Az új tripla fenyegetés az esportokban

forrás: Prím Online, 2020. augusztus 2. 12:17

A Razer, a világ vezető, gamereknek szánt lifestyle márkája bejelentette a legteljesebb mikrofonos esport fejhallgatóját, a Razer BlackShark V2-t. A világ legjobb esport versenyzőivel közösen tervezett és tesztelt BlackShark V2 vadonatúj Razer TriForce Titanium 50 mm-es meghajtóival, USB hangkártyás Razer HyperClear kardioid mikrofonjával, fejlett passzív zajcsökkentésével, valamint a THX Spatial Audio új Game Profiles (játékprofil) funkció bemutatkozásával a multi-platform, vezetékes gamer fejhallgatók új csúcsát képviseli.

Az esportban a hang és a kommunikáció tisztasága jelent mindent. A legkisebb hangjelzések észlelése, valamint a csapattársakkal folytatott világos kommunikáció képessége jelenti a különbséget a győzelem dicsősége és a versenybeosztás lábjegyzetében történő szereplés között. A Razer BlackShark V2-hoz a Razer egy teljesen új, 50 mm-es audio meghajtót fejlesztett ki, amely az új, egyedi hangolású mikrofonnal, valamint a kiemelkedő passzív zajcsökkentést nyújtó fülkagylókkal párosulva tökéletes tripla fenyegetést jelent az esportokban - tiszta hangokat, tiszta kommunikációt és minimális külső zajt - egy halálos „hangháromságot” alkotva.

 

„Profi játékosokkal együttműködve határoztuk meg azokat a kulcsfontosságú területeket, ahol az esport fejhallgatóknak fejlesztésre volt szüksége - a pozícionális hang, a kommunikáció tisztasága és a zajcsökkentés terén.” - nyilatkozta Alvin Cheung, a Razer periféria üzletágának alelnöke. „E három terület problémáinak kezelésével, valamint az ezekre született megoldásoknak a BlackShark V2-ba történő beépítésével egy félelmetes fejhallgatót alkottunk. Az új THX játékprofilok hozzáadásával pedig a félelmetest verhetetlenné tettük."

 

 

Behangolt meghajtók az esport kiválóságért

A Razer BlackShark V2 egy vadonatúj, szabadalmaztatott 50 mm-es meghajtóval, a Razer TriForce Titaniummal van felszerelve. A titán bevonatú membránok legmodernebb, szabadalmaztatott kialakítása révén a TriForce Titanium meghajtói elkülönítik a hangfrekvenciákat és lehetővé teszik a magas, közép és alacsony tartományok egyedi hangolását, tisztább felső szólamokat, gazdag közepes hangokat, és erőteljes basszusokat eredményezve. 

 

A TriForce meghajtókat a THX Spatial Audio egészíti ki – a hajszálpontos érzékelést, valamint az élethű, magával ragadó játékbeli hangzást garantáló, fejlett helyzeti hangmegoldás, amely a sztereó, az 5.1-es és 7.1-es forrásokkal is kompatibilis. A fejlett THX térhangzás algoritmusok, valamint a világmodellezési technológia a példátlan mértékű felhasználói testreszabási lehetőségekkel kombinálva az egyes játékosok füléhez hangolt, 360 fokos hangképet nyújtanak. A THX Spatial Audio az ellenségek észlelését, az elsüvítő golyók elkerülését, és a közeli fenyegetések érzékelését könnyűvé és természetessé teszi, így biztosítva a játékosok és az esport versenyzők számára a Razer hírhedt „tisztességtelen előnyét”.

 

 

 

Légy Te a hangadó - interferencia nélkül

A csata hevében a tiszta kommunikáció a győzelem kulcsa, ezért a BlackShark V2 számára a Razer kifejlesztette az USB hangkártyás HyperClear kardioid mikrofont. A HyperClear kardioid mikrofon egy koncentráltabb hangfelvételi területre lett behangolva, így a beszédhang tisztasága érdekében kiszűri a hátulról és az oldalról érkező hangokat. Az eltávolítható mikrofon nyitott burkolatú kialakítása minimális felvételi interferenciát biztosít beszédhangod pontosabb rögzítéséhez és visszaadásához egyaránt.

