Indul az Év Internetes Kereskedője díj 2019

forrás: Prím Online, 2019. február 21. 10:45

Idén tizenharmadik alkalommal rendezik meg az Év Internetes Kereskedője Díj szakmai versenyt, amely a legjobb magyar online kereskedőket díjazza, objektív szempontrendszer, a vásárlók preferenciája, valamint szakértői zsűri szavazatai alapján. 

A díj legfőbb célja a hazai e-kereskedelem népszerűsítése, az online vásárlás iránti bizalom építése, de a verseny a kereskedelemben zajló innovációkra is rámutat. Ma már nem csak azok a KKV-k és nagyvállalatok kaphatnak díjat, amelyek a díj szempontrendszere alapján minden tekintetben elöl járnak, hanem azok a webshopok is elismerést szerezhetnek, amelyek egy-egy részterületen nyújtanak kimagasló teljesítményt. A „Legjobb felhasználói élmény”, és a „Többcsatornás értékesítés legjobbja” mellett idén „Környezetvédelem” és „Logisztika” témájában új kategóriadíjakat hívtak életre a szervezők és szakmai partnerek (az eNET, a Dialogue Creatives, az ECommerce Hungary, az IVSZ, a Reacty Digital és a VeVa közösség) valamint a díj főtámogatója a Mastercard, és kiemelt támogatója, a Magyar Posta.

 

Az eNET adatai alapján tíz év alatt tizenkétszeresére nőtt a magyar e-kiskereskedelem: 46 milliárd forintról 545 milliárd forintra nőtt a forgalom, míg a teljes kiskereskedelmen belüli aránya meghaladja a 6%-ot. Ha vásárolunk, azt ma már egyre gyakrabban online csatornákon végezzük. Néhány kattintással részletes termékinformációkhoz, árakhoz juthatunk, és korábbi vásárlók értékeléseit olvashatjuk arról, ők mely áruházakat és miért részesítik előnyben. Ez utóbbihoz nyújt fogódzót – immáron 13 éve - az Év Internetes Kereskedője Díj által biztosított badge is, amelyet egy kereskedő objektív szempontrendszer, a vásárlók preferenciája, valamint szakértői zsűri szavazatai alapján szerezhet meg, így a vásárlók, valamint a szakma egyfajta bizalmi védjegyét is jelképezi. 

 

„A Mastercardnál úgy látjuk, hogy a folyamatos innováció korában a fogyasztók részéről új igények, új elvárások jelennek meg, a kereskedők számára pedig meghatározó, hogy hogyan tudnak alkalmazkodni ezekhez” – mondta Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója. „Az Év Internetes Kereskedője verseny hasznos visszajelzést ad mind a felhasználók, mind a szakma részéről, melyek alapján a kereskedőknek lehetőségük van átgondolni az új fejlesztési irányokat. A Mastercard mindig is támogatta az értékteremtő és innovatív kezdeményezéseket, és úgy gondoljuk, hogy ez a verseny hozzásegíti a webshopokat, a lehető legjobb fogyasztói élmény eléréséhez.”

 

„A Magyar Posta mint logisztikai szolgáltató évek óta  szoros kapcsolatot tart az e-kereskedőkkel. Akkor vagyunk profik, ha tisztában vagyunk azzal, hogy a kereskedő és szállító összhangja nélkül nincs elégedett ügyfél” - mondta Ráczné Hegedűs Klára, a Magyar Posta vállalati értékesítési igazgatója. „Közös érdekünk tehát a minőségi szolgáltatás, amelyben a kereskedőnek legalább akkora szerepe  van, mint a szállító cégnek. A kettőnk közötti párbeszéd elengedhetetlen része a sikernek, az igényekhez igazodó fejlődésének. Ezért is fogadtuk el azt a megtisztelő felkérést, hogy a díj logisztikai kategóriájának szakmai partnerei lehetünk és a díj kiemelt támogatója.”

 

Az idei Év Internetes Kereskedője Díjra pályázók első szűrése, a top 20-as mezőny kiválasztása a vásárlók kezében van. A versenyben minden olyan magyarországi bejegyzésű vállalkozás részt vehet, amely online kiskereskedelmi tevékenységet folytat. A közönség március 19. és április 19. között szavazhat kedvenc kereskedőjére, a szavazók között értékes nyereményeket is kisorsolnak. Látványos a közönségszavazásban résztvevők számának növekedése is, mert - míg például 2005-ben mindössze alig hétezren akartak beleszólni a döntésbe, tavaly már közel ötvenezer érvényes szavazatot adott le a közönség. A szavazók jutalma nem csupán az, hogy a díjért – és a vásárlók kegyeiért – versengő webshopok egyre jobb szolgáltatásokat nyújtanak a számukra, hanem (némi szerencsével) értékes ajándékokat is nyerhetnek az április végi sorsoláson. A nyereményjáték szabályzata – csakúgy, mint az Év Internetes Kereskedője Díjjal kapcsolatos minden tudnivaló a http://evker.hu oldalon olvasható. 

 

 

A 2018. évi versenyben a nagyvállalati kategóriában a MediaMarkt, míg a KKV-k között a Lumenet – immáron másodjára -  lett az Év Internetes Kereskedője. 

 

Arra, hogy miért érdemes a díjra kereskedőként jelentkezni, a korábbi díjazottak visszajelzése adhat ösztönző választ.

