Könnyedén kijátszható az e-mailes pornószűrő

Gyimesi Dávid, 2000. november 25. 22:45
Számos társaság védi e-mail rendszerét a szexképektől a Content Technologies PORNsweeper nevű programjával. A programról most kiderült, hogy egyáltalán nem olyan csalhatatlan, mint gondolták.
A Content Technologies, az ír Baltimore Technologies leányvállalata pénteken közölte, hogy programja sajnos nem olyan csalhatatlan, mint azt gondolták. A manipulált képek ugyanis minden további nélkül továbbjutnak a rendszeren, mondta Jonathan Tait, a Content Technologies európai marketingigazgatója.

"A PORNsweeper színes képekkel dolgozik. Amennyiben például az eredeti kép negatívját képezik, a rendszer átengedi azt", mondja Tait.

A PORNsweeper szeptemberben készült el, és mint a szerveren futó program, analizálja a képeket, ahogy azok az e-mail rendszerbe jutnak. A rendszergazdák meghatározhatják azt a szűrési szintet, amely által elérhető, hogy az e-mail rendszer megfeleljen a cég nézeteinek, már ami a szexképeket illeti.

A PORNsweeper a Content Technologies MAILsweeper programjának része.

Az analízis során a szoftver beolvassa a képet, majd letapogatja annak pixeleit. Az eljárás ezután az emberi bőr színéhez hasonló pixelek számát, illetve arányát figyeli, mert a pornóképek az átlagnál általában sokkal több ilyen színű képpontot tartalmaznak.

A szoftvert a cég úgy kínálja, mint a vállalatok ideális védelmét a szexképek bejutása ellen. A szexképek jelenléte ugyanis kellemetlen helyzetbe juttathatja a céget, ha azt mások meglátják. Arról nem is beszélve, hogy elvonják a dolgozók figyelmét, ami csökkent munkavégzési sebességben és nagyobb hibaarányban mutatkozik meg, állítják a szakemberek.

Számos olyan munkakör van, ahol koncentrációra van szükség, mert a tévedés óriási károkat okozhat a cégnek. Számos társaság kirúgja azokat a dolgozóit, akik ilyen képeket töltenek le, illetve néznek meg munkahelyükön.

Kulcsszavak: intszoft security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50