Száz laptopot gyűjtenek össze rászorulóknak

forrás: Prím Online, 2022. február 1. 09:50

Egy rendkívüli együttműködés keretében három hazai, konkurens cég fogott össze, hogy segítsenek a rászorulóknak. A támogatás mellett kiemelt céljuk felhívni a figyelmet arra, hogy a laptopok és műszaki cikkek felújításával milyen nagy mértékben hozzájárulhatunk a fenntarthatósághoz. A Mátrix Közhasznú Alapítvány segítségével a notebook-alkatresz.hu, a Laptophardware.hu és a Laptopszaki.hu száz működőképes laptopot szeretne összegyűjteni.

Ebben az esetben is igaz, hogy ami az egyik embernek már szemét – de legalábbis felesleges használati tárgy –, az a másiknak még nagyon is értékes eszköz lehet. Ez a gondolat hívta életre a kezdeményezést, amely során a konkurens cégek célja, hogy együttműködjenek nem is egy, hanem több jó ügy érdekében. „Számunkra fontos a segítség mellett, hogy mindenki jól járjon, mindig a win-win helyzeteket keressük, ez pedig egy igazán jó lehetőség most erre. Az adományozók úgy adhatják oda azokat a gépeket, amikre már nincs szükségük, hogy másokat segítenek vele, mi pedig új életet adunk nekik és eljuttathatjuk olyan embereknek, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy laptopot vásároljanak” – hívta fel a figyelmet Malatidesz Zsolt, a Laptopszaki.hu ügyvezető igazgatója.  

 

 

A fenntarthatóság fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni, azonban sokszor nehezen vesszük észre, hogy melyek azok a lépések, amiket a mindennapokban megtehetnénk a környezetünkért. A Laptophardware.hu évek óta arra törekszik, hogy megmutassa ügyfeleinek, hogy a felújított laptopok legalább olyan jók lehetnek, mint az újak, ráadásul sokkal inkább kímélik a pénztárcánkat, arról nem is beszélve, hogy jelen kezdeményezésnek hála mások életét is egyszerűbbé tehetjük a segítségükkel. „Egyre több ember szokott arról nyilatkozni, hogy fontos számára, hogy környezettudatos döntéseket hozzon, azonban gyakran felmerül a kérdés, hogy mégis mi, az, amit megtehet egyéni szinten. Az, ha számunkra már feleslegessé vált műszaki cikkeket, jelen esetben laptopokat újíttatunk fel és adományozunk el, az egyik legjobb módja lehet, hogy egy jó ügyért tegyünk, miközben fenntarthatóan cselekszünk” – hangsúlyozta Krajnyák Tamás, a Laptophardware.hu operatív vezetője. 

 

Akik szeretnének részt venni a kezdeményezésben, nincs más dolguk, mint eljuttatni feleslegessé vált laptopjukat a három cég valamelyikének üzletébe. „A közös kezdeményezésre eljuttatott laptopokat felújítjuk, így új életet adunk nekik, majd a Mátrix Közhasznú Alapítvány segítségével eljuttatjuk ezeket hátrányos helyzetben lévő embernek, akik előre meghatározott pályázati szempontok alapján lesznek kiválasztva” – tette hozzá Héger Csaba, a notebook-alkatresz.hu ügyvezetője.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Minden 5. gyereket érintheti az online bántalmazás

Bár a honfitársaink szerint a közösségi média veszélyesebb a gyerekekre nézve, mint a tömegközlekedés, a 6-14 évesek harmada mégis rendszeresen használja a social mediát – derült ki egy friss, országos kutatásból. Az egyik leggyakoribb probléma az online térben a bántalmazás, ami akár minden 5. gyereket érinthet. A kitöltők harmada nem szokott a családjával beszélni az internetes tér veszélyeiről, pedig a tudatosítással a legtöbb ilyen helyzet megelőzhető vagy kezelhető lenne.

2024. április 27. 13:59

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Sportfogadásban lett sikeres a profi ladbarúgó, aki saját platformot hozott létre

17 évig volt profi labdarúgó Csépányi Gábor, aki ma már a sportfogadás területén működik sikeresen. Saját fejlesztésű platformjaimmár milliárdot képviselő üzlet, amellyel most nemzetközi vizeken is bizonyít.

2024. április 26. 17:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50