A kéziszámítógépek visszafogott comdexes kampánya

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. november 17. 08:45
Néhány bejelentéstől eltekintve az olyan nagy kéziszámítógép-gyártók, mint a Palm, a Handspring, a Sony vagy a Hewlett-Packard, eléggé visszafogott kampányt folytatnak a Comdexen. Ahelyett, hogy új eszközöket jelentenének be, inkább a már megjelent termékeiket próbálják meg népszerűsíteni.
Természetesen azért vannak új termékek is ebben a piaci szegmensben, de korántsem olyan mennyiségben, mint ahogy azt az eddigi kiállításokon megszokhattuk. A PDA-piacot egyébként 71 százalékos részesedésével biztosan uralja a Palm Inc.

A Handspring három új Springboard kiegészítő modult jelentett be, melyek a következők: a Magellan cég GPS modulja, a CardAccess-féle ThinModem, valamint a Xircom SpringPort típusú vezeték nélküli adatmodemje.

"Az új modulok nagyon fontos szerepet töltenek be a kéziszámítógépek piacán" - nyilatkozta Greg Shirai, a Handspring cég termékmarketing-részlegének igazgatója. "Lassan minden héten új modul fog napvilágot látni" - mondta.

Eddig összesen 40 Springboard kiegészítő modult jelentettek be, melyből 25 jelenleg is kapható. Októberben 2 új PDA-terméket jelentettek be, amelyek körülbelül mostanra érkeztek meg a kiskereskedelembe. Azonban a leginkább várt VisorPhone modulra még a jövő év végéig várnunk kell.

Az új PDA kiegészítő eszközökön kívül még egy forgalmazási szövetséget is bejelentett a Handspring a Comdexen. Szerződést kötöttek a Wal-Mart kiskereskedelmi árusítóhálózattal, mely cég november végétől már tevékenyen részt vesz a Handspring eszközök árusításában.

A konkurens Sony a Comdexen jelentette be, hogy szövetségre lép aGoAmerica céggel, és így közösen kívánnak kifejleszteni a saját Palm alapú Clie eszközükhöz egy vezeték nélküli internetes csomagot. A Sony fogja a Memorystick nevű modemet fejleszteni, míg a GoAmerica biztosítja az internetelérést.

A Hewlett-Packard Co. a Jornada 540-es sorozatú színes kijelzős zseb-PC-khez jelentette be az új Novatel Minstrel 540-es vezeték nélküli modemek kifejlesztését. A HP gépeihez ugyancsak a GoAmerica biztosítja majd az internetelérést.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50