 

A kiegészítő USB hangkártya fejlett mikrofonvezérlési lehetőségeket nyújt a további finomhangoláshoz. Az olyan funkciókkal, mint a Mic Boost (mikrofon erősítése), a Voice Gate, a hangerő normalizálása, a mikrofon hangszínszabályozó, vagy a környezeti zajcsökkentés a játékosok testreszabhatják kimenő hangjukat, hogy minimalizálják a környezetük zajait, amelyek zavarják a létfontosságú csapatkommunikációt.  

 

 

Csökkentsd a zajt, növeld a kényelmet

Legyen szó akár a versenyek során zajló, akár az otthoni játékról, LAN-partiról, vagy egy bajnokság döntőjéről, a külső zaj egy nemkívánatos zavaró tényező. A többi játékos finom jelzései, valamint a játékbeli környezet hangjai elveszhetnek, amikor a valós élet zaja bejut a fejhallgatóba. A BlackShark V2 fejlett passzív zajszűrő tulajdonságait a plüss műbőrrel bélelt habpárna által körülvett, ovális fülpárnák teljes fület körülölelő kialakításának köszönheti. Ez egy gátat képez a BlackShark V2 valamint a felhasználó feje között, minimalizálva a betolakodó külső hangokat.

 

A rendkívül puha, légáteresztő memóriahab használata révén a fülpárnák még a hosszú, intenzív játékmenetek során is minimálisra csökkentik a hőmérséklet emelkedését és az izzadtságot. A könnyű, rozsdamentes acél vázon található puha, kiváló párnázottságú fejpánt rugalmas és rendkívül tartós kivitelt biztosít, a lehető legkisebb mértékű fejszorítás, valamint mindössze 262 g-os tömeg mellett.

 

 

 

A profik által kipróbálva és tesztelve

A Team Razer, a Razer esport részlege a világ legjobb csapatai és játékosai közül többel is együttműködik az új, nagy teljesítményű, esport-fókuszú perifériák kifejlesztésén, arra törekedve, hogy kitolják a teljesítmény határait és versenyelőnyt érjenek el. A Team Razer már a BlackShark V2 megalkotásának kezdeteitől fogva több esportolóval is együtt dolgozott, akik részt vettek a fejhallgató tesztelésében, visszajelzéseikkel pedig segítették a kialakítás és a funkciók tökéletesítését.

 

"Kipróbáltuk a Razer BlackShark V2 prototípusát, és gyorsan meggyőzött minket a játékokban nyújtott előnyeiről." - mondta Tal "Fly" Aizik az Evil Geniuses-tól. "A számos edzésen való használat során kényelmesnek bizonyult, és mind a játékok, mind a mikrofon hangminősége kiváló volt - így lehetővé tette, hogy tényleg csak a saját játékomra összpontosítsak."

 

A Razer BlackShark V2 csak egyike a számtalan terméknek, amelyek tervezése az esport versenyzőktől az alkotás folyamata során kapott visszajelzések figyelembe vétele mellett történt. A játékosok meghallgatásával és visszajelzéseik új termékekbe történő beépítésével a Razer piacvezetővé vált a professzionális minőségű, esport gamer perifériák területén.

 

 

THX játékprofilok biztosítják a döntő előnyt

Az augusztus 6-án bemutatkozó THX Game Profiles (játékprofilok) pedig még tovább mélyítik a játékélményt. A játékspecifikus, testreszabott, és a játékfejlesztők által hitelesített profilokkal a THX játékprofilok lehetővé teszik a játékosok számára, hogy olyan hangzás mellett élvezzék a játékaikat, amilyennek azokat a fejlesztők szánták, valósághű és magával ragadó élményt nyújtva. 

 

A THX játékprofilok két különböző módot tartalmaznak: a THX Environmental Mode (környezeti mód) gondoskodik az élethű hangzásról és a leginkább magával ragadó élményről, a THX Competitive Mode (versenymód) pedig a térbeli tudatosságra és a hangok irányának jelzésére fektet nagyobb hangsúlyt, az ellenségek helyzetének gyorsabb és pontosabb meghatározása érdekében.

