Rekordot döntött az idei Drónfesztivál

forrás: Prím Online, 2019. május 16. 15:37

Egyre nagyobb az érdeklődés a drónok iránt: a Korzó által megrendezett Drónfesztivált több mint ezren választották a hétvégi programjuknak. Május 11-én Óbudán drónsimogató, e-sport sarok, drónverseny, közönségtalálkozók, és számos szakmai program várta a látogatókat.

A drónversenyen idén is bárki kipróbálhatta magát, aki kíváncsi volt az eszközök gyakorlati használatára, a profik pedig saját drónjaik tudását is bemutathatták. A verseny sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy az előző évhez képest háromszor több nevezés érkezett a mérkőzésekre. 

 

„Idén három versenypályával és számos drónsimogatóval készültünk, és így a drónhasználat praktikus hátterével is megismerkedhettek a látogatók. Célunk, hogy a drónozás élménye ne csak látvány legyen, hanem egy olyan megfogható és elérhető technológia, amit bárki ki tud próbálni” - mondta el Daubner Csaba, a DroneSys ügyvezetője, az esemény szakmai partnere. 

 

 

A szakértő hozzátette, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a drónok helyes használata iránt. Csak idén már több mint 1200-an vettek részt a vállalat drónakadémiáján, ahol mindent megtudhatnak a résztvevők a drónokról és azok biztonságos használatáról. A drónokról az is elmondható, hogy átlagosan két fő csoport keresi: a kezdők és a fiatalabb generáció elsősorban saját használatra, kíváncsiságból próbálja ki a technológiát, míg a másik csoport szakmai tevékenységét segítő céllal keresi a számára legmegfelelőbb darabot. 

 

A Drónfesztiválon az eszközök repülési sebességével kapcsolatban az is kiderült, hogy bár azok más-más technológiai paraméterrel rendelkeznek, egy áltagos drón is képes 60-70 km/órás sebességgel repülni, így városi környezetben egy biciklistát vagy autót könnyen tudnak követni.

 

„A Korzó programjainál mindig arra törekszünk, hogy olyan lehetőségeket kínáljunk a látogatók számára, amik egyediek és az egész család számára izgalmasak lehetnek. Ez a rendezvény az egyik legnagyobb eseményünk, ami magában hordozza az innovációt és az edukációs törekvéseinket is. A következő években még több olyan fesztivált tervezünk az ország különböző pontjain, ahol a kicsik és nagyok egyaránt élvezhetik a egyedi programokat” - emelte ki  Philippe Beurtheret, a Ceetrus Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, a Drónfesztivál megálmodója.

 

Fotók: Túri Márton

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50