Új zenelejátszó, hibajavítási lehetőségekkel

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. december 3. 16:51
A Multicast Technologies Inc. megjelentette első, multifunkciós zenelejátszó programját, az MCT Playert. A programhoz teljesen ingyen férhetünk hozzá a cég kikötőjén keresztül.
Az MCT Player egyik különleges szolgáltatása, hogy beleépítették a Multicast Technologies által kifejlesztett és szabadalmaztatott Staggered Erasure Protection nevű technológiát, mely képes kitöltetni az elvezett adatok helyét. Az új védelemnek köszönhetően, ha az internetről játszunk le zenét, az adatvesztésből adódó fennakadások tompulnak.

Az MCT Player "open-source", ami azt jelenti, hogy bárki módosíthat a program forráskódján, így más programozók is bekapcsolódhatnak a fejlesztésbe. A lejátszó a szintén open-source FreeAmp programra épült.

"Ugyan a lejátszóba beépített technológiát szabadalmaztattuk, mégis úgy döntöttünk, hogy a program forráskódját szabadon fejlesztheti bárki. Így a cégen kívül dolgozó programozók is befolyásolhatják a technológia fejlődését" - mondta a cég társalapítója és elnöke, Jim Junkala.

"Van értelme annak, hogy megengedtük azt, hogy bárki hozzáférhessen a forráskódhoz. Ezen a területen ugyanis a védjeggyel ellátott protokollok és formátumok uralkodnak. Lehetőségünk lesz erőt meríteni a világ programozóinak munkájából, hogy komoly versenytárs váljon belőlünk" - mondta Marty Schoch, a projekt vezetője.

A lejátszó rendszeres jelentést küld a Multicast Technologiesnak az elveszett csomagok mennyiségéről. A programot később látják majd el a Winampban is használt népszerű "skin" szolgáltatással, mely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kedvük szerint alakítsák kedvenc szoftverük kinézetét.

Kulcsszavak: zene lejátszó intszoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50