Vodafone: megvannak a Ready pályázat győztesei

forrás: Prím Online, 2020. november 10. 12:23

Kihirdették a Vodafone Magyarország és a Kreatív közös, „Ready” elnevezésű pályázatának nyerteseit: az üzleti kategória öt alkategóriájában összesen 11, míg az egyéni kategóriában 1 pályamunkát díjaztak. A Ready pályázattal a Vodafone és a Kreatív célja az volt, hogy ösztönözze, és elismerje azokat a vállalkozásokat és magánszemélyeket, akik a legjobban alkalmazkodni tudtak a járványhelyzet miatt kialakult változásokhoz. Az üzleti kategória fődíját egy olyan vállalkozás vitte haza, aki egyik napról a másikra alakította át családi turisztikai cégét babakocsi mosodává, míg az egyéni kategória győztese, egy rendkívül nehéz helyzetben is talált célt magának: adománygyűjtő akciót szervezett leukémiás gyermekek részére.

Az elmúlt hónapok eddig nem látott kihívások elé állították az egész társadalmat – magánszemélyeket és az üzleti élet szereplőit egyaránt. Ezek leküzdése nagyfokú rugalmasságot és sokszor emberfeletti teljesítményt igényelt – az így megvalósított megoldásokat, szolgáltatásokat, újításokat és élettörténeteket szerette volna összegyűjteni és elismerni a Vodafone és a Kreatív „Ready” elnevezésű pályázata. 

 

Az üzleti pályázók olyan megvalósított megoldásokkal, termékekkel, szolgáltatásokkal vagy digitális újításokkal nevezhettek, amelyek segítettek 2020 első felében működésük fenntartásában, vagy eredményeik növelésében, és a cég vagy ügyfelei számára értéket teremtettek. A szakmai zsűri összesen 11 bronz, ezüst vagy arany díjat osztott ki az 5 alkategóriában, valamint a kis- és középvállalkozások fejlődésének támogatására 1 fődíjas vállalkozást is kiválasztott a 100 fő alatti létszámmal rendelkező pályázók között.

 

A díjazott megoldások között számos inspiráló történetet ismerhettek meg a zsűri tagjai, így többek között a nehéz helyzetbe került iparágak dolgozóinak munkakeresését segítő platformot, a digitális kisállat örökbefogadó rendszert, valamint az otthonmaradó szülőket segítő játékboltot. 

 

 

A zsűri az üzleti kategóriában végül a Flora MiniWash történetét szavazta az első helyre, ez a vállalkozás egyik napról a másikra alakította át tevékenységét és lett családi turisztikai cégből babakocsi mosoda. Ők vihették haza a Vodafone Magyarország által felajánlott nyereményeket: egy Lenovo Ideapad laptopot, business coaching szolgáltatást és 100.000 Forint értékben szabadon választható kurzusokat a Udemy.com oldalán. 

 

„A Ready pályázattal olyan vállalkozásokat és magánszemélyeket szerettünk volna díjazni, akik innovatív gondolkodásukkal, rugalmas hozzáállásukkal bizonyították, hogy képesek túllendülni nehéz és váratlan helyzeteken. Úgy gondolom, hogy a Flora MiniWash-ről mindez kétség kívül elmondható, hiszen egyik napról a másikra alakították át szolgáltatásukat, ráadásul mindezt profi módon és a tőlük megszokott magas minőségben. Bízom benne, hogy a nyereménnyel hozzájárulhatunk jövőbeli üzleti sikereikhez – akár turisztikai vállalkozásként, akár babakocsi mosodaként érik el ezeket.” – mondta el Király István, a Vodafone Magyarország Vállalati Szolgáltatások Üzletág Vezérigazgató-helyettese.  

 

„A Ready verseny pályázói és különösen a nyertesei megmutatták, hogy egy váratlan helyzetre hogyan tudnak gyors és adekvát üzleti választ adni. Az ötleten és új irányon túl azt is megmutatták, hogyan tudták a vállalat összes dolgozóját az ügy mellé állítani és a kisebb-nagyobb szervezeteket agilisan átalakítani, hogy együtt, közösen tudják elérni az új üzleti célokat. Zsűritagként nagy élmény volt ilyen megoldásokkal találkozni, és látni, hogyan indultak el vállalatok sokféle új úton.” – mondta Vándor Ágnes, a Kreatívot kiadó PPH Media ügyvezetője.

 

A pályázat másik kategóriájában egyéni pályázók indulhattak, akik esetében olyan élettörténeteket vártak, amelyek a nehézségek sikeres leküzdéséről szólnak a munkahellyel és munkával kapcsolatban, és megoldásorientált, optimista hozzáállásuk által inspirálók lehetnek mások számára is. Az egyéni kategória győztese Derecskei Zoltán lett, akinek a pandémia miatt minimálisra kellett csökkentenie fizikai kontaktusait, ugyanis éppen ekkor épült fel egy hosszú betegségből és egy transzplantációból. A történtek hatására a kerékpározásba menekült, ami annyira pozitív hatással volt rá, hogy egy kerékpáros közösségi oldalt is létrehozott és adománygyűjtő akciót szervezett leukémiás gyermekek részére. Zoltán nyerte a Huawei P30 mobiltelefont, a Life coaching szolgáltatást, és 100.000 Forint értékben szabadon választható online kurzusokat a Udemy.com oldalán.

 

„Szeretnénk minden pályázónak megköszönni, hogy megosztották velünk történetüket. Nagyon jó volt olvasni a cégek ötletes digitális megoldásait, és hogy milyen talpraesetten változtattak sokan karriert, valósították meg régi álmukat és milyen bátorsággal fogtak bele valamilyen új kezdeményezésbe. Gratulálunk valamennyi pályázónak és díjazottnak!”  – mondta el Juhász Péter Tibor, a Vodafone márkaigazgatója.

 

A pályázat részleteiről, a többi díjazottról és a zsűri tagjairól az alábbi linken tudhat meg többet.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50