Folyamatos technológiai fejlesztésekkel segítik az automatizációt a PS-nél

forrás: Prím Online, 2021. március 10. 13:26

A nagyvállalati könyvelés és bérszámfejtés meglehetősen kapacitásigényes feladat. A dokumentumok pontos adminisztrációja, digitalizálása és feldolgozása olyan terület, amely jelentős emberi erőforrást igényel, ráadásul monoton feladat. A PS évek óta dolgozik azon, hogy pontos és megbízható digitális megoldással könnyítse meg kollégái munkáját, akik az így felszabaduló erőforrásokat szakmai gondolkodást igénylő feladatokra fordíthatják.

Sólyom Attila, a PS Folyamatoptimalizációs szakértője elmondta, hogy a vállalat napi munkafolyamatainak megkönnyítésére szakmájának élvonalába tartozó megoldásként éles üzemben is bevezette a PS OCR-t. Az új eszköz egyrészt támogatja az automatikus karakterfelismerést (OCR), képes a dokumentumok automatikus felismerésére és osztályozására, valamint fel is képes dolgozni őket. „A PS OCR jelentősen megkönnyíti a munkánkat, mivel szabadon paraméterezhető, tanítható és integrálható más rendszerekkel és adatbázisokkal. A PS OCR-t kezelő kollégának mindössze annyi a dolga, hogy mintadokumentumok segítségével betanítja a szoftvert bizonyos típusú szövegformák és kulcsszavak felismerésére és kezelésére. Ezt követően már minden automatikusan történik. Úgy vélem, hogy a jövőben az ilyen rendszerek jelentős hatékonyságnövekedést hoznak majd a vezető piaci szereplők életében” – mondta el Sólyom Attila.

 

 

Az új megoldás előnyei közé tartozik a kényelem és a hatékonyság mellett a hibás rögzítések előfordulásának csökkenése. „Természetesen a rendszer jelenleg még folyamatos emberi felügyelet mellett működik, de a 2 éves fejlesztési-, tanítási- és integrációs fázis már véget ért, használata már élesben zajlik több nagy tranzakciószámú ügyfél esetében, és nagyon jók az eddigi tapasztalataink.”

 

A rendszert egy szakértői csapat felügyeli, ahol központosítva történik az adatok kinyerése és begyűjtése. „A PS OCR önmagában nem nyújtana jelentős segítséget egy tapasztalt adatrögzítőhöz képest, azonban mivel sikerrel integráltuk a különböző rendszereinkhez és adatbázisainkhoz, jelentős hatékonyságnövekedést várunk tőle a következő években” – tette hozzá a szakember.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36