Elkészült a világ első kriptovaluta söre

forrás: Prím Online, 2021. augusztus 27. 18:40

Egy 4,5 százalékos könnyed Session IPA testesíti meg a legismertebb magyar vadászkutyáról elnevezett kriptovaluta sörét. A Hungarian Vizsla Inu és a One Beer közös projektjének italát Nyíri Szilárd álmodta meg. Úgy véli, a sör azért illeszkedik a HVI-hez, mert a habja olyan mint a hozama és úgy pezseg mint a kriptós közösség. A sör kiadásának apropója, hogy a digitális pénznek sikerült feljutnia a világ egyik legnagyobb tőzsdéjére, a Hotbit-ra.

Akik jártasak a kézműves sörök világában, azoknak nem ismeretlen Nyíri Szilárd neve. A One Beer mesterének nevéhez számos egyedi és kollaborációs sör köthető. Az legújabb, a világ első „kriptovaluta söre”, amit Magyarország piacvezető kriptovalutájával azaz a Hungarian Vizsla Inu-val (HVI) készített. A Vizslások és Szilárd együtt határozták meg az irányt.

 

“Több kóstolóval kezdtünk, hogy kiválasszuk azt a sörtípust, ami nekünk és véleményünk szerint a közönségnek is tetszeni fog. A HVI-sek könnyed és egyszerű sört szerettek volna, így született meg a Session IPA választás. Ez egy könnyed nyári ital, alkoholban általában szegényebb, de ízben továbbra is erős marad. A lényeg, hogy sokat meg lehet belőle inni egy esti sörözésnél. Egy session IPA általában 4% körül mozog, a mi esetünkben pedig végül 4,5% lett az alkoholtartalom” - mondta Nyíri Szilárd, a One Beer vezetője.

 

 

Miután az alkotók úgy tudják, a világon ez lett az első kriptovalutához köthető sör, nagy felelősség volt a csomagolás megalkotása is. A dobozra természetesen felkerült maga HVI vadászkutyája, ami ezentúl akár a hűtőbe is hűségesen követi gazdáját.

 

A vizslás sör kiadásának apropója, hogy a Hungarian Vizsla Inu listázásra került a világ egyik legnagyobb nemzetközi kriptotőzsdéjén, a Hotbit-en. De nem csak emiatt ünnepelnek: kilencven nap alatt minden előzetesen várt rekordot megdöntött a magyar kriptovaluta, ami egyszerre szolgál befektetési és jótékonysági célokat. A tíz trilliárd tokennel, azaz pénzegységgel rendelkező digitális pénz árfolyama néhány hónap alatt az több mint 5 millió százalékkal nőtt.

 

“A Hungarian Vizsla Inu egyik célja, hogy létrehozzunk egy könnyed, magyar nemzetközi kriptoközösséget, számos olyan taggal, akik eddig féltek belevágn ebb3 a világba, mert ismeretlen volt számukra, de mi meg tudjuk mutatni ennek a szépségét és lehetőségeit, a másik pedig, hogy a kutyák életét könnyebbé tegyük, ezért adományozunk” - mondta Gülsen Péter, a Hungarian Vizsla Inu egyik alapítója.

 

Ha valaki szeretné megkóstolni a sörkülönlegességet, már megtalálja a One Beer József körúti pubjában és a cég webshopjában is. Emellett úgy tervezik, hogy hamarosan más vendéglátó egységekben is elérhetővé teszik, hogy minél többen belekóstolhassanak a hozamot jelképező habba.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50