Ismét a világ legmegbecsültebb vállalatai között a Schneider Electric

forrás: Prím Online, 2022. február 9. 21:07

Az Amazonnal, az Apple-lel és a Microsofttal együtt a Schneider Electric is ismét felkerült idén a Fortune magazin világ legelismertebb vállalatait bemutató listájára. Ez már sorban az ötödik év, hogy az energiamendzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat szerepel a rangsorban. Az elektronikai ipar képviselői között a harmadik lett a listán a cég. 

Az, hogy a Schneider Electric ismét szerepel a Fortune magazin „World’s Most Admired Companies” (A világ legmegbecsültebb vállalatai) rangsorában, a vállalat innováció, fenntarthatóság, sokszínűség és befogadás iránti elkötelezettségének bizonyítéka. A társaság olyan kezdeményezései képviselik ezeket az értékeket, mint a 2005-ben indított Schneider Sustainability Impact (SSI) barométer, az éghajlatváltozás következményeivel kapcsolatos tanácsadási üzletág bővítése, valamint beszállítóinak támogatása abban, hogy 2025-re felére csökkentsék széndioxid-kibocsátásukat. Ezeket az erőfeszítéseket és az elért eredményeket több mint egy évtizede számos díjjal, illetve a társaság tekintélyes rangsorokban történő szereplésével ismerik el. 

 

"A világ legmegbecsültebb vállalatai közé bekerülni jelentős eredmény, és hűen tükrözi a célkitűzéseinket, valamint a fenntarthatóság és az innováció iránti elkötelezettségünket. Megtisztelő számunkra ez az elismerés, és folytatjuk utunkat, hogy közelebb hozzuk a fejlődést és a fenntarthatóságot mindenki számára" - mondta el Charise Le, a Schneider Electric HR igazgatója. 

 

 

A világ legelismertebb vállalatainak listáját az Apple vezeti, az Amazon és a Microsoft előtt. A Fortune magazin idei rangsorában a Schneider Electric az elektronikai ipar képviselői között a harmadik helyen áll, ami jelzi a cég elkötelezettségét egy elektromosabb, digitálisabb és szén-dioxid-mentesebb világ építése iránt. 

 

A Fortune rangsorának összeállításába a magazin és a projektben partnerként közreműködő Korn Ferry tanácsadócég összesen több mint 3700 vállalati vezetőt és elemzőt vont be, akik 9 szempont alapján értékelték a társaságokat. A listán szereplő 333 vállalkozás az ezer legnagyobb árbevételű amerikai cég, illetve 500, az Egyesült Államokon kívüli központtal rendelkező, 10 milliárd eurót meghaladó éves árbevételű társaság közül került ki. A rangsor összeállításában közreműködő cégvezetők és elemzők többek között a befektetési aktivitást, a termékeket, a társadalmi felelősségvállalást, illetve a tehetséggondozást is figyelembe vették az egyes vállalatok értékelésekor. A Schneider Electric magas értékelést kapott az innováció, valamint a termékek és szolgáltatások minősége tekintetében.

 

Az elmúlt hetekben a Schneider Electric több elismerést is elnyert. A vállalat idén sorban a 11. alkalommal van ott a Corporate Knights legfenntarthatóbban működő vállalatokat bemutató százas listáján, emellett pedig négy, ESG (Environmental, Social and Governance – Környezet, Társadalmi és Irányítási) index-ben is szerepelt, köztük a CDP Climate Change A listáján, illetve a Dow Jones Sustainability World Index 322 vállalata között, amelyeket az ESG területeken legjobb teljesítményt nyújtó cégek közül választottak ki. 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

2024. április 30. 09:57

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14