A Kaspersky Lab CTF játékkal keresi az ipari létesítmények sebezhetőségét

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 27. 18:23

A Kaspersky Lab elindítja a nemzetközi Indusztriális CTF (Capture the Flag) biztonsági játékát, amelynek lényege egy virtuális olajfinomító létesítmény biztonságának imitálása és védelme. A döntőre október 24-én kerül sor Sanghajban. A CTF játékok hagyományosan kültéren zajlanak, ahol alapvetően két csapat játszik azért, hogy megszerezze az ellenfél zászlóját annak bázisáról és eljuttassa saját területére.

A CTF egy egyedülálló kihívás, amely érinti a vállalati informatikai biztonság különböző aspektusait valamint gyakorlati lehetőséget ad a különböző ipari környezetek tesztelésére, mint például az új sebezhetőségek és kibercsapdák azonosítására egy céges infrastruktúrán belül. Ez a globális verseny különösen előnyös lehet az olyan iparágaknál, amelyek elengedhetetlenül szükségesek egy társadalom mindennapi működéséhez, úm. energiaipar, gáz-és olajszállítás. Egy sikeres hacker-támadás kritikus létesítmény ellen katasztrofális károkhoz és következményekhez vezethet. A CTF kiváló lehetőség biztonsági szakértőknek, hogy virtuálisan teszteljék az ipari vezérlőrendszereket, felfedezzenek rejtett biztonsági problémákat, amelyek elkerülhetőek a jövőben. Sőt, ez valódi betekintést nyújthat a vállalatokat érintő valós támadásokról és egyúttal az iparágakat is segíti a problémák feltérképezésében, hogy a legmagasabb szintű védelmet élvezhessék a meglévő és még ismeretlen fenyegetések ellen. 

 

 

Idén a csapatok a CTF játék során egy olajfinomító termelési folyamatának modelljét alapul véve fogják megalkotni a biztonsági lépéseket. A modell alkotóelemei többek között egy vasúti tartálykocsi töltőrendszer, egy változtatható sebességű centrifugális szivattyú, tároló tartályok és hőcserélők. A résztvevők ezen felül még tesztelhetik tudásukat az IoT eszközökkel kapcsolatban is. 

 

„Egy ilyen esemény megszervezése azért is fontos, mert segít megérteni az ipari rendszereket érintő fenyegetéseket és problémákat. A Kaspersky Lab által szervezett CTF játékokon a résztvevők megtapasztalhatják a valós vállalati rendszereket, azaz ami megtörténik a játékban, az a valóságban is előfordulhat. Ez egy óriási lehetőség mindazoknak, akik biztonsági kutatóként, ipari rendszer-gyártóként vagy ipari rendszermérnökként dolgozik, hogy közösen jobban megértsük a kritikus rendszerek működését és sebezhetőségét,amely által javíthatunk azok biztonságán.” - mondta Vladimir Dashchenko, a Kaspersky Lab senior biztonsági kutatója. 

 

Az ipari CTF 2017-et a Kaspersky Lab közösen szervezi a kínai céggel, a Keen Cloud Tech-kel, a döntő október 24-én lesz a GeekPWN konferencián Sanghajban, amely a világ első hacker versenye.

 

„Nagyon örülünk, hogy a Kaspersky Lab a világ vezető kiberbiztonsági cég partnereként fogadhatjuk az Ipari CTF játék résztvevőit a GeekPwn hacker versenyen Sanghajban. Ez remek lehetőség számunkra, hogy találkozzunk a legjobb biztonsági kutatókkal szerte a világon.” - mondta Daniel Wang, a Keen Cloud Tech vezérigazgatója és GeekPwn alapítója.

 

A döntő előtt az online selejtezőket október 6-8. között tartják, ahol a résztvevőknek különböző feladatokat kell megoldaniuk.

 

Bővebb információt a Kaspersky Lab CTF-ről a játék weboldalán talál: https://ctf.kaspersky.com/ 

A regisztráció október 8-ig lehetséges. 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50