 

A THX játékprofilok jelenleg 18-at támogatnak a legnépszerűbb multiplayer és kompetitív címek közül, amelyek közt egyebek mellett megtalálható az Apex Legends, a Counter-Strike: Global Offensive, a Valorant, és a Call of Duty: Modern Warfare is - a lista pedig az elkövetkező hónapokban további címekkel bővül. Közvetlenül a játékok tervezőivel együttműködve a Razer lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy a THX játékprofilok használatával már előzetesen egyedi helyiség- és környezeti specifikációkat - a visszhangzó folyosóktól a hatalmas külső terekig - hozzanak létre az egyes játékokhoz. A fentiek, valamint a THX Spatial Audio technológián keresztül elérhető felhasználói testreszabási lehetőségek használatával a játékosok tökéletesen behangolhatják játékaik hangját.

 

Multiplatform kompatibilitás

Vezetékes 3,5 mm-es audio csatlakozójával a Razer BlackShark V2 kompatibilis bármilyen, 3,5 mm-es csatlakozóval rendelkező eszközzel, beleértve a PC-t, a Mac-et, a PS4-et, az Xbox One-t, a Nintendo Switch-et, valamint számos mobil eszközt is. A kiegészítő USB hangkártya csak a Windows 10 személyi számítógépekkel kompatibilis.

 

A RAZER BLACKSHARK V2-RÓL

Fejhallgatók

  • Frekvenciaválasz: 12 Hz-től 28 kHz-ig 
  • Impedancia: 32 Ω @ 1 kHz
  • Érzékenység (@1 kHz): 100dBSPL/mW,1KHz
  • Meghajtók: Testreszabott, 50 mm-es dinamikus meghajtók
  • Belső fülpárna-átmérő: 65 x 40 mm / 2,56 hüvelyk x 1,57 hüvelyk
  • Csatlakozó típusa: 3,5 mm-es, USB hangkártyával
  • Kábelhossz: 1,8 m / 5,91 láb 
  • Körülbelüli súly: 262g / 0,6 font
  • Ovális fülpárnák: Légáteresztő memóriahab párnák

Mikrofon 

  • Frekvenciaválasz: 100Hz-től -10KHz-ig
  • Jel-zaj arány: 60dB
  • Érzékenység (@1kHz): -42dB V/Pa,1KHz
  • Iránykarakterisztika: egyirányú

Vezérlés a fejhallgatón

  • Hangerő növelése és csökkentése
  • Mikrofonnémítás be-/kikapcsolása

Audiohasználat

  • Audiohasználat: 3,5 mm-es audio csatlakozóval ellátott eszközök
  • Audiohasználat + USB hangkártya: USB-porttal rendelkező eszközök

Árak és elérhetőség

  • $99,99 USD / €109,99 ajánlott fogyasztói ár
  • Razer BlackShark V2: Razer.com és hivatalos viszonteladók - 2020. július 30.
  • THX Game Profiles (játékprofilok) a Razer BlackShark V2-hoz: Elérhető a Razer Synapse-en keresztül - 2020. augusztus 6. (hamarosan további mikrofonos fejhallgatók / fejhallgatók támogatásával)

 

 

 

Razer BlackShark V2 X: a belépőszintű mikrofonos esport fejhallgató

Ugyancsak most  került bejelentésre a BlackShark V2 X, a BlackShark V2 belépőszintű változata is, amely számos versenyszintű tulajdonságot megőriz, de az árérzékenyebb játékosokat célozza meg. A BlackShark V2 X a Razer TriForce 50 mm-es meghajtók nem titánból készült változatát használja, emellett pedig egyetlen 3,5 mm-es csatlakozóra támaszkodik az USB hangkártya helyett, de ugyanazzal a HyperClear kardioid mikrofonnal, valamint passzív zajcsökkentési funkciókkal rendelkezik, mint a BlackShark V2.

 

A mindössze 240 g tömegű, cross-platform rendszerkompatibilitással rendelkező BlackShark V2 X ideális azon játékosok számára, akiknek egyetlen fejhallgatóra van szükségük az összes, általuk birtokolt rendszerhez.

  • $59,99 USD / €69,99 ajánlott fogyasztói ár
  • Razer.com és hivatalos viszonteladók - 2020. július 30.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50