1,8 millió eurós befektetés a Voxline-ba

, 2001. február 21. 16:42
A mobilinternetes szoftvertechnológiával foglalkozó Voxline Kft. a mai napon bejelentette, hogy 1,8 millió euró összegű első körös tőkebefektetésben részesült a 3TS Venture Partners, a Technologieholding Central and Eastern European Funds befektetési tanácsadójának közreműködésével.
"Az a tény, hogy a befektetés olyan időszakban történik, amikor a befektetők bizalma a technológiai szférában visszaesőben van, külön kiemeli perspektíváink jelentőségét és csapatunk kiválóságát – mondta Fejes Sándor, a Voxline ügyvezetője. – A mobilinternet még mindig kezdetleges stádiumban van, és hatalmas növekedési lehetőségeket rejt magában. A Voxline innovatív technológiájával az értéknövelt mobilszolgáltatások kialakulóban lévő piacára fog betörni.”

A Voxline szabadalmaztatott mobil internetes technológiája lehetővé teszi tetszőleges webtartalmak és más online adatbázisok testre szabott hozzáférését mobil- és vezetékes eszközökről. A cég B2B szolgáltatásai elsősorban a mobil elektronikus kereskedelem és a mobil információszolgáltatás területére összpontosulnak.

A Voxline termékei egyedi felhasználói profilra építve testre szabott internetszűrőként működnek, amely a webről összegyűjti az adott információt, és az egyedi igényeknek megfelelően átdolgozza egy strukturált dokumentumba. Az így létrehozott tartalom a felhasználó számára a későbbiekben bármikor kényelmesen, áttekinthető formában, tetszőleges mobileszközön elérhető, mely lehet SMS-üzenet, WAP-oldal, esetleg elektronikus levél, faxüzenet, vagy akár egy PC egyszerű, személyre szabott weboldala is.

A Voxline end-to-end szolgáltatóvállalat, amely átfogó szolgáltatásaival lehetővé teszi üzleti ügyfeleinek a személyre szabott mobiltartalom eljuttatását a felhasználókhoz. A cég mobilinternetes termékei a mobilszolgáltatók, internetportálok, valamint kis- és középméretű vállalkozások körét célozzák meg. A Voxline jelenleg alkalmazásszolgáltatókkal (ASP) lép partnerkapcsolatba, akik kulcsrakész megoldásokat nyújtanak a vezeték nélküli vállalati piacon. A szegedi székhelyű cég további irodái Budapesten és az USA-beli Belleville-ben (New Jersey) működnek.

A 3TS Venture Partners AG a Technologieholding Central and Eastern European Funds befektetési tanácsadója. Az alap célkitűzése, hogy befektetési tőkét biztosítson a kelet-közép-európai régióban működő technológiai vállalatok növekedésének és sikerének támogatására. A 3TS Venture Partners az egyik németországi piacvezető kockázatitőke-cég, a 3i Technologieholding VC GmbH, valamint a SITRA (Finn Nemzeti Alap a Kutatásért és Fejlesztésért) közös vállalata.

Kulcsszavak: Voxline +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36