115 ezer euró támogatás vár magyar zöld startupokra

forrás: Prím Online, 2018. február 8. 09:33

Az Y-generáció több mint 80 százaléka tartja fontosnak az üzleti szerepvállalást a fenntarthatóságban. A Climate-KIC inkubációs programja ezúttal olyan magyar vállalkozások jelentkezését várja, amelyek a klímaváltozás kihívásaira keresik a megoldást. A 115 ezer euró összdíjazású programban kiválasztott legígéretesebb ötlet 40 ezer euró, vissza nem térítendő támogatást kap. A programra február 28-ig lehet jelentkezni.

A fogyasztók világszerte egyre érzékenyebbek a környezeti problémákra és egyre többen vannak, akik ökológiai lábnyomukat környezetbarát termékek vásárlásával próbálják csökkenteni. Világszerte az Y generáció 81 százaléka* gondolja úgy, hogy az üzleti vállalkozásoknak fontos szerepet kell játszani a fenntartható fejlesztési célok elérésében. 

 

Folyamatosan növekszik azon nagyvállalatok száma, amelyek a hagyományos termékekkel szemben egyre több olyan terméket gyártanak, amelyek kevésbé károsak a környezetre, és egyre többen építik be marketingstartégiájukba is a környezetvédelmet. Ezért is törekszik arra egyre több vállalat, hogy a jövő azon startupjaiba invesztáljon, amelyek a klímaváltozás kihívásaira keresik a megoldást. 

 

A greentech startupperek élhetőbbé teszik a jövőt 

A jövő innovátorait keresi akcelerátor programjába a Climate-KIC, amely 2010 óta működteti Európa legnagyobb és legsikeresebb greentech inkubációs programját, több mint 12 helyszínen a kontinensen. Az elmúlt években a programba bekerült startupok összesen 450 millió eurónyi külső forrást szereztek.

 

A Climate-KIC ezúttal olyan magyar startup-ötleteket vár, amelyek célja, hogy technológiai és üzleti megoldásokat találjanak a klímaváltozás kihívásaira. A programban kiválasztott csapatok összesen 115 ezer euró támogatást kapnak, a legígéretesebb ötlet 40 ezer euró, a további kiválasztott csapatok kisebb összegű, vissza nem térítendő támogatást kaphatnak. A program keretében kiválasztott startupok az anyagi finanszírozás mellett szakmai és üzleti támogatással is fejleszthetik vállalatukat. A háromlépcsős inkubációs program segít kialakítani az üzleti modellt, megismerni a piac működését és felkészít a befektetők megkeresésére is. 

 

A program bármilyen fázisban lévő startupok jelentkezését várja. A tapasztalatok szerint a leggyakrabban ötletfázisban lévő csapatok jelentkeznek a közösséghez, de előfordul olyan startup is, amelynek már van prototípusa vagy kész üzleti terve. Az anyagi támogatás mellett nagyon fontos a stratégiai tanácsadás, hiszen sokan nem tudják, hogy olyan ötlettel rendelkeznek, amely a hagyományos megoldásokhoz képest energiahatékonyabb, víztakarékosabb, kevesebb hulladékot termel vagy kisebb a károsanyag-kibocsátása.

 

A Climate-KIC akcelerátor programjába eddig Európában több mint ezer, Magyarországon pedig több mint 100 inkubált startup vett részt. A program keretében hazánkban 500 ezer euró támogatást osztottak szét és több mint 620 órát fordítottak a résztvevő startupok mentorálására. 

 

A startupok 2018. február 28-ig jelentkezhetnek az Akcelerátor Programra. 

 

Jelentkezés és további információ: https://klimainnovacio.hu/hu/program/akcelerator-program-startup-ok-reszere

________________

* https://corporate-citizenship.com/wp-content/uploads/Advancing-the-Sustainable-Development-Goals-Business-Action-and-Millennials-Views.pdf

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50