A Best of Comdex helyezettjei

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. november 17. 14:00
A CNet és a ZDNet tekintélyes internetes site-ok minden évben közösen kiosztják a The Best of Comdex díjakat az azt leginkább kiérdemlő, valamilyen újítást, vagy egyszerűen csak kiváló termékeket bemutató cégeknek. Több kategóriában osztanak ki ilyen díjakat, így most tekintsük át röviden, hogy idén ősszel mely kategóriákban mely termékek érdemelték ki a megtiszteltetést.
A legjobb jövővízió kategóriában a Tablet PC nyert. Bill Gates vasárnap esti Tablet PC-s beszéde után várható, hogy felpezsdül az élet az ilyen termékek körül. A Tablet PC hosszú fejlesztés eredményeképpen jött létre, és a mostani Comdexen már olyan nagy cégek mutatták be prototípusaikat, mint az Ericsson, a Hitachi, a Samsung, a Sony vagy a Toshiba. A helyezettek között szerepel egyébként az Anoto Bluetooth technológiával ellátott digitális tolla.

A vezeték nélküli és mobileszközök közül a díjkiosztók véleménye szerint az Nvidia GeForce2 Go grafikus chipje szerepelt a legjobban. Az új, mobilgépekbe szánt GeForce2 Go GPU-k a notebookok piacán eddig nem tapasztalt teljesítményt nyújtanak, miközben a fejlett technológiai megoldásoknak köszönhetően fogyasztásuk nagyon csekély. Jó helyen szerepelt még a Cyberbank Cybrid típusú PDA/mobiltelefon kombinációja.

Az általános fogyasztói termékek kategóriájában a Gateway AOL-interneteléréssel árusított Touch Padje végzett első helyen. Az új érintőképernyővel rendelkező netes portálgép a Transmeta Crusoe processzorára épül. Az új, kifejezetten netezésre kifejlesztett eszköz egyaránt csatlakoztatható telefonos vezetékre és kábeles netre is. Döntőbe jutott még ebben a kategóriában az Olympus America Camedia E-10-es, 4.1 megapixeles felbontású digitális fényképezőgépe.

Az irodai eszközök közül a Compaq MP2800-as típusú hordozható projektora nyerte el leginkább a bírók tetszését. A mindössze 1,36 kg tömegű miniszerkezet a ma kapható legkompaktabb LCD-s projektor. Kiváló minőségű, XGA felbontású képet képes nyújtani, 900 lumenes fényerővel rendelkezik, valamint 8 wattos hangszórókat is integráltak a projektorba. Jó helyen szerepelt még a Xerox Phaser 1235-ös típusú, 1200 dpi-s színes lézernyomtatója.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05