 

Tavaly a MediaMarkt lett az első az Év Internetes Kereskedője versenyen a szakmai zsűri és a vásárlók véleménye alapján. A díj a műszaki áruházlánc számára két szempontból is fontos: egyrészt egy iparági szakmai visszaigazolás arról, hogy jó úton halad a fejlesztéseiben és működésében, másrészt megtisztelő elismerés a vásárlók, ügyfelek részéről, hogy megbíznak bennünk.

 

„Mindamellett, hogy a MediaMarkt nemzetközi háttere lehetővé teszi a megbízható, stabil működést, fontos, hogy felismerjük a helyi igényeket és azokra megfelelő választ adjunk. Nagyon sokat teszünk azért, hogy webáruházunkban is magas színvonalú vásárlói élményt biztosítsunk, folyamatosan monitorozzuk vevőink igényeit és visszajelzéseit, és ezeket figyelembe vesszük a fejlesztéseink során” - hangsúlyozta Bombera Zsolt ügyvezető igazgató. – „A vállalatoknak érdemes megmérettetni magukat az Év Internetes Kereskedője versenyen, egyrészt mert  folyamatos mérési pontot jelent, másrészt a díj a vásárlók, felhasználók számára bizalomfaktor, és így mérhető előnyei lehetnek annak, ha egy vállalkozás jó helyezést ér el.”

 

Zabari István, a Lumenet ügyvezetője a KKV díj nyerteseként hozzátette: „Bennünket soha nem a díj nyerése motivált. A díj egy indikátor; azt mutatja, hogy jó az, amit csinálsz. Megszállottak vagyunk abban, hogy minden nap fejlődjünk, minden nap jobb szolgáltatást, jobb termékeket, jobb áron tudjunk kínálni. Ha a díjra való felkészüléseddel annyit elérsz, hogy te is átgondolod miben akarsz jobb lenni és ezért keményen dolgozol is, már megérte nevezni. A vevőid pedig ezt százszorosan is meghálálják, mert tudják, hogy ez nem rólad, hanem róluk szól. A díj… az csak hab lesz a tortán.”

 

 

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kreatív megoldásokkal építenének fenntartható jövőt a Zöld kód pályázat döntősei

Március 23-án rendezte meg a Vodafone Magyarország Alapítvány a Zöld Kód – Kódolj a holnapért! pályázat döntőjét. A legjobb ötletekkel érkezett csapatok közül a fiatalabb korosztályt egy Scratch-meccs várta, míg a nagyobbak szakmai mentorok segítségével valósíthatták meg a fenntarthatósági problémákra reflektáló robotötleteiket. A 6 millió forint összdíjazású pályázattal a Vodafone Magyarország Alapítvány célja, hogy a fiatalokat arra buzdítsa, gondolkodjanak és tegyenek azért, hogy a digitalizációt a fenntartható jövő szolgálatába állítsák.

2024. március 27. 15:08

Női szakemberekkel mutat példát a fiataloknak az IVSZ és a WiTH

Március 20-án délután második alkalommal adták át az IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége és a Women in Technology Hungary Egyesület (WiTH) együttműködésében meghirdetett 40 év feletti női példaképek a digitális gazdaság területén pályázat díjait. A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán megrendezett gálán négy kategóriában hirdettek nyertest, továbbá a szakmai zsűri egy olyan különdíjat is átadott, amellyel minden évben egy, a szakterületén kiemelkedően teljesítő pedagógus munkáját ismerik el.

2024. március 21. 17:55

Napelemes pályázat: ezek az akkumulátorok legnagyobb buktatói

Senki nincs még elkésve, aki igényelni szeretné a napelemekből és energiatárolóból álló rendszerekre kiírt Napenergia Plusz Program vissza nem térítendő támogatását, de elővigyázatosnak kell lenni. Házi Ádám, a Wagner Solar Hungária Kft. fejlesztési igazgatója felhívta rá a figyelmet, hogy nem minden akkumulátor tudja működtetni a rendszert áramszünet esetén, de arra is ügyelni kell, hogy a telepített eszközök kompatibilisek legyenek egymással. A szakértő szerint érdemes olyan kivitelezővel együtt dolgozni, aki a pályázat megvalósítása után is a rendelkezésünkre áll.

2024. március 14. 13:04

Digitális készségek fejlesztését célzó hazai projektek indulhatnak egy rangos európai díjért

Az Európai Digitális Készségfejlesztési Díj keretében öt kategóriában díjazzák a kontinensen élő emberek digitális kompetenciákkal való felvértezése iránt elkötelezett európai, köztük magyarországi projekteket és szervezeteket. Az IVSZ szerint a digitális készségek fejlesztése a gazdaság versenyképessége szempontjából elengedhetetlen – hiszen a hazánkban élő 16-74 év közötti felnőttek fele nem rendelkezik alapszintű digitális kompetenciákkal, pedig ezek nem csak a hétköznapi ügyintézést könnyítik meg, hanem a munkahely megtartásában és megszerzésében is fontos szerepük van. Ezért is különösen fontos összegyűjteni és megmutatni a készségfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi és hazai jó gyakorlatokat minél szélesebb körben. 

2024. március 7. 17:48

Újabb izgalmas találmányok nevezhetnek a Magyar Ipari Célgép Nagydíjra

A hazánkban megvalósuló külföldi ipari beruházások alapján számíthatunk arra, hogy a célgépgyártók iránti igény a közeljövőben nőni fog, és a már eddig is jelentős nemzetgazdasági szerepén nagyot fog lendíteni ez a szektor. Ebben segít a Magyar Ipari Célgép Nagydíj, amelyet idén immár negyedik alkalommal hirdetnek meg.

2024. február 22. 10:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05