Új szolgáltatással támogatja a digitális átalakulást a Schneider Electric

forrás: Prím Online, 2023. február 10. 15:28

A végfelhasználók és a berendezésgyártók 83 százaléka már megkezdte a digitális átállást, azonban egyelőre csak 7 százalékuk véli úgy, hogy be is fejezte a folyamatot. A transzformáció felgyorsítását támogatják a Schneider Electric új szolgáltatásai, amelyeket a héten mutatott be. 

Az OMDIA kutatócég „Taking Control of Industrial Transformation” (Az ipari átalakulás irányítása) című elemzésében megállapította, hogy "a válaszadók a digitális átalakulásra nem csupán költségtényezőként tekintenek, hanem olyan kritikus tényezőnek tartják, amely stratégiai jelentőséggel bír a vállalkozásuk számára, illetve ösztönzi és támogatja az innovációt". Ezen túlmenően, mivel az éghajlati és az energiaválság stratégiai szükségszerűséggé teszik a digitális átalakulást, az ipari vállalkozásoknak érdemi előrelépést kell tenniük az energiahatékonyság, a megújuló energiák beszerzése és a villamosítás területén.

 

Ennek a folyamatnak a támogatására mutatta be új, Ipari Digitális Átalakítás Szolgáltatását a Schneider Electric, az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat a floridai Orlandóban február 6-9. között megrendezett 27. éves ARC Industry Leadership Forumon. A társaság által elindított különleges, globálisan elérhető szolgáltatás célja, hogy támogassa az ipari vállalkozásokat a jövőbe mutató, innovatív, fenntartható és hatékony, végponttól végpontig tartó digitális átalakulás megvalósításában.

 

 

A már bevált és skálázható módszerekre épülő szolgáltatások magukban foglalják az aktuális helyzet felmérését, a diagnózist, a stratégia megalkotását, a tervezést és a megvalósítást. A termelő vállalatok a Schneider Electric átfogó ipari és energetikai szakértelmére támaszkodhatnak, amelyet a cég által fejlesztett ipari szoftvercsomag is támogat. Az új szolgáltatás révén jelentős előrelépés érthető el a működési hatékonyság, a fenntarthatóság és energiahatékonyság, az eszközoptimalizálás és a kiberbiztonság területén. 

 

„Kutatásunk szerint a végfelhasználók és a berendezésgyártók mintegy 83 százaléka indult el a digitális átalakulás útján, de csak 7 százalékuk érzi úgy, hogy befejezte a folyamatot. Ezért elengedhetetlen, hogy mind a végfelhasználók, mind pedig a berendezésgyártók fontolóra vegyék a Schneider Electric által kínált digitális átalakítási szolgáltatások használatát, hogy ezzel is felgyorsítsák a digitális transzformációt, minél előbb élvezve annak pénzügyi előnyeit, miközben csökkentik a nem tervezett állásidőt” – mondta el Craig Resnick, az ARC Advisory Group alelnöke.

 

Az ügyfelei számára nyújtott ipari digitális átalakítási szolgáltatások mellett a Schneider Electric egyike azon kevés vállalatnak a világon, amelyet többszörös elismerésben részesített a Világgazdasági Fórum a 4. ipari forradalom (4IR) kapcsán kifejtett iránymutató tevékenysége, okos gyáraik és elosztó központjaik miatt. A Schneider Electric több olyan üzemmel is rendelkezik, amelyek az Ipar 4.0 technológiákat a kísérleti szakaszból átemelték az üzemszerű működésbe, hogy átalakítsák a működést, az értékláncokat és az üzleti modelleket a pénzügyi, működési és fenntarthatósági eredmények érdekében.  

 

„A sikeres ipari digitális átalakuláshoz olyan globális vízióra van szükség, amely elég rugalmas ahhoz, hogy támogassa a helyi igényeket. Az eredményes programok magukban foglalják a hatékonyságot, a fenntarthatóságot és a megfelelő képességekkel és tudással rendelkező munkavállalókat, mindezt erős kiberbiztonsági háttérrel támogatva. Ami a Schneider Electric-et különlegessé teszi, az a digitális átalakulással kapcsolatos, számos iparágban szerzett tapasztalataink páratlan kombinációja, amit a világelső energiagazdálkodási és automatizálási technológiánk és szoftvereink erősítenek” – nyilatkozta az új szolgáltatás kapcsán Marc Fromager, a Schneider Electric ipari automatizálási szolgáltatásokért felelős alenöke.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36