Digitális szuperhősöket keres videópályázatában a Da Vinci Media

forrás: Prím Online, 2020. május 21. 13:17

A Da Vinci Media folytatja a Telekommal közös digitális edukációs programját. Legújabb akciójukban digitális szuperhősöket keresnek, akik videópályázatban mutathatják be szuperképességeiket. A vírushelyzetben kialakult fizikai távolság nem kell, hogy egyet jelentsen a közösségi élmény megszűnésével, ha ügyesen használjuk az okoseszközöket.  A legjobb alkotásokat két korcsoportban az új tanév elején díjazzák.

A digitális világ eszközei és a bennük rejlő lehetőségek mára szinte mindenki számára elérhetők, a fiatalok pedig a legnagyobb természetességgel igazodnak el közöttük. A tanulásban, a munkában, a szórakozásban azok tudják kihozni magukból a legtöbbet, akik észreveszik maguk körül a digitális tüneményeket, a gyerekeknek pedig erre külön érzékük van, hiszen tele vannak tettre készséggel, nyitottsággal, kíváncsisággal. 

 

A Da Vinci és a Telekom pályázatában olyan gyerekeket és alkotásokat keresnek, akik már használják, ismerik a digitális tér nyújtotta előnyöket, és szívesen megosztják tudásukat másokkal is. Egy rövid, 2 perces videóban kell bemutatniuk, hogyan használják a digitális eszközöket egy jó cél érdekében: segítenek vagy örömet okoznak a családnak, közösségnek, tágabb környezetnek.

 

„Manapság nemcsak a kreativitás, kooperáció elvárt képességek, hanem a digitális kompetenciák is, így elképzelhetetlen, hogy ezeket a készségeket ne fejlesszük a diákoknál.” – mondja Ferdinand Habsburg, a Da Vinci Media alapítója. „Ezért keressük most kiemelt partnerünkkel, a Telekommal közösen a digitális szuperhősöket, akik segítségével áthidalhatók a generációs szakadékok, ami ebben az érzékeny időszakban ráadásul különösen fontos.”

 

 

Egyes emberek szinte a mobiltelefonjukkal összenőve élnek, míg mások alig tudják kezelni ezeket a készülékeket. A vírushelyzetre való tekintettel különösen megnőtt a digitális eszközök szerepe a családban, az oktatásban és általában a mindennapi kapcsolattartásban. Az idősebb korosztály viszont nehezebben nyit az okoseszközök és funkciók felé akkor is, ha már birtokolják őket - nem hisznek abban, hogy képesek magabiztosan kezelni ezeket, és ez elveszi a kedvüket a próbálkozástól. Míg a fiatalabbak számára az online ügyintézés, bevásárlás, kapcsolattartás kényelmes és magától értetődő megoldás, az idősebbek nem mozognak otthonosan a digitális térben. A Da Vinci Media akciójában a fiatalabbaknak kell megmutatniuk, megtanítaniuk miként használhatja ki a technológia nyújtotta lehetőségeket mindenki. Ezért is fontos kezdeményezés a Legyél te is Digitális Szuperhős Pályázat.

 

A Digitális Szuperhősök digitális szuperintelligenciával rendelkeznek, azaz birtokában vannak a sikeres digitális élethez szükséges készségeknek. Egyedül (szuperhős) és csapatban is lehet pályázni (akciócsoport), 7-10 és 11-13 éves korcsoportban, a részletek a Da Vinci TV-csatorna weboldalán találhatók. A szervezők kreatív, szórakoztató, figyelemfelkeltő és megfelelően informatív anyagokat várnak, melyeket a gyerekek tanárai küldhetnek be. Részletes pályázati kiírás: http://davincikids.tv/campaigns/superhero.pdf

 

A koronavírusra való tekintettel minden tanuló és tanár továbbra is ingyenes előfizetést kap a népszerű ismeretterjesztő Da Vinci Kids applikációhoz.

 

A pályázati időszak szeptember közepén zárul. A szakmai zsűri által odaítélt díjakat ősszel, a Telekom székházban ünnepélyes keretek között adják át, a nyertes anyagokat pedig számos felületen elérhetővé teszi a program. Mit lehet nyerni? Telekom tárgynyeremény az alkotónak és a közreműködő tanárnak, TVGO megjelenési lehetőség a pályaművel, Szuperhős Pizsamaparti buli a barátokkal - a Logiscoolal közös szervezésben, filmes élménycsomag, Da Vinci ajándékcsomag az alkotónak és a közreműködő tanárnak, Da Vinci – Azoomee 1 éves alkalmazás előfizetés az alkotónak és a közreműködő tanárnak, Neteducatio ajándékcsomag a közreműködő tanárnak.

 

A kezdeményezés szakmai partnere a Felelős Szülők Iskolája.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szemben a sztereotípiákkal: a nők, a tudomány jövőjének alakítói

Április negyedik csütörtökén az infokommunikációs szektor női szereplői előtt tisztelgünk. Az immár 15. éve ünnepelt Lányok az információ- és kommunikációtechnológiában (Girls in ICT) nemzetközi napja arra biztatja a fiatal lányokat, hogy merjenek nagyot álmodni és bátran helyezkedjenek el STEM*  vagy IKT**  szakmában. Idén a női vezetők és elengedhetetlen mentori szerepük kerül középpontba a világnapon, amely a Megoldások a holnapért résztvevőit is megihlette.

2024. április 27. 17:03

Minden 5. gyereket érintheti az online bántalmazás

Bár a honfitársaink szerint a közösségi média veszélyesebb a gyerekekre nézve, mint a tömegközlekedés, a 6-14 évesek harmada mégis rendszeresen használja a social mediát – derült ki egy friss, országos kutatásból. Az egyik leggyakoribb probléma az online térben a bántalmazás, ami akár minden 5. gyereket érinthet. A kitöltők harmada nem szokott a családjával beszélni az internetes tér veszélyeiről, pedig a tudatosítással a legtöbb ilyen helyzet megelőzhető vagy kezelhető lenne.

2024. április 27. 13:59

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50