Itt az első valóban vezeték nélküli mobil infravörös kamera

forrás: Prím Online, 2022. november 16. 09:55

A Teledyne Technologies Incorporated részeként működő Teledyne FLIR bemutatta vezeték nélküli, mobileszközökhöz szánt hő- és láthatófény kameráját, a FLIR ONE Edge Pro-t. A korábbi modellekkel ellentétben az újragondolt FLIR ONE Edge Pro-t nem kell fizikailag csatlakoztatni a kapcsolódó mobileszközhöz, és az egyes operációs rendszereknél nincs szükség külön modellekhez, így maximális rugalmasságot biztosít a hőkamerás vizsgálatokhoz.

 

A levehető kialakítás ideális a nehezen hozzáférhető helyek vizsgálatához

 

„A FLIR ONE Edge Pro az eddigi legsokoldalúbb és legfejlettebb hő- láthatófény mobilkamera, köszönhetően levehető kialakításának, amellyel kényelmesen elfér a kézben. Jelentősen nagyobb rugalmasságot kínál azáltal, hogy nincs szükség speciális csatlakozóportokra vagy operációs rendszerekre” – mondta Chris Bainter, a Teledyne FLIR marketing és üzletfejlesztési alelnöke. „Az új hardveres kialakítás mellett a Teledyne FLIR több szoftvereszközt is nyújt, hogy az új és képzetlen felhasználók számára is lehetővé tegye termográfiai ellenőrzések elvégzését, képek feldolgozását és jelentések készítését. A gyakori felhasználási területek az épületek ellenőrzésétől az autójavításon keresztül az ipari karbantartási alkalmazásokig terjednek.”

 

Rugalmas, mégis robusztus kialakítás

 

A „RESNET”-kompatibilis és IP54-es besorolású FLIR ONE Edge Pro rugós csíptetővel rendelkezik, amely úgy lett megtervezve, hogy a kezelők a kamerát számos mobiltelefon- és táblagéptípushoz tudják rögzíteni. A kombinált Bluetooth és Wi-Fi kapcsolatnak köszönhetően a felhasználók akár a mobileszközüktől 30 méterre is működtethetik az Edge Pro-t, ami rugalmasságot biztosít a nehezen hozzáférhető helyek hatékony ellenőrzéséhez vagy olyan helyzetekben, amelyeknél nagyobb távolságot szükséges tartani a kezelő biztonsága érdekében.

 

A FLIR ONE Edge Pro hatékony képminőséget és feldolgozást kínál az eredményesség érdekében, és egy 160×120 felbontású radiometrikus Lepton hőkamerát tartalmaz, amelyhez egy láthatófény-kamera párosul. Ezt kiegészíti a VividIR rendszer, amely több képkocka egyesítésével hoz létre egy élesebb, végleges képet, a kamerák egyesítését pedig MSX végzi. Az MSX szabadalmaztatott képjavító funkció a láthatófény-kamera szélének részleteit ráhelyezi a hőkamerás képre a képen belüli hőkamerás adatok vesztesége nélkül, így nagyobb kontextust és egyértelműséget biztosít a jobb döntéstámogatás érdekében.

 

 

A FLIR ONE Edge Pro a FLIR ONE korábbi generációihoz képest meghosszabbított akkumulátor-üzemidővel és könnyen felismerhető akkumulátor-üzemidő kijelzővel is rendelkezik, így ideális hosszabb vizsgálati helyzetekben, például katasztrófa utáni helyreállításnál, ingatlanfelmérésnél, energetikai auditnál és ipari berendezések diagnosztikájánál. 

 

Több képfeldolgozás és jelentéskészítés

 

A felhőalapú tárolásban, képfeldolgozásban és jelentéskészítésben a FLIR ONE Edge Pro-t a Teledyne FLIR szoftverek gazdag választéka segíti, köztük a Tools Mobile, az Ignite cloud és a FLIR Thermal Studio asztali szoftverek. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén megosszák az ügyfelekkel az Edge hőképeket, és zökkenőmentesen integrálják azokat a szakmai jelentésekbe.

 

 

Emellett az alkalmazásfejlesztők hozzáférhetnek a FLIR ONE szoftverfejlesztő készlethez (SDK), mellyel egyedi alkalmazásokat hozhatnak létre a FLIR ONE Edge Pro-val történő kizárólagos használatra.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14