Gamerek számára készült a Panasonic új gaming hangszórórendszere

forrás: Prím Online, 2022. január 7. 12:36

A Panasonic bemutatta SC-GN01 hordható gaming hangszórórendszerének (WIGSS) FINAL FANTASY XIV Online kiadását. A SQUARE ENIX Co. Ltd-vel közösen fejlesztett különleges kiadás egyedi csomagolást kapott és a FINAL FANTASY XIV Online logó valamint a legendás meteoros logó is szerepel a termék külsején.

A játékosok imádni fogják a közvetlenül a FINAL FANTASY XIV Online játékból vett hanghatásokat, amelyek a játék indításakor és az egyes hangmódok közötti váltáskor is hallhatók.

 

A Consumer Technology Association (CTA) a „Fejhallgatók és személyes audio” illetve „Gaming” kategóriában is a Panasonic SC-GN01, SoundSlayer WIGSS (Wearable Immersive Gaming Speaker System) rendszernek ítélte a CES 2022 innovációs díját. A SoundSlayer WIGSS „átgondolt, hordható kialakításával, innovatív hangtechnikájával és a körülölelő hangzásával” vívta ki az elismerést. 

 

Egyedi hanghatások

A játékosok számára tervezett GN01 a FINAL FANTASY XIV Online játékból vett különleges hanghatásokat szólaltat meg.

Egyedi hanghatás bekapcsolásnál - A FINAL FANTASY XIV Online játékosait a GN01 bekapcsolásánál az eredeti FINAL FANTASY XIV nyitódallam üdvözli.

Váltás a hangmódok között - A FINAL FANTASY XIV Online egyedi páncélzatrendszeréből átemelt váltáshang szólal meg, amikor a játékos hangmódot vált.

 

„Az FFXIV játékosok rögtön beazonosítják majd a váltásnál megszokott effektet. A játékosok gyakran hallják ezt az effektet játék közben, ezért a hangmódok közötti váltások a játékhoz hasonló szituációt idéznek, ami, szerintem, nagyon hatásos az FFXIV-hez. Biztosra veszem, hogy a játékosok, annyira rákattannak majd erre, hogy ok nélkül is nyomni fogják a hangmódváltás gombját,” - jósolta Maszajosi Soken a SQUARE ENIX hangrendezője és zeneszerzője.

 

A GN01 kiváló minőségű hangmezőt képez, amely tovább fokozza a játék hangzását és valósághűvé teszi a játék világába tett utazást. A GN01-et a SQUARE ENIX Co., Ltd. nagy hírű FINAL FANTASY XIV Online MMORPG játékára optimalizálták, hogy páratlan hangélményt nyújtson Hydaelyn világában.

 

A GN01 a FINAL FANTASY XIV Online hangtechnikai csapatával végzett közös munka eredményeként három, nagy szakértelemmel kifejlesztett gaming hangmódot kapott.

 

„Amikor játékhangokról beszélünk, az effektek nagyban függnek a játék tartalmától.

A hangok segítenek teljes mértékben elmerülni a játék világában.

A hangokkal előreronthatsz a győzelem felé. 

Kedvenc karaktereid is a hangjukkal bájolnak el. 

Felkerestük a Panasonicot, hogy gamerekként megosszuk velük a konkrét elképzeléseinket, és így a legtöbbet hozhassuk ki a játékhangok különböző elemeiből. Végül egy olyan termék született, amelybe a Panasonic minden fejlesztési tudását beleadta, hogy megfeleljenek az elvárásainknak. (A hangtechnikán túl is a gamereket szem előtt tartva figyelt minden részletre a Panasonic. Ennek alapján módosították például az USB-kábelt is, hogy teljes körű élményt biztosítsanak.)

Azt kívánom, hogy minden gamernek legyen lehetősége arra, hogy átélje ezt a hangzást,” - avatott be a részletekbe Maszajosi Soken a SQUARE ENIX hangrendezője és zeneszerzője.

 

„Az egyes hangmódoknál számos hangolást alkalmaztunk a játékos szemszögéből a különböző műfajokhoz és játékstílusokhoz.

Az RPG-módot úgy állítottuk be, hogy még dinamikusabban lehessen belemerülni a 3D világba és a magával ragadó környezetbe. FPS-módban pedig a 360 fokban érkező hangokat akartuk pontosan visszaadni, mindenféle felesleges túlzás nélkül. 

Úgy gondoljuk, hogy az egyes játéktípusokhoz fejlesztett hangmódokkal mindenki még különlegesebb térhangzást és játékélményt élvezhet,” - fejtette ki Go Kinuja a SQUARE ENIX hangmérnöke.

 

 

Három gaming hangmód

Nagyszerű hangzás a különböző játékstílusokhoz

Az GN01 három különböző játékhangmódot kínál:

•  Szerepjáték (RPG) mód

•  First-Person Shooter (FPS) mód 

•  Beszédhang mód

 

Szerepjáték hangmód (RPG) - ideális a szerepjátékokhoz, a FINAL FANTASY XIV Online-hoz optimalizált hangmód. Ezzel a hangmóddal a játékosok valósághűen élhetik át az izgalmakat, hogy úgy érezzék, a játék virtuális világába csöppentek.

First-Person Shooter hangmód (FPS) - pontos hangirányokat ad, amelyekkel a játékosok a finomabb neszeket, például a lépteket is meghallják, hogy előnyt élvezhessenek a belső és külső nézetű lövöldözős játékoknál.

Beszédhang mód - kiemeli az emberi beszédhangot, hogy a játékos még jobban elmerülhessen a játékélményben. Ezt a hangmódot a kalandjátékokhoz fejlesztették ki, ahol a párbeszédek fontos információkat tartalmazhatnak.

 

Az aktuális játék stílusának megfelelő hangmódra állítva a hangszóró gondoskodik róla, hogy a játékosnak mindig izgalmas és valósághű élményben legyen része.

 

A GN01-en egy zenei és egy mozi hangmód is beállítható, hogy a játékokon kívül más tartalmakat is valósághű hangzással lehessen élvezni.

 

Ráadásul, a GN01 zaj- és visszhangcsillapító kettős mikrofonjával kristálytisztán érthetően lehet csevegni a többi játékossal miközben a GN01 a játékhangokról is gondoskodik.

 

 

Gamereknek fejlesztett hangminőség

A legújabb hangtechnika magával ragadó hangzása

A GN01 hordható kialakítása 4-csatornás, teljes tartományú hangszórókat rejt, amelyek az eredeti True MAGESS (Majestic Augmented Gaming Environment Sound System) hangtechnikát szólaltatják meg. A Panasonic eredeti jelfeldolgozó technológiáinak ötvözésével hozta létre ezt a kiváló minőségű gaming hangszórót: 

•  True MAGESS (Majestic Augmented Gaming Environment Sound System) - a 4 teljes tartományú hangszóró a nyakat körülölelve képez térhangzást. A hangszóróban található neodímium mágnesek kimagasló hangélményt szólaltatnak meg.

•  Nagy teljesítményű jelfeldolgozás - Eredeti hangfeldolgozó technológiánkkal a GN01 a kétcsatornás tartalmat képes négycsatornásra keverni, hogy élethű térhangzást hozzon létre a fül körül. Ez a technológia a többcsatornás tartalmakkal is kompatibilis, és képes azokat természetes térhangzással megszólaltatni.

 

A GN01 hangszórórendszer és az egyedi jelfeldolgozás még valósághűbb hangzást alkot. A játékost így az eddigieknél jobban körülölelik a hangok, hogy a léptek, lövések és egyéb fontos hanghatások helyét pontosan be tudja azonosítani a hangtéren belül.

 

Vezetékes átvitel a hangkésés csökkentésére 

Kényelmes játékélmény, kevesebb hangkéséssel

A hangkésés megszüntetése érdekében a rendszer USB-kábeles csatlakozást alkalmaz, így a lehető legkiválóbb élmény biztosítható. Számos játékkonzol kompatibilis egy darab USB-kábeles csatlakozással, hogy a különböző játékoknál ne kelljen a késés miatt aggódni. 

 

Ergonomikus formatervezés a kényelmes használatért

Magával ragadó hangzás hordható kialakítással

A GN01-et vállon hordható formával tervezték, optimális hangszóró-elhelyezést és jelfeldolgozást alakítottak ki hozzá, hogy telt és erőteljes hangzást tudjon megszólaltatni. A vállon hordható kialakítás lehetővé teszi, hogy hosszabb játékmeneteknél se váljon kényelmetlenné a viselete, ami például a füleket szorító fejhallgatónál kialakulhat. 

 

A GN01 eredeti formáját a Panasonic az emberi testet elemezve alakította ki, hogy hosszabb játéknál is biztosítsa a kényelmet.

 

 

SC-GN01 főbb funkcióinak áttekintése

Kiváló hangzás, kényelmes kialakítás

•  Három, játékfajtákra szabott hangmód 

•  True MAGESS (Majestic Augmented Gaming Environment Sound System) 4-csatornás, teljes tartományú hangszórókkal

•  Eredeti jelfeldolgozás (felkeverés/lekeverés 4 csatornára)

•  Nagy teljesítményű, kétmikrofonos zaj- és visszhangcsillapítás a csevegésekhez

•  Ergonomikus formatervezés a kényelmes használatért hosszabb használatnál is

 

Miért érdemes hordható gaming hangszórórendszert használni?

Növeli a játékélményt

A gamerek gyakran használnak fejhallgatót a játékokhoz, ami azonban hosszabb használatnál kényelmetlen lehet. A GN01 lehetővé teszi a gamereknek, hogy kényelmetlen fejhallgató nélkül is ugyanúgy elmerülhessenek a játék élményében.

 

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50