Különleges formatervezési megoldásokkal készül a Samsung The Premiere projektora

forrás: Prím Online, 2021. május 26. 11:19

A lakókörnyezet elrendezése és az ott található berendezési tárgyak akár egy egész élet történetét elmesélhetik. A belsőépítészeti megoldások és a lakásban található különböző formák kifejező ereje kiemelten fontos a felhasználóknak, a Samsung tervezői pedig úgy alkották meg a legújabb csúcsprojektort, hogy a mindennapoknak és a legtöbb otthonnak is természetes része lehessen. 

A Samsung első, tervezőművészek által megálmodott készüléke a 2016-os The Serif televízió volt, ennek dizájnfilozófiája azóta is felfedezhető a vállalat Lifestyle termékeiben. A The Frame modellek keretes kialakítása például a valódi műalkotásokhoz hasonlóan emeli a helyiségek fényét és a sorozat legújabb tagja, a The Premiere is ezt az utat követi. 

 

A projektor tervezésekor a Samsung szakemberei nemcsak az eszköz működési elvét, hanem a felhasználók szokásait is figyelembe vették. A Premiere kialakítása így inkább egy dísztárgyra emlékeztet, amely akkor is új színt hoz a lakásba, amikor nincs bekapcsolva.

 

 

Nagyszerűen illeszkedik az otthoni környezethez

“A Premiere a nappali vagy a hálószoba központi eleme lehet, akárcsak a hagyományos tévék, hiszen ezt a készüléket is a felhasználók átalakuló igényei alapján alkottuk meg” – mondta el Sungil Bang, a Samsung Vizuális kijelzők üzletágának terméktervezője. A felhasználók ma már nem csak alkalmanként használják a nagyméretű kijelzőket, ezért a Premiere-t is úgy tervezték, mint a televíziókat, hogy mindig használatra készen álljon az élettér központjában. A készülék elsődleges célja, hogy házimozirendszerként működjön, formatervezése azonban lehetővé teszi, hogy ennél sokkal többet adjon hozzá a belső tér kialakításához.

 

“A Premiere egy prémium berendezés, amely a legújabb technológiákkal készül – tette hozzá a dizájner, Jigwang Kim. – A különleges moziélmény ellenére a hagyományos projektorok bizonyos felhasználók számára kevésbé lehetnek vonzók, hiszen kialakításukkal és működésükkel elrontják a lakásbelső összhangját. Hosszú tervezési folyamat eredményeként alakítottuk ki a Premiere kinézetét, hogy az a valódi lakásokban is könnyen megtalálja a helyét és szinte eggyé váljon a környezetével.” A folyamat eredményeként a Samsung szakemberei olyan anyaghasználat, megjelenés, szín és méret mellett döntöttek, amely könnyedén beilleszthető a felhasználók otthonába.

 

 

A mindennapi élet ritmusára tervezve

"A tervezés során kiemelten figyeltünk arra, hogy a formatervezés természetessége hozzájáruljon a The Premiere felhasználói élményéhez. - hangsúlyozta Junpyo Kim, a tervezőcsapat tagja. Annak érdekében, hogy a külső megjelenés tükrözze a termék egyszerű és felhasználóbarát kezelhetőségét, a tervezők folyamatosan szem előtt tartották a felhasználók mindennapos szokásait. Egy olyan kifinomult készülék mellett, mint amilyen a The Premiere, a felhasználóknak nem szükséges olyan előkészületeket végezni a mozidélután előtt, mint a függöny elhúzása, kiegészítő felszerelések vagy külön hangszórók beszerzése.

 

"Biztosak akartunk lenni abban, hogy a készüléket bárki képes lesz könnyen használni, és nem szükséges a környezetüket a termékhez igazítani – emelte ki Byungwook Kang, tervező. – Ezt a szándékot a tervezési folyamat minden szakaszába belefoglaltunk, így az új technológiák mellett ez az, ami a legjobban jellemzi a Premiere által kínált felhasználói élményt."

 

 

Élletel teli színek, akár nappali megvilágítás mellett is

A kiváló képminőség az egyik legfontosabb előfeltétele a nagyképernyős (akár 130 colos) moziélményeknek. A Premiere esetében az élénk színek és a fényerő lehetővé teszik, hogy a felhasználók akár napközben, természetes fény mellett, éles szögből is nézhessék kedvenceiket a projektorral. A készülék háromcsatornás lézer egysége és HDR10+ technológiája kiemelkedő színhűséget biztosít. A 2.800 ANSI lumenes fényerőnek köszönhetően a külső fény nincs hatással a látványra. Mindezek a technológiák a gondos tervezésnek köszönhetően kompakt formában találhatók meg a Premiere-ben, így a felhasználók otthonában szinte bárhol felállítható. 

 

 

Lenyűgöző hangzás, integrálva

A megfelelő hangzás nélkül szintén nehéz elképzelni a kiemelkedő házimozi élményt. A projektorokra szerelt hangszórók teljesítménye általában nem elegendő a magával ragadó filmélményhez, a felhasználók ezért legtöbbször extra hangszórókat kell szerelnek fel. A Premiere egy teljesen új szintet képvisel hangminőség terén. A Premiere beépített hangszórója mélyhangsugárzóval és Acoustic Beam térhangzással is rendelkezik és a készülék bal és jobb oldalán, 44 audio nyíláson keresztül bocsát ki hangot, hogy valóban három dimenziós hangélményt teremtsen. A projektor Acoustic Beam technológiáját a fúvós hangszerekhez hasonlóan építették, a hanghullámok hosszú csöveken található nyílásokon át távoznak, így hoznak létre gazdagabb és mélyebb hangot.

 

A Premiere-t úgy tervezték, hogy könnyedén belesimuljon a környezetébe. A Samsung tervezői csapata azért hozta meg ezt a döntést, hogy olyan terméket készítsen, amely jól működik a tényleges helyzetekben, miközben a valós preferenciáknak és a környezetnek megfelelően érti meg felhasználóit.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50