1983-ban mutatkozott be az első strapabíró Casio G-Shock

forrás: Prím Online, 2017. december 2. 13:45

A Casio népszerű ütés- és rezgésálló sportos órája, a G-Shock 2018 áprilisában ünnepli 35. éves fennállását. Ebből az alkalomból a japán gyártó különleges, limitált szériás karórákat dob piacra. 

„A Casio immáron hazánkban is elérhetővé tette a Big Bang Black kollekciót, melynek mind a négy tagja matt fekete szíjjal és tokkal készül” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

 

A G-Shock története 1981-ben kezdődött, amikor egy mérnök eldöntötte, hogy ellenálló és törhetetlen karórát tervez. Az akkoriban kapható időmérők törékenyek és gyengék voltak, ezért a Casio eltökélt volt abban, hogy olyan strapabíró karórát dobjon piacra, melyet viselőik bátran használhatnak nehezebb fizikai igénybevétel esetén is. Több mint 200 prototípus, valamint két éves fejlesztési időszak után a japán gyártó 1983-ban bemutatta az első ütésálló G-Shock órát. Azóta számos modell jelent meg ezzel a márkanévvel, melyek kivétel nélkül a szívós, strapabíró órák megtestesítői. 

 

„A Big Bang Black kollekció tulajdonképpen az első hírnökei a G-Shock 35. éves fennállása előtt tisztelgő ünnepi sorozatnak. A matt fekete szíjjal, lünettával és számlappal ellátott karórák a korai G-Shock karórák hangulatát idézik meg” – hangsúlyozta a Casio termékmenedzsere. A kollekció darabjai között egy por és sárálló (MUDMASTER GG-1035A), egy háromdimenziós számlappal (GA-735A), egy közepes méretű lünettával (GA-835A), valamint egy nagyobb tokkal és egy precíziós számlappal ellátott változat (GA-135A) található. A karórákon alkalmazott fehér és szürkés analóg mutatók, illetve az inverz digitális kijelző kiváló kontrasztban van a matt fekete szíjakkal és lünettákkal. A különleges kollekció valamennyi tagja fokozottan ütés- és rezgésálló, 200 méterig vízálló és napi ötszöri ébresztő, illetve stopperóra funkcióval rendelkeznek. 

 

A Big Bang Black Collection egyes darabjait további hasznos képességekkel ruházták fel, hogy minél teljesebb társai lehessenek viselőik számára. A GG-1035A karóra 31 időzóna és 48 világváros időkijelzésére alkalmas, a beépített termométer pedig -10 és 60 Celsius fok között mutatja az aktuális hőmérsékletet. A beépített auto LED-világításnak köszönhetően gombnyomás nélkül a kéz mozgatására világítja be a számlapot. A kollekció másik darabja a GA-835A a szabadidős sportok kedvelőinek lehet optimális választás. Fejlett stopperóra funkciójának köszönhetően 120 különféle időeredmény rögzíthető, emellett számlapján egyszerre kétféle zónaidő is megjeleníthető.

 

Valamennyi Big Bang Black G-Shock karóra számlapján megtalálható a 35. éves jubileumra készített logó, melyet a világhírű grafikus művész, Eric Haze tervezett. „A sorozat valamennyi tagja olyan fémdobozokban kerül a vásárlókhoz, amelyeken fekete alapon fehér csillagok szimbolizálják a G-Shock széria elmúlt 35 évét” – jegyezte meg Nagy Sándor. 

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50