Új designnal élesítették az ország legújabb online termelői piacát

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 9. 17:55

A fogyasztói visszajelzések és a megrendelések száma alapján minden várakozást felülmúló tesztüzem végével élesben is elindult Magyarország legújabb online termelői piaca. A Közért+ online webshopja szeptember 6-tól megújult felületen várja a vásárlókat, akik a korábbinál jóval szélesebb termékkínálatból válogathatnak. A megnövelt raktárkapacitásnak köszönhetően a kozertplusz.hu bővítette kiszállítási területét is, és egész hónapban hatalmas nyitási akcióval kedveskedik a hazai áruk kedvelőinek.

Március elejével kezdődött el Magyarország legújabb online termelői piacának tesztüzeme. A kozertplusz.hu szolgáltatásai iránt az elmúlt fél évben országszerte komoly érdeklődés mutatkozott, a megrendelések száma hónapról hónapra dinamikusan növekedett, az értékesítés volumene a tervek szerint meg fogja közelíteni a nagyobb kereskedelmi láncok online forgalmát.

 

Dr. Czermann János vezérigazgató arról beszélt, a fogyasztói visszajelzések gyakorlatilag kivétel nélkül pozitívak voltak, hiszen míg a termelő helyett egy kalap alatt megoldják a digitalizációt, a minőségbiztosítást, a megfelelő marketinget és a logisztikát is, addig a fogyasztói oldalon ki tudják szolgálni azokat is, akik bár szeretik a termelői árukat, nehezen tudtak mostanáig hozzájutni.

 

„Rengeteg vásárlónk visszajelzése az, hogy a gyerekkori ízeket visszük újra házhoz. Az ilyen visszacsatolások megerősítettek bennünket abban a hitben, hogy jó úton haladunk és kétszer akkora intenzitással folytattuk az elkezdett munkát. Sokat tanultunk az elmúlt időszakban és meggyőződtünk róla, hogy jelentős igény mutatkozik a magyar háztartásokban a magyar termékek iránt. Érdekelt minket az emberek véleménye, ezért minden építő kritikát beépítettünk a rendszerbe, hogy minél magasabb színvonalon tudjuk kielégíteni a vásárlóink igényeit” – fogalmazott.

 

 

Nyomon követhető termékek és nagy nyitási akció

A tesztüzem idején 300 termékből lehetett válogatni hazánk legújabb termelői piacán, ezt 1500 féle árura bővítették ki szeptember elejére, a közeljövőben pedig 5000-6000 termékből álló sortiment kialakítását tűzték ki célul, melyek között már a nagyobb magyar brandek is megtalálhatók lesznek a termelői áruk mellett.

 

Jelentősen nőtt a kiszállítási terület is. Budapest, Pest megye és az M1-es és M5-ös autópálya vonala mellett már a Balaton, a Velencei-tó és Székesfehérvár térségében is kiviszik a megrendelt csomagokat, de a termékek egy része az ország teljes területéről elérhetővé válik a következő időszakban.

 

Az eddigi egy telephely helyett hamarosan három raktárból szolgálják ki a vevőiket: a Közért+ Kiskőrös mellett Győrben és Pest megyében is megkezdte a logisztikai központok fejlesztését, a további raktárak jelentősen növelik a forgatható áruk mennyiségét, és gyorsítják logisztikai folyamatokat.

 

„Árban nagyon versenyképesek vagyunk, aminek oka, hogy míg a hipermarketek esetében a termelők rossz alkupozícióba kerülnek, volumenkötelezettségük van és ezáltal a töredéke marad náluk a reális eladási árnak, addig a Közért+ a rövid ellátási láncnak, és a kereskedelmi stratégiájának köszönhetően a termelők, beszállítók számára kedvezőbb beszerzési árakat tud biztosítani, mint a legtöbb kereskedelmi szereplő. Mi közvetlenül a termelőtől a fogyasztóhoz visszük az összeállított csomagokat és szerényebb haszonkulccsal dolgozunk, így vásárlóink is versenyképes árakon érhetik el a termékeket. Arra törekszünk, hogy egyedülálló módon nálunk a beszállító és a vásárló is jól járjon!” – értékelt dr. Czermann János.

 

A kozertplusz.hu óriási nyitási akcióval készül: egész szeptemberben akár 30-40 százalékos kedvezménnyel lesznek elérhetők a kampányban résztvevő termékek, amelyek hetente frissülnek, ráadásul szeptember 14-ig a ’KOZERT1’ kuponkóddal 1.500 forint értékű levásárolható kredit és ingyenes kiszállítás ütheti a vásárlók markát minimum 10.000 forint értékű vásárlás esetén.

 

A győri Széchenyi István Egyetem szakmai mentorálásával megvalósuló projekt a Digitális Agrár Stratégia végrehajtása körében, a Digitális Termelői Piac program részeként valósulhat meg.

 

Ha ősz, akkor immunrendszer-erősítés

Az őszi-téli szezonban, elsősorban a nagyobb szellemi megterhelés és a közösségbe való visszatérés miatt, a gyermekek és a felnőttek számára egyaránt fontos az immunrendszer megerősítése, ami a leghatékonyabban szezonális gyümölcsök és zöldségek fogyasztásával érhető el.

 

Dr. Kovács Viktória Anna, a kozertplusz.hu táplálkozás-tudományi szakértője arról beszélt, hogy bár az emberek hajlamosak ezt elfelejteni, de ősszel is közel annyi friss terméket fogyaszthatunk, mint a nyári hónapokban.

 

A gyümölcsök között elég csak az almára vagy a szőlőre gondolni, a zöldségek esetében pedig ilyenkor ajánlott sok céklát, sütőtököt, káposztafélét és rebarbarát fogyasztani. Mindig fontos a változatosságot szem előtt tartani annak érdekében, hogy minél többféle tápanyagot vigyünk be a szervezetbe. Válasszunk minél többféle színű zöldséget és gyümölcsöt, hiszen az eltérő színű termékek vitamintartalma is különböző.

 

A szakértő elmondta, az egészséges táplálkozás ugyanakkor nemcsak a mindennapos zöldség- és gyümölcsfogyasztásból áll, hanem hozzá tartoznak a zsírszegény húsok és tejtermékek is.

 

Az iskolakezdés apropóján a szülőknek azt ajánlja, az uzsonnás dobozba a nyers, lehetőleg helyi, termelői forrásból származó zöldségek és gyümölcsök mellett helyezzenek zsírszegény felvágottakból, sovány sajtokból és teljeskiőrlésű pékáruból készülő szendvicset a gyermekeknek, illetve tegyenek mellé olajos magvakat, aszalt gyümölcsöket, hogy napközben is folyamatosan magas legyen az energiaszintjük.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50