A felhasználók szerint használhatatlan a WAP

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. november 30. 23:01
Egy csütörtökön publikált jelentésben Jakob Nielsen szakértő az elsők között ismerte el a tényt, amit a WAP-felhasználók már régóta tudtak, hogy a WAP egyszerűen használhatatlan.
A Wireless Application Protocol (WAP) az első lépes a mobilinternet felé, de a technológia megbukott, derült ki abból a mélyreható tanulmányból, melyet a kaliforniai Nielsen Norman Group készített.

"Véleményem szerint a vállalkozásoknak nem kellene pénzt pazarolniuk olyan WAP-os szolgáltatások kifejlesztésére, melyeket senki sem fog használni, mert a WAP maga használhatatlan" - mondta Jakob Nielsen.

Ennek ellenére Nielsen szerint komoly jövője van az igazi mobilinternetnek, mely valószínűleg fejlettebb technikai háttérrel rendelkezik majd. Meglepő, de Nielsen az első olyan szakértő, aki nyíltan felszólalt a WAP ellen, azon újságírók mellett, akik már hónapok óta hangoztatják, hogy a WAP nem jó.

Jakob Nielsen szerint a cégek akkor cselekszenek a legjobban, ha kivárják a jelenlegi WAP eltűnését, miközben a később alkalmazandó mobilinternetes stratégiájukon törik a fejüket.

A webbel is hasonló történt. Egy, a cég által készített 1994-es tanulmány szerint az internetet akkoriban a "nehezen kezelhető" kategóriába sorolták az emberek. Azóta a hálózat mögött álló technológiát továbbfejlesztették, ezért egyre több és több felhasználót szerez magának az világháló.

Természetesen a két technológia nem igazán hasonlítható össze, de az biztos, hogy az internetet a korai időkben is sokkal kifizetődőbb volt használni, mint egy WAP-os telefont.

Kulcsszavak: WAP +fohir mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50