Az esélyegyenlőségre hívja fel a figyelmet a Continental és a SUHANJ! Alapítvány együttműködése

forrás: Prím Online, 2021. október 7. 12:41

Az esélyegyenlőség fontosságának hangsúlyozása és a munkatársak egészséges életmódjának támogatása céljából a Continental együttműködik a SUHANJ! Alapítvánnyal. A közösségek aktív tagjaként, ahol élünk és működünk, elkötelezettek vagyunk amellett, hogy üzleti tevékenységünkön túl pozitív hatást gyakoroljunk a társadalomra. A partnerség a SUHANJ! alapítvánnyal támogatja a fenntarthatósági törekvéseink megvalósítását a sokszínűség erősítésén keresztül. 

Az idén 150. évfordulóját ünneplő mobilitási szakértő vállalatunk elkötelezett, hogy mozgásukban akadályozott embertársainkat is mozgásba hozza. A SUHANJ! Alapítvány 2010 óta osztja meg a mozgás örömét sérült és fogyatékkal élő társaival, munkájuk támogatásához pedig most a Continental is csatlakozott. „Vállalatunk alapértékei közé tartozik a versenyszellem és az egymásért dolgozás is, emellett pedig kiemelt szerepe van cégünknél a diverzitásnak, azon belül az esélyegyenlőség biztosításának. A hazai vállalataink helyi társadalmi felelősségvállalása mellett munkatársainknak az egyik igénye, hogy országosan is megmutassuk az elkötelezettségünket és szerepvállalásunkat társadalmilag is értékes ügyekben. Nagy örömünkre szolgál, hogy a SUHANJ! Alapítvány küldetésének és munkájának részesei lehetünk.” - mondta el Hornyacsek Zoltán, a Continental országos kommunikációs vezetője.

 

 

A SUHANJ! Alapítvány elkötelezett önkéntesek és amatőr sportolók közösségéből álló mozgalom. Rendszeres sportprogramokat szervez látás- és mozgássérült, valamint értelmileg akadályozott emberek számára. „Nagy örömmel vettük a Continental megkeresését és a támogatásukat, az pedig mindig lelkesít minket, ha az adományon kívül egy cég munkatársai személyesen is részesei lesznek a SUHANJ! egy-egy eseményének. Nem véletlenül, hiszen egyik fő tevékenységünk a szemléletformálás, és hogy közösen mutassuk meg: a mozgás öröme mindenkié.” - mondta el Gusztos Péter, a SUHANJ! Alapítvány társalapítója és kuratóriumi elnöke.   

 

„Különösen erős elkötelezettség hívta életre az együttműködést, hiszen a munkatársaink kifejezett javaslatára és kérésére kezdeményeztük a közös munkát. Felelős munkáltatóként elengedhetetlennek tartjuk, hogy minél nagyobb hangsúlyt fektessünk a diverzitás és esélyegyenlőség megvalósítására. Meggyőződésünk, hogy csak egészséges és sokszínű környezetben lehet értéket teremteni.” – tette hozzá Hornyacsek Zoltán. 

 

A cél nem csupán az alapítvány anyagi támogatása, hanem munkatársaink közvetlen ösztönzése a rendszeres testmozgásra az egészséges életmód jegyében.  Az együttműködés részeként a heti rendszerességű közösségi edzéseken épek és fogyatékkal élők együtt futhatnak, kerékpározhatnak vagy éppen úszhatnak.

 

 

Sokszínűségünkben az erőnk

Kor, nem, nemzetiség, származás, vallás és világnézet, szexuális orientáció, fogyatékosságok – a köztünk lévő különbségek tesznek bennünket emberré. Általuk számos különféle képességgel és tapasztalattal, erősséggel és tehetséggel gazdagodunk. A Continentalnál ez a sokféle tulajdonság táplálja a növekedés motorját, és ez adja nekünk a szükséges hajtóerőt az úttörő ötletek, innovatív termékek és új üzleti modellek kidolgozásához.

 

 

„Mobilitás. Már 150 éve dobog a szívünk érte.”

2021 különleges év a Continental számára: társaságunk október 8-án ünnepli 150. születésnapjának évfordulóját. A Continental történetét nagy sikerek és nem kevésbé nagy kihívások formálták. Mindkettő hozzájárult ahhoz, hogy azzá váljunk, akik ma vagyunk - vezető nemzetközi technológiai vállalat. 

 

A Continental 150 éves évfordulóját világszerte 2021. október 1-8. közötti időszakban, az úgynevezett jubileumi héten ünnepli, mely keretében örömmel jelentjük be magyarországi munkatársainknak a SUHANJ! Alapítvánnyal közös együttműködést és az ennek köszönhetően megnyíló sportolási és társadalmi szerepvállalási lehetőségeket, melyek minden munkavállaló számára nyitottak.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50