Új távlatokat nyitott az SAP-rendszer a Waberer’s üzletmenetében

forrás: Prím Online, 2018. május 10. 08:37

Hazai cég még nem kapott olyan magas elismerést, mint most a Waberer’s. A közúti fuvarozó cég az SAP innovációs díját vállalatirányítási rendszerének átfogó és példaértékű modernizálásáért nyerte el. Az elismeréssel a magyar tőzsdei vállalat olyan „elitklubhoz” csatlakozott, amelynek járműipart képviselő tagjai között található az olasz Lamborghini is, amelynek Ipar 4.0-ás projektje szintén díjat nyert az SAP megmérettetésén.

Technológia segíti a növekedést

A Waberer's csoport, amely nemcsak Magyarországon számít piacvezetőnek, hanem Európában is a legnagyobb fuvarozó vállalatok közé tartozik, 2017 januárjában vezette be az SAP vállalatirányítási rendszerét. Ezzel a cég korábbi, Oracle-alapokra épülő megoldását cserélte le, a beruházás révén pedig nem csupán az 56 tagvállalatának irányítása vált hatékonyabbá, de a big data technológiának köszönhetően jelentősen felgyorsult az üzleti döntéshozatali folyamat. Az innovatív beruházás a Waberer's több mint 4300 kamionból álló flottájának üzemeltetését is új, korszerű alapokra helyezte, de emellett pénzügyi és beszerzési folyamatait is valós idejű adatok alapján képes menedzselni. Az új technológiának legjobban talán a pénzügyes munkatársak örülnek: a hóvégi záráskor nekik már nem kell túlórázniuk. A csoport dimenzióihoz mérten rekordidő, 10 hónap alatt vezették be az SAP rendszerét, mely a Waberer’s további növekedésének egyik alapját jelenti.

 

Innovációval előz a Waberer's

A logisztika nemzetközi trendjeit kiaknázva, a Waberer's-nél bevett gyakorlat a legújabb innovációk tesztelése, alkalmazása. A társaság saját fejlesztésű rendszereket is bevezetett az erőforrások optimalizálása érdekében, ugyanakkor folyamatosan modernizálja üzleti informatikai rendszereit, amelynek során a szakmai rendszereket SAP-alapokra helyezik át. Az üzleti hatékonyság emelése a tőzsdei cég versenyképességét szolgálja.

 

Erdélyi Barna, a Waberer’s vezérigazgató-helyettese elmondta: „A fuvarozó-szállítmányozó szektor az elmúlt időszakban gyökeres változásokat élt meg, már messze nem hagyományos, régivágású iparág. A Waberer’s-nél ráadásul nemcsak piacvezetők vagyunk Európában, hanem az innovációban is élen járunk. Ennek egyik alapja az a szoftveres háttér, amelynek bevezetése elengedhetetlen a hatékony, sikeres és fenntartható működéshez, a stabil piaci növekedéshez.”

 

A Waberer's informatikai rendszerein túl is nagy hangsúlyt helyez az innovációra, illetve csatlakozik partnerei kutatási-fejlesztési tevékenységéhez is. Ennek részeként folytatott sikeres, éles teszteket a platooning területén (önvezető kamionok konvoja), de egyebek mellett ilyen terület az olyan alternatív, környezettudatos módszerek tesztelése és alkalmazása, mint az intermodális szállítás (a kamionos fuvarozás és a vasúti áruszállítás ötvözése). A vállalatcsoport rendelkezik továbbá a kontinens egyik legfiatalabb, és leginkább környezetbarát tehergépjármű flottájával.

 

Magyar cég még soha nem jutott ilyen magasra

Az SAP szoftvergyártó 2005 óta díjazza példaértékű felhasználóit. Idén 223 szervezet nevezését értékelte a zsűri az európai, afrikai, közel-keleti térségből, és melyből az egyik legjobbnak találták a Waberer’s-nél lezajlott bevezetést. Hazai cég még nem kapott ilyen rangos elismerést az SAP Quality Awards történetében. A díjat április 11-én, egy nagyszabású gála keretében adták át Németországban.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

2024. április 30. 09:57

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14