A világ legokosabb kampuszát hozzák létre

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 11. 18:10

A Siemensszel együttműködve a Birminghami Egyetem digitális érzékelők, analitikai technológiák, mesterséges intelligencia, elosztott energiatermelés és -tárolás, megújuló energiaforrások, valamint a felhasználói szokások fejlődését kedvező irányba terelő megoldások ötvözésével alakítja át edgbastoni és dubaji telephelyeit, hogy létrehozza a világ legokosabb egyetemi kampuszát – amely hálózatba kapcsolt, élő laboratóriumként a kutatóknak, a tanároknak és a hallgatóknak is új adatokhoz ad hozzáférést.

Ez az élő laboratórium az egyetemi épületeket működtető technológiai megoldásokból, az ingatlanok infrastruktúrájából és erőműveiből gyűjtött adatokkal fogja segíteni az innovációt, a kutatást és a fejlesztést, valamint az oktatást is. Az energiaigény és -termelés így élő adatokon keresztül lesz vizsgálható a rendszerektől kezdve az egyéni fogyasztókig, illetve a termelőkig a kampuszok egészén, ami egyedülálló lehetőséget teremt az alkalmazott oktatáshoz, és csúcstechnológiás platformmal támogatja a kutatást is.

 

A Siemens doktoranduszi ösztöndíjakkal is segíteni fogja a világ száz legjobbja között számontartott egyetemen zajló munkát. Az ösztöndíjas PhD hallgatók a Siemens és az egyetem szakembereivel közösen tervezhetik meg kutatási projektjeiket, amelyekben többek között az adatokkal, a technológiával, a városi rendszerekkel és a klímasemlegesség elérésével kapcsolatos kihívásokra keresnek választ.

 

 

Idén a Birminghami Egyetem lesz a világon az első felsőoktatási intézmény, amely ilyen méretekben vezet be a dolgok internetére (IoT) épülő technológiai megoldásokat. A nagy energiahatékonysági projekt első szakaszában az egyetem ugyanis 2021 őszétől 23 ezer Enlighted IoT szenzort fog telepíteni ingatlanaiban.

 

A Siemens emellett tíz évig egy irodát is működtet majd az egyetemen, amely az energiahatékonysághoz és az IoT szolgáltatásokhoz fűződő technológiák és szakértelem maradéktalan hasznosításában fogja segíteni a felsőoktatási intézményt. A Birminghami Egyetem sem kezdő ezen a területen, 2020-ra kitűzött fenntarthatósági céljait széndioxid-kibocsátásának 20 százalékos csökkentésével érte el.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50