Felgyorsítja digitális átalakulását a BMW-csoport

forrás: Prím Online, 2023. február 10. 11:23

Kibővíti stratégiai együttműködését a BMW az SAP-val, hogy felgyorsítsa digitális fejlődését. A RISE with SAP bevezetésével a csoport teljes SAP-rendszere átalakul. A megoldás az üzleti folyamatok közös támogatásával rugalmasságot, gyors fejlődést és hosszútávú sikert biztosít a vállalatnak.

A BMW Csoport és az SAP stratégiai együttműködése komoly múltra tekint vissza. Ennek kibővítéseként 2023-ban a BMW Csoport összeolvasztja felhőalapú stratégiáját az eddig használt SAP S/4HANA rendszereivel. A RISE with SAP részeként a vállalat hozzáférhet egy olyan felhőalapú platformhoz, amely az összes üzleti folyamatot egységesen támogatja. Ezzel válik lehetővé a kritikus üzleti területek – a pénzügy, az alkatrészellátás, a raktározás, az ellátási láncok és a gyártás – közös fejlesztése, a gyorsabb, átfogóbb, hatékonyabb digitalizáció. A kibővített együttműködés részeként a BMW Csoport és az SAP együtt formálhatja az üzleti folyamatok fejlesztésének jövőjét az autóiparban.

 

 

„A RISE with SAP egy csomagban kínálja azokat a programokat, platformokat, eszközöket és szolgáltatásokat, amelyekre szükség van az üzleti folyamatok átalakulásának véghezviteléhez. A BMW Csoport és az SAP elmozdul a hagyományos licencelési modelltől egy, az infrastruktúrát, a felhőszolgáltatásokat és a működtetést lefedő modell felé” – magyarázza az együttműködés lényegét Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója.

 

„Ez a stratégiai döntés segít felpörgetni a digitalizációt. Növeljük vele infrastruktúránk rugalmasságát, megteremtjük a teljes globális skálázhatóságot, és ami a legfontosabb: sokkal gyorsabban juttathatjuk el üzleti fejlesztéseinket vevőinkhez és felhasználóinkhoz. Ezért várom nagyon az SAP-val közös utunk következő lépéseit” – mondja Alexander Buresch, a BMW Csoport informatikai vezetője.

 

„Cégeink szoros kapcsolata 30 éve tartó bizalmi együttműködésen alapul. Ennek a kapcsolatnak a bővítésével fontos lépést teszünk a digitális jövő felé. Az SAP S/4HANA Cloud és megoldásaink széles portfóliója megteremti a vállalatok innovációinak alapjait, és biztosítja ügyfeleink hosszútávú sikerét a versengő környezetben" – hangsúlyozza Thomas Saueressig, az SAP SE termékfejlesztésért felelős igazgatósági tagja.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36