A Sony valódi vezeték nélküli fejhallgatót mutatott be

forrás: Prím Online, 2021. június 10. 15:43

A Sony bemutatta az elismert 1000X széria legújabb vezeték nélküli modelljét, a WF-1000XM4 fejhallgatót, mely új szintre emeli a piacvezető zajszűrést és a hangminőséget. Kialakításuknak köszönhetően minden fülformába illeszkednek, így személyre szabott élményt kínálnak, és alkalmazkodnak a legkülönbözőbb helyzetekhez.

 

Tisztább hang, még kevesebb zaj

A WF-1000XM4 piacvezető zajszűrő technológiája még fejlettebbé vált az újonnan kialakított V1 integrált processzornak köszönhetően. A Sony által speciálisan kifejlesztett processzor még magasabb szintre emeli a Sony elismert QN1e chipjének zajszűrési teljesítményét. A chip és a Bluetooth "System on Chip" technológia az iparág legmagasabb szintű zajszűrését biztosítja, egyúttal kevesebbet fogyaszt, mint elődje.

 

A WF-1000XM4 a kiváló zajszűrés érdekében nagy teljesítményű, kettős zajszenzoros mikrofonokkal rendelkezik. A fülönként két– egy előre- és egy hátra irányított – mikrofon segítségével a környezeti zajok felderíthetők és elemezhetők, ami rendkívül pontos zajszűrést eredményez.

 

Az újonnan kialakított 6 mm-es meghajtóegység 20 százalékkal megnövelt mágneses térfogata a WF-1000XM4 zajszűrő képességeit is javítja. A megnövelt mágneses térfogat és a nagy tűrőképességű membrán jobb teljesítményt nyújt az alacsony frekvenciákon, és javítja a zajszűrést azáltal, hogy nagy pontosságú zajszűrő jelet generál az alacsony frekvenciatartományban.

 

Az újonnan kifejlesztett zajszigetelő fülpárnák kiváló illeszkedést biztosítanak a WF-1000XM4 fülhallgatóhoz. Az új fülpárnák egyedi poliuretán habanyagból készülnek, amely puha és rugalmas, egyúttal maximalizálja a fülpárna és a hallójárat közötti érintkezési felületet. Ezzel kiküszöböli a hézagokat a hangszigetelés és a zaj csökkentése érdekében, valamint javítja a fülkagylóhoz való tapadást a stabilabb illeszkedés érdekében.

 

A készülék a szeles napokon is teljesen magával ragadó élményt biztosít. Az automatikus szélzajcsökkentő üzemmód érzékeli, ha szeles az idő, és automatikusan elnyomja a szélzajt.

 

Kivételes hangminőség

A WF-1000XM4 a Sony által kifejlesztett és az iparágban elfogadott hangkódolási technológiának, az LDAC-nek köszönhetően támogatja a nagy felbontású vezeték nélküli hangzást. Az LDAC körülbelül háromszor több adatot továbbít (990 kilobájt/másodperces maximális átviteli sebesség mellett), mint a hagyományos Bluetooth audio, így a High-Resolution Audio tartalmak kivételes minőségben élvezhetők, a lehető legközelebb a közvetlen vezetékes kapcsolathoz. A speciálisan tervezett 6 mm-es meghajtóknak köszönhetően kis méretük ellenére dinamikus hangzást adnak vissza, a magas tűrőképességű membrán pedig gazdag basszustartományt reprodukál. A V1 integrált processzor szintén javítja a hangminőséget és csökkenti a torzítást, valamint lehetővé teszi az LDAC kodekfeldolgozást és a DSEE Extreme funkció használatát.

 

Az Edge-AI segítségével a DSEE Extreme (Digital Sound Enhancement Engine) valós időben skálázza fel a tömörített digitális zenei fájlokat. Dinamikusan felismeri a hangszerelést, a zenei műfajokat és a dalok egyes elemeit, köztük az éneket és a közjátékokat, visszaállítja a tömörítés során elveszett magas tartományú hangzást a gazdagabb, teljesebb hallgatási élmény érdekében.

 

 

Még okosabb hallgatási élmény

Az innovatív Speak-to-Chat funkció széleskörű elismerésben részesült, amikor a felhasználók először találkoztak vele a WH-1000XM4 fejhallgatón. A funkció mostantól a WF-1000XM4 modell esetében is elérhető, és lehetővé teszi, hogy rövid beszélgetéseket folytassunk a fülhallgató eltávolítása nélkül. Amint a felhasználó elkezd beszélni, a Speak-to-Chat automatikusan megállítja a zenét, és beengedi a környezeti hangokat – praktikus olyan esetekben, amikor nem szeretnénk kivenni a fülhallgatót, vagy épp tele van a kezünk. Amint a beszélgetés véget ér, a zene automatikusan újraindul. A Speak-to-Chat felismeri a felhasználó hangját, és reagál rá. A funkció alapja a precíz hangfelvételkészítő technológia, amely négy mikrofont és érzékelőt ötvöz fejlett hangjelfeldolgozással.

 

A WF-1000XM4 modellen elérhető a Quick Attention funkció, így a felhasználónak elég az ujját a fülhallgató jobb oldalához érintenie, ha szeretne röviden belehallgatni valamibe, vagy meg szeretne szólalni. Ilyenkor a hangerő lecsökken, a környezeti hangok pedig hallhatóbbá válnak.

 

A WF-1000XM4 adaptív hangvezérlési funkciója érzékeli, hogy a felhasználó hol tartózkodik és mit csinál – például, ha utazik, sétál vagy várakozik –, majd az ideális hallgatási élmény érdekében módosítja a környezeti hangbeállításokat. Az adaptív hangszabályozás felismeri a gyakran látogatott helyeket, köztük a felhasználó irodáját, edzőtermét vagy a kedvenc kávézóját, és a hangzást a szituációhoz igazítja.

 

A készülék a zökkenőmentes élmény érdekében képes a lejátszás azonnali szüneteltetésre és újraindítására. A közelségérzékelőnek köszönhetően, amely észleli, hány fülhallgató van épp használatban, a fülhallgatót eltávolítását követően a zene leáll. A visszahelyezést követően a zene ismét elindul.

 

Élvezze a kiváló hangminőséget

A precíz hangrögzítő technológiának köszönhetően a WF-1000XM4 fejhallgatóval az érintésmentes hívások még jobbá váltak. A technológiát kombinálva a mikrofonokkal és a csontvezetéses érzékelővel, a WF-1000XM4 tisztán és pontosan veszi fel a hangot az érintésmentes hívásoknál. A nyalábformált mikrofonokat úgy kalibrálták, hogy kizárólag a felhasználó hangját érzékeljék. A továbbfejlesztett jel-zaj viszonynak köszönhetően minden szó érthető marad, még a legzajosabb környezetben is. Ezen felül az új csontvezetéses érzékelő csak a felhasználó hangjánál érzékeli a rezgéseket – nem regisztrálja a környezeti hangokat –, így még tisztább beszédhangot biztosít hívások közben. A zajszűrés javítja a WF-1000XM4 hívási élményét, mivel lehetővé teszi, hogy a hívott személy tisztábban legyen hallható, még zajos környezetben is.

 

 

Javított illeszkedés

A világ első fülhallgatójának (MDR-E252) 1982-es bemutatkozása óta a Sony már számos nemzetközi adatelemzést végzett a hallószervek formáival kapcsolatban. A WF-1000XM4 vezeték nélküli fülhallgató a több évtizedes kutatás eredménye, mely a fülüregbe illeszkedő formát egy új ergonomikus kialakítással ötvözi a stabil illeszkedés érdekében.

 

A Sony | Headphones Connect App segítségével mindenki megtalálhatja a fülének leginkább megfelelő fazont. Az alkalmazás a maximális hangminőség és a minimális külső zaj biztosítása érdekében néhány egyszerű mérés segítségével azonosítja a felhasználó számára ideális méretű zajszűrős fülbetétet, így a nagyszerű hangzás mellett a lehető legnagyobb kényelmet is biztosítja. 

 

A WF-1000XM4-et kisebbre és könnyebbre tervezték, kompromisszumok nélkül. A fülhallgató tíz százalékkal kisebb elődjénél, azonban a hangminőség és az akkumulátor élettartama nem csökkent. Könnyű súlyukból adódóan hosszabb napokon is teljesen megbízhatóak, ráadásul a töltőtok is 40%-kal kisebb. 

 

Hatékonyabb Bluetooth a megszakítás nélküli szórakozáshoz

A WF-1000XM4 tökéletes választás tévéműsorokhoz, filmekhez és egyéb tartalmakhoz. A fejlett vezeték nélküli kapcsolat pontosan szinkronizálja a képernyőn látottakat a fejhallgatón hallottakkal, így kevesebb késleltetéssel válik szórakoztatóbbá a nézői élmény.

 

A V1 integrált processzor által optimalizált átviteli algoritmus révén a kapcsolat stabilabb, és kevésbé hajlamos a hangugrásra, még olyan körülmények között is, ahol interferencia jelentkezik, így a WF-1000XM4 tisztább és kiegyensúlyozottabb Bluetooth kapcsolatot biztosít.

 

 

Lenyűgöző akkumulátor-élettartam és vezeték nélküli töltés

A WF-1000XM4 egész nap rendelkezésre áll. A fejhallgató teljes 8 órás használatot, a töltőtok pedig további 16 órát tesz lehetővé – ez összesen 24 órás élettartamot biztosít az útra. Sürgős esetben az 5 perces gyors töltés akár 60 percnyi hallgatási időt eredményez, a „Sony | Headphones Connect” alkalmazás pedig értesíti a felhasználót, amennyiben a töltöttségi szintje 30% alá csökken.

 

A WF-1000XM4 készülékhez nincs szükség kábelekre, a Qi technológia által biztosított egyszerű vezeték nélküli töltésnek köszönhetően. A fejhallgató és a töltőtok töltésére az akkumulátor megosztási funkcióval akár Qi technológiájú okostelefon is használható, köztük a legújabb Xperia modell is. 

 

Vízállóság

Az IPX4 vízállósági besorolásnak köszönhetően a vízcseppek és az izzadtság sem állítja meg a WF-1000XM4 felhasználóját a zenehallgatás közbeni mozgásban. Akár a buszhoz kell rohanni az esőben, vagy egy hangulatos irodában ülni, a fejhallgató kiváló társ lesz a mindennapokban.

 

Egyszerű párosítás és hangasszisztensek

Kéz nélküli használathoz csak ki kell mondani a "Hey Google" vagy "Alexa" hívószavakat a kívánt hangalapú asszisztens aktiválásához. Élvezze a szórakozást, tartsa a kapcsolatot barátaival, tájékozódjon, hallgasson zenét és értesítéseket, állítson be emlékeztetőket és még sok mást.

 

A WF-1000XM4 fejhallgató támogatja a Google rendkívül hasznos Fast Pair funkcióját. A WF-1000XM4 egyetlen érintéssel, gyorsan, erőfeszítés nélkül párosítható Bluetooth segítségével az Android-eszközökkel. A Google Fast Pair funkciója lehetővé teszi a fejhallgató számára az egyszerű helymeghatározást, és jelzi, hogy mikor maradt bekapcsolva az akkumulátor, és mennyi töltési időt igényel még. A fejhallgatón elérhető a Microsoft Swift Pair funkció is, amely megkönnyíti a csatlakoztatást a Windows 10-es eszközökhöz. 

 

A WF-1000XM4 intuitív érintésvezérlési beállításokkal rendelkezik a hallgatási élmény gyors és egyszerű szabályzása érdekében. Az érintésvezérlőkön keresztül aktiválható a zajszűrés, a környezeti hangzás, a Quick Attention üzemmód, de a léptetés, a szüneteltetés és a lejátszás funkciók is.

 

 

Környezetkímélő csomagolás

A társadalmi felelősség jegyében a WF-1000XM4 csomagolása műanyagmentes, alacsony toxicitású kialakítási szempontok, valamint újrahasznosítási filozófia mentén készült. A kisebb mértékű hulladéktermelés érdekében a papírcsomagolás 99 százaléka – a címkéket kivéve – kifejezetten a Sony számára kialakított újrahasznosított és fenntartható anyagokból készül. 

 

Mindent átható hangélmény

A WF-1000XM4-es fejhallgató használata a 360 Reality Audio technológiának köszönhetően magával ragadó hangélményt biztosít, Androiddal és iPhone-nal is kompatibilis, mindössze az erre kifejlesztett applikációt kell telepíteni az élmény maximalizálásához. A 360 Reality Audio funkciójának köszönhetően a zenehallgatást a felhasználók olyan magas szinten élvezhetik a zenehallgatást, mintha csak élőben hallgatnák kedvenc előadójukat. A WF-1000XM4 fejhallgatójának és a „Sony | Headphones Connect” applikációnak köszönhetően személyre szabott, egyedi élmény várja a felhasználót.

 

A dobozban 3 különböző méretű zajszigetelő fülbetét, valamint egy USB-C töltőkábel található.

 

Elérhetőség

A WF-1000XM4 fekete és ezüstszínben lesz elérhető 2021 júniusától.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14