Töretlen az esport népszerűsége

forrás: Prím Online, 2018. március 21. 10:34

A fiatalabb generációk életében régóta közkedvelt videójátékok már nem csak kikapcsolódást vagy hobbit jelentenek. Az esportok népszerűbbek mint valaha: világszerte több százmillióan játszanak és Magyarországon is több százezres felhasználóbázisa van egy-egy játéknak. Vannak, akik számára pedig kifejezetten kifizetődő a játék. A profik nagy pénzeket, gyakran dollármilliókat szakítanak a streamelésből és a versenyekből, amelyekre egyébként nem kisebb intenzitással készülnek, mint például a focisták egy BL-re.

Mivel kezdi az esportoló?

Szinte minden tipusú játék esetében több ezer órát kell gyakorolni egy-egy kisebb versenyen való részvételhez is. A fiatalok általában ritkán rendelkeznek a legkomolyabb gamer felszereléssel, ezért jó hír, hogy ma már egy elérhetőbb set-uppal is bele lehet kezdeni a kompetitív játékokba és a fejlődésbe. Erre a célra hozta létre a Dell az Inspiron Gaming 7000 szériáját.

Fontos az élmény

Az Inspiron Gaming modellek tele vannak olyan funkciókkal, amelyek a rengeteg gyakorlással töltött órát igazán élvezetessé teszik. Ilyen például a kiváló minőségű hangrendszer, a színes háttérvilágítás a billentyűzeten, és természetesen a legújabb generációs processzorok és videókártyák lehetősége. Ezek segítségével egyszerűbb lehet a győzelemre fókuszálni. Az Inspiron Gaming széria továbbá nemcsak teljesítményével és gondtalan működésével, hanem a szemgyönyörködtető stílusával is hozzájárul a sikeres meccsekhez, hiszen ki ne szeretne egy ilyen szép laptopon játszani?

 

Csapatban az igazi

Világszerte évről-évre egyre több high-tech edzőközpont létesül azok számára, akik már túlléptek az első gaming laptopos gyakorlásokon és csatlakoztak egy-egy komoly csapathoz, hogy együtt gyakorolhassanak a hivatalos versenyekre. A legtöbb nagy tech-vállalat támogatja az esportolókat: a Dell például a Team Liquid – egy híres amerikai esport csapat –  vadonatúj edzőtermét építette fel 2017-ben. A legtöbb esport csapatjáték, így ahhoz, hogy a legmagasabb szinteken is jól teljesítsünk, a gyakorolt stratégiák és a zökkenőmentes koncentráció mellett a hibátlan kommunikáció is szükséges a csapattagok között. Ezt jelentősen segíti, ha a játékosoknak van egy ehhez hasonló ultramodern közös terük gyakorolni.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50