban elsősorban a Microsoft-fejlesztések partnereként vált széles körben ismertté. Amikor 1994-ben a Microsoft hazai jelenlétének erősítésére itthon is meghirdette partneri programját, a HMS az első hat Microsoft Certified Solution Provider egyike lett, majd 1998-ban a Microsoft-technológiák kiváló képviselete és a Microsoft-kompetenciák elismeréseként megkapta a partneri címet.

Kulcsszavak: Hypermedia +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50