Intelligens zajszűréssel érkezik az új Huawei fülhallgató

forrás: Prím Online, 2020. október 18. 15:26

A Huawei Technologies elsőként mutatott be a világon olyan fülhallgatót, amely három fokozatban, a környezethez igazodva képes az intelligens zajszűrésre. A Freebuds Pro felismeri, ha beszélgetünk, vagy átkelünk a zebrán és kikapcsolja a zajszűrést. A gyártó nagy hangsúlyt helyezett a készülék kialakítására is: a tökéletes fülbe illeszkedéshez a Huawei Audio Lab világszerte több mint 1000 felhasználó hallójáratának adatait elemezte. A készülék fülbe helyezését egy applikációval tökéletesíthetjük.

 

A forma és a funkció tökéletes találkozása

A FreeBuds Pro három különböző méretű szilikon fülpárnával rendelkezik, mely minden méretű fülbe illeszkedik. Ehhez a Huawei Audio Lab világszerte több mint 1000 felhasználó hallójáratát vizsgálta és elemezte. A tökéletes illeszkedést a készülék illesztés felismerési funkciójával érhetjük el, mely a Huawei AI Life alkalmazásban érhető el.  

 

A FreeBuds Pro különleges, négyzet alakú szára elegáns és stílusos, ugyanakkor minimalizálja a külső zajokat. A fülhallgató szárában található mikrofonokat úgy helyezték el, hogy minimálisra csökkentsék a zavaró külső környezeti hangokat. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók gyaloglás, futás vagy kerékpározás közben minimálisra csökkenthetik a szélzajt. A felhasználók továbbá könnyedén bekapcsolhatják az aktív zajcsökkentést, állíthatnak a hangerőn, fogadhatnak hívásokat, elindíthatják a lejátszást vagy átugorhatnak dalokat a készülék szárának segítségével. Ehhez elég elhúzni, vagy megcsippenteni a fülhallgató szárát, így a beépített gesztusoknak köszönhetően a FreeBuds Pro pontosan észleli a felhasználók mozdulatait, miközben kizárja a véletlen mozdulatokból eredő téves érintéseket.  

 

 

Kifinomult zajszűrési technológia

A FreeBuds Pro fejlesztése során a Huawei hangmérnökei egy egyedi, dinamikus felfüggesztést építettek a hangszóró és a membrán közé. A professzionális hangszórókban alkalmazott technológiának köszönhetően a készülék kiemelkedő hangzást nyújt recsegés és torzítás nélkül. A FreeBuds Pro a Dynamic EQ Adjustment technológiával a fülbe helyezett mikrofon adatait felhasználva automatikusan optimalizálja a hangot a felhasználó fültípusához.

 

A FreeBuds Pro a világ első valóban vezeték nélküli sztereó fülhallgatója (TWS), amely intelligens, dinamikus zajcsökkentéssel rendelkezik, akár 40 dB mértékben. Kialakításának köszönhetően teljesen kizárhatók a zavaró külső hangok. A fülhallgató belsejében és külsején elhelyezett dupla mikrofonok a külső zaj erejéhez alkalmazkodva automatikusan válthatnak a három zajcsökkentési mód – Ultra, Cozy és General – között, a legjobb hangminőség érdekében. A FreeBuds Pro intelligensen érzékeli környezetét és javítja a zajszűrés élményét, attól függetlenül, hogy a felhasználó otthon tartózkodik vagy éppen egy zsúfolt állomáson. Az aktív zajcsökkentéssel az akkumulátor akár 4,5 óra folyamatos működést biztosít, míg kikapcsolt zajcsökkentéssel 7 órán át bírja egy feltöltéssel. A zajcsökkentés be- vagy kikapcsolásához elegendő a fülhallgató szárát megnyomni.

 

A készülék a világ első intelligens, kétantennás Bluetooth headsetje. A FreeBuds Pro-ban mindegyik fülhallgató két-két Bluetooth-antennával van felszerelve, melyek 360°-os jellefedettséget kínálnak a stabilabb kapcsolat érdekében.

 

A zebrán is biztonságban

Az Awareness Mode és a Voice Mode technológiával a fülhallgató vigyáz is a tulajdonosára. Az eszköz a két külső mikrofont használva biztosítja, hogy felhasználók hallják a külvilágot, amikor átkelnek az zebrán, vagy beszélgetnek. Az eszköz az Android rendszer mellett iOS és Windows készülékekkel is kompatibilis, biztosítva, hogy a felhasználók könnyedén válthassak az eszközök között anélkül, hogy egyetlen márkához lennének kötve.

 

 

Nyakpánt a még erősebb basszusért

A Freebuds Pro mellett a Huawei bejelentette az új FreeLace Pro fülhallgatót, mely nyakpántos kialakításnak köszönhetően akár 40dB-es zajszűrésre is képes. A kiváló hangminőség érdekében a készülékbe egy pár 14 mm-es, alumínium-magnézium ötvözetből készült, basszuscsöves dinamikus hangszóró került a még dinamikusabb mély és magas hangokért. A vezeték nélküli fülhallgató USB-C csatlakozós okostelefonokkal akár vezetékkel is használható. Öt percnyi töltés öt órás zenelejátszást eredményez, míg ha teljesen fel van töltve, a fülhallgató egész napos zenehallgatást biztosít.

 

 

Árak és elérhetőségek

A Huawei Freebuds Pro ezüst, fehér és fekete színekben november 2-ától elérhető a Huawei valamennyi kereskedelmi partnerénél bruttó 69.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

 

A MediaMarkt, az Extreme Digital, az Euronics, az eMAG, a 220Volt, a BestByte, valamint a Notebook.hu üzleteiben ugyanakkor október 19. és november 1. között az előrendelt modellek mellé ajándék Huawei Band 4 is jár a vásárlóknak 14.990 Ft értékben. 

 

A Huawei Freelace Pro fekete, valamint a későbbiekben zöld színekben október 19-től elérhető bruttó 42.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron a Huawei valamennyi kereskedelmi partnerénél.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50