Az E.ON segítségével frissítik az országos madárvédelmi térképet

forrás: Prím Online, 2019. június 4. 13:40

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szakembereivel is együttműködve fokozatosan alakítja madárbaráttá középfeszültségű villamos vezetékeit az E.ON. Az energiacég által a madárvédelmi prioritástérkép megújításához nyújtott anyagi támogatás legfőbb célja, hogy a friss adatokra támaszkodva hatékonyan akadályozza meg a vezetékek okozta madárbaleseteket.

Fajmegőrzéssel foglalkozó szakemberek, a nemzeti parkok és az E.ON munkatársai vesznek részt abban az együttműködésben, amellyel kijelölik, hogy hol van szükség a vezetékhálózat átalakítására. A többi között így szeretnék elérni, hogy minél nagyobb biztonságban legyenek a madarak. A problémás helyeket a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület viszi térképre, ezt hívják országos madárvédelmi prioritási térképnek, amit első alkalommal 10 évvel ezelőtt készítették el. Most dolgoznak a megújításán, amihez az E.ON anyagi támogatást is biztosít.

 

A térkép a természetvédők mellett az E.ON mérnökeit is segíti, amikor a hálózatok átalakításán dolgoznak. A szükséges változtatásokat, a madarak biztonsága érdekében tervezett beruházásokat így célzottan, a legfontosabb területekre összpontosítva hajthatják végre. Az MME-vel való együttműködés keretében az E.ON az idén már kapott friss adatokat a beavatkozást igénylő helyszínekről, ezen pontok madárbarát átalakítását az energiavállalat elvégzi. Az országos madárvédelmi prioritási térkép megújításával várhatóan még pontosabb, részletesebb adatbázis alapján haladhat majd a munka.

 

 

Az E.ON szakemberei folyamatosan dolgoznak a környezetet kímélő, fenntartható és biztonságos energiaellátásért. Ennek érdekében számos intézkedés valósult meg a közelmúltban is. Idén tavasszal újabb 144 kihelyezett fészektartó került fel az oszlopokra az energiacég szolgáltatási területein, a már korábban telepített 4 199 eszköz mellett. Továbbá a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban 161 pontos madárvédelmi beavatkozás-sorozat valósult meg, ahol az energiavállalat szakemberei cseréltek fészektartókat, szigeteléseket és oszlopkapcsolókat. A fészektartókat a vállalat munkatársai folyamatosan karbantartják, és ha kell, akár cserélik is. 

 

Április-májusban a Fertő-Hanság Nemzeti Park kérésére a Szigetköz területén valósult meg gólyavédelmi program, melynek keretében madárbarát megoldások alkalmazásával építettek át a szakemberek oszloptranszformátorokat.

 

Túrkeve-Dévaványa között ősszel indul az a beruházás, melynek keretében 18 km-es szakaszon kerülnek a vezetékek a földbe, ez a térségben fészkelő túzokok megóvását szolgálja majd. A túzokvédelmi projekt a következő években is folytatódik.

Kulcsszavak: E.ON

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14