Érkezik a Samsung eddigi legnagyobb és legerősebb órája

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 11. 14:07

A Samsung bejelentette a Galaxy Watch5 és Galaxy Watch5 Pro termékek érkezését, amelyek továbbfejlesztett funkciókkal rendelkeznek az egészségünk megőrzését szolgáló mindennapi szokások kialakításáért.  

A Galaxy Watch5 esetében a vállalat tovább fejlesztette mindazokat a funkciókat, amelyeket a felhasználók nap mint nap használnak. A Galaxy Watch5 Pro – a Galaxy Watch termékcsalád legújabb tagja – a Samsung eddigi legstrapabíróbb és legjobban felszerelt okosórája. Az új készülékek segítséget nyújtanak a felhasználóknak céljaik elérésében.  

 

„A Galaxy Watch felhasználók számára olyan eszközöket, információkat és erőforrásokat kívánunk biztosítani, amelyekkel nem csupán felmérhetik általános egészségügyi állapotukat, de célkitűzéseik elérésében akár edzői támogatást is kaphatnak – mondta Dr. TM Roh, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. – A Samsung úttörő BioActive érzékelőjével az eddigi legrészletesebb képet adhatjuk a felhasználóknak az egészségüket érintő információkról.”

 

Továbbfejlesztett érzékelő technológia, ami még jobban megért téged

Az egyéni egészségügyi célok meghatározásának és az ehhez szükséges lépések megtételének érdekében a Samsung alapos méréseket és könnyen érthető adatokat biztosít a felhasználók számára, amelyek jelentős szerepet játszhatnak az egészséges mindennapok kialakításában. A Galaxy Watch5 a Samsung egyedülálló BioActive érzékelőjével új kapukat nyit a digitális egészségmegőrzés világában. Az elsőként a Galaxy Watch4-en elérhető funkció három nagy teljesítményű egészségügyi érzékelőt – optikai pulzusmérőt, elektromos szívérzékelőt, valamint bioelektromos impedancia analízis érzékelőt – kombinál annak érdekében, hogy átfogó eredményeket mutasson, beleértve a szívritmusra, a véroxigénszintre, valamint a stressz szintre vonatkozó adatokat is. 

 

Ezenkívül, a felhasználók a vérnyomás és az EKG monitorozásával még több információt kaphatnak egészségügyi állapotukról mindössze csuklójukra tekintve. 2020 óta 63 piacon (beleértve Magyarországot is), köztük 5 új – Bolívia, Nicaragua, Réunion-sziget, Törökország, Venezuela – piacon tette elérhetővé ezeket a szolgáltatásokat, hogy minél több felhasználó számára lehetőséget biztosítson a napi szintű megfigyelésre szívük állapotát illetően.  

 

A megnövelt kijelzőfelületnek, valamint a csukló hatékonyabb érzékelésének köszönhetően, a Galaxy Watch4-hez képest még nagyobb pontosággal méri az eszköz az egészségügyi értékeket. A nagy teljesítményű 3 az 1-ben BioActive szenzor a Galaxy Watch5 széria többi érzékelőjével, köztük az újonnan bevezetett testhőérzékelővel együtt segíti, hogy a felhasználó átfogóbb képet kapjon állapotáról. Emellett, a testhőmérséklet-érzékelő infravörös technológiát használ annak érdekében, hogy a környezet hőmérsékletváltozása mellet is minél pontosabb értéket mérjen. Mindez egészen új lehetőségeket teremt a fejlesztők előtt is, ösztönözve őket arra, hogy olyan egészügyi funkciókat dolgozzanak ki, amelyek teljesen új felhasználói élményt nyújtanak. 

 

 

Az átfogó egészségügyi ismeretek növelik a testi-lelki egyensúlyt 

A mindennapi csúcsteljesítmény támogatójaként szolgáló Galaxy Watch5 széles körű felhasználói élményt kínál, amely nem csupán a fitneszgyakorlatokra terjed ki, hanem a testmozgás utáni pihenési és regenerálódási folyamatokra is. A testösszetétel-mérő funkció pillanatképet ad a felhasználó általános egészségi állapotáról, személyre szabott edzéstervekkel segíti az egyéni célkitűzések elérésében, valamint a fejlődést is egyszerűen nyomon követhetővé teszi. Amikor pedig eljön a pihenés ideje a Galaxy Watch5 széria egy intenzív edzést követően például nem csak a szívritmus értékeit mutatja, de a folyadékpótlás érdekében segít az ajánlott vízmennyiség meghatározásában is. 

 

A pihentető alvás nélkülözhetetlen szerepet tölt be a testi-lelki egyensúly elérésében, az okosóra pedig ebben is segítséget nyújt felhasználói számára. Az Alvás pontszámok funkció segít képet kapnunk alvásmintánkról, azáltal, hogy figyeli a különböző alvásfázisokat, méri a vér oxigénszintjét, miközben érzékeli a horkolást is. Az Alvástanácsadás funkció lehetőséget ad egy személyre szabott egy hónapos program kidolgozására, amellyel a felhasználó jobb alvási szokásokat alakíthat ki. A Galaxy Watch5-ben elérhető SmartThings pedig automatikusan beállítja az eszközhöz csatlakoztatott fényeket, légkondicionáló egységeket és TV-ket, olyan előre meghatározott értékekre, amelyek ideális környezetet biztosítanak a pihentető alváshoz. Az eszközön továbbá lehetőségünk van egy kontakt személyt is megjelölni, akit az okosóra automatikusan értesít, ha a beépített esésérzékelő jelez. Így akár távol élő idős rokonunkat még éjszaka is biztonságban tudhatjuk, hiszen, ha leesne az ágyról, az esésérzékelő azonnal értesítést küld a megadott személynek. 

 

Az új eszközök teljesítménye és strapabírása is kiemelkedő. A Galaxy Watch5 13%-kal nagyobb kapacitású akkumulátorral rendelkezik, és akár nyolc órányi alváskövetést tesz lehetővé mindössze nyolc perc töltéssel, ami 30%-kal gyorsabb, mint a Galaxy Watch4 esetében. Ezen felül pedig egy extra réteg teszi még ellenállóbbá a Galaxy Watch5-öt. A Samsung okosóra idén először zafír kijelzővel érhető el, amely 60%-kal keményebb külső réteget biztosít, így kiválóan állja a sarat a mindennapi használat során is. A Google Asszisztens segítségével kedvenc dalunkat már egy angol nyelvű hangutasítással is elindíthatjuk. Továbbá nem kell már sokat várni arra sem, hogy okostelefon-kapcsolat nélkül használjuk a csuklónkon viselt okosóra Google Térkép applikációját. A zene szerelmesei olyan alkalmazások frissítéseit élvezhetik, mint a SoundCloud és a Deezer. Emellett a One UI Watch4.5 még jobb gépelési élményt, könnyebb telefonálást és számos új hozzáférési funkciót kínál, amelyek még intuitívabbá teszik a Galaxy Watch-ot.

 

 

A Galaxy Watch5 Pro még több funkcióval és megnövelt kapacitással kedvez a teljes mobilitás élményéhez

A Galaxy Watch család legújabb tagja a Galaxy Watch5 Pro, amit elsősorban azoknak terveztek, akik igazán szeretnek a szabadban lenni. Legyen szó túrázásról vagy kerékpározásról, a Watch5 Pro prémium minőségű anyagainak köszönhetően készen áll a kihívásokra. A kijelzőnél használt zafírkristály jobban ellenáll a kopásnak, a tartós titán tokba foglalt keretkialakítás pedig még nagyobb védelmet biztosít. A Galaxy Watch5 Pro egy teljesen új D-Buckle sportpántot  is kap, amely fokozott tartósságot és elegáns, letisztult illeszkedést garantál.

 

A Galaxy Watch5 Pro a Galaxy Watch termékcsalád legerősebb akkumulátorával – 60%-kal nagyobb kapacitás a Galaxy Watch4-hez képest – tart lépést felhasználójával. Szintén a termékcsalád egyedüli tagjaként teszi elérhetővé a GPX funkciót, aminek előnyeit a túrázás szerelmesei különösen élvezni fogják. A Samsung Health alkalmazáson belül található Route Workout segítségével a felhasználók rögzíthetik és meg is oszthatják egymással megtett útvonalainkat, az igazi kalandorok pedig új úticélok letöltésével tehetik még izgalmasabbá a túrákat. Az intuitív Kanyarról kanyarra funkció az útbaigazításban nyújt segítségét, amivel a felhasználó ezentúl térkép helyett az útra koncentrálhat. A túra végén sem kell aggódni, hiszen a Galaxy Watch5 Pro Visszanavigáló funkció a túrázót elirányítja a kiindulási pontra.

 

Ár és elérhetőség  

A Galaxy Watch5 és Galaxy Watch5 Pro augusztus 10-től előrendelhető, kiskereskedelmi forgalomban pedig augusztus 26-tól lesz elérhető.

 

A Galaxy Watch5 modern és minimalista dizájnnal érkezik, emellett pedig olyan funkciókat kínál, amelyek segítségével fokozható a mindennapi teljesítmény. Vadonatúj, semleges, ugyanakkor figyelemreméltó színválasztékkal lesz megtalálható az üzletek polcain: a nagy 44mm-es változat Grafit, Zafír és Ezüst színben, a kisebb méretű, 40mm-es változat pedig Grafit, Rózsaarany és Ezüst színben lesz kapható, amely a lila szíjnak köszönhetően tökéletesen illeszkedik a Galaxy Z Flip4-hez is. 

 

Magyarországon a Bluetoothos Galaxy Watch5 40 mm-es változata 129.990 forintos, a 44 mm-es 144.990 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz kapható, míg a Galaxy Watch5 LTE 40 mm-es változata 149.990 forintos, a 44 mm-es 164.990 forint ajánlott fogyasztói áron. 

 

A tartósságot, a teljesítményt és a stílust kereső kalandvágyók számára a Galaxy Watch5 Pro az ideális választás. Titánfekete, valamint Titánszürke színben érkezik, 45mm-es kijelzővel. Magyarországon a Galaxy Watch5 Pro Bluetoothos verziója 204.990 forintos, az LTE verziója 224.990 forintos ajánlott fogyasztói áron vásárolható meg. 

Kulcsszavak: okosóra Galaxy Samsung

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50