Tarol az olimpia a Discovery csatornáin

forrás: Prím Online, 2021. augusztus 4. 09:57

A tokiói olimpia első hete rekordelérést hozott a discovery+ és az Eurosport digitális szolgáltatásainak. Az új digitális előfizetések száma már az olimpia első hetében megkétszerezte a 2018-as téli olimpia eredményeit, a streamingszolgáltatások nézettségi ideje pedig a Discovery legelső olimpiai közvetítésének 18-szorosa.

Az olimpiai játékok nyitó hetében Európában*  rekordszámban látogattak a Discovery digitális platformjaira. A nézőknek igénye van személyre szabható élményekre, arra, hogy kedvenc nemzeti sportolójukat és sportágaikat követhessék. Ez eredményezte, hogy már a játékok első hetében az új digitális előfizetések száma kétszerese volt a 2018-as téli olimpia alatti összes előfizetésnek.

 

A Discovery+ és az Eurosport előfizetéses streamingszolgáltatásain az első héten csaknem háromnegyed milliárd percnyi olimpiai tartalmat néztek meg, közel 18-szor többet, mint a 2018-as téli olimpia első hetében. A Discovery első nyári olimpiai játékának nézettségi mutatói az első kilenc napon a nézők jelentős érdeklődését és elkötelezettségét bizonyítják.

 

Skandináviában a Discovery ingyenes csatornákon sugározza a játékokat – az itteni rekordnézettségek mutatják az olimpia iránti érdeklődést. Norvégiában a Spanyolország-Norvégia kézilabdameccsen 78%-os, Svédországban a Svédország-Ausztrália labdarúgó-mérkőzésen 67%-os, az úszás versenyszámain pedig 60%-os közönségarányt regisztráltak.

 

 

A Discovery által Európában úttörő módon bevezetett multiplatformos (szabadon fogható – free-to-air – televíziócsatorna, PayTV és digitális/D2C) terjesztésnek köszönhetően eddig több mint 275 millió néző látta a játékokat – ebből több mint 100 millióan a Discovery televíziós és digitális közvetítésein, további 175 millióan pedig a Discovery és az európai free-to-air műsorszolgáltatókkal kötött licencmegállapodásokon keresztül. Ez együttesen 10%-kal nagyobb elérést jelent, mint a 2018-as téli olimpián, a Discovery fizetős csatornáinak átlagos közönségaránya pedig több mint 30%-kal javult.

 

„Az olimpiai játékok a legnagyobb globális esemény, amely messze túlmutat a sporton és annak hagyományos közönségén. Ha visszatekintünk az első hétre, egyértelmű, hogy az olimpia lenyűgöző számban hozott új, más közönséget a platformjainkra – mondta Jean-Briac Perrette, a Discovery International elnök-vezérigazgatója. – A tokiói játékokon soha nem látott digitális eredményeket látunk, és nagy örömünkre szolgál, hogy Európa-szerte oly sok rajongó nézi a játékokat a discovery+-on és az Eurosport Playeren.”

 

„Fantasztikus látni, hogy a közvetítéseink és az általunk elmesélt történetek ilyen nagy visszhangot váltanak ki a közönség körében Európa-szerte – mondta Andrew Georgiou, a Discovery sportért felelős elnöke.  – Legyen szó a Discovery digitális platformjainak rekordjairól vagy a csatornáinkon elért nagy nézettségről, egyértelmű az olimpia óriási hatása."

 

Az Eurosport.com és annak több helyi oldala is napi látogatottsági rekordot döntött, háromszor nagyobb eléréssel, mint a 2018-as téli olimpia hasonló napi adatai. Az olimpia iránti érdeklődés júliusban 54 millió egyedi felhasználóval rekordhónapot hozott az Eurosport.com számára.

 

A Discovery 50 európai országban, 11 nemzeti kiadásban, 19 nyelven közvetíti a 2020-as tokiói olimpiai játékokat. Európában egyedüliként – a Discovery+-on és az Eurosport digitális szolgáltatásain  – minden kihagyhatatlan pillanatot megmutat. 

 

___________________

*  Oroszország kivételével. A Discovery Tokió 2020 hivatalos közvetítője Franciaországban és az Egyesült Királyságban

 

Az adatok az olimpia első kilenc teljes versenynapjára, a megnyitóünnepségre, illetve a szerda-péntek (július 21-23.) közötti időszak egyes kiemelt eseményeire vonatkoznak